![]() |
Tutarlı Ateizm
Gerek Turan Dursun sitesinde bulunduğum müddet içerisinde,Gerek ise sosyal yaşamımda,pek çok tanrıtanımaz gözlemledim.(Tanrıtanımaz olan pekçok ahbabım vardır)
Ancak,''Tutarlı ateist'' olarak yaşamım boyunca sadece 1 kişiye rastladım.Sitedeki paylaşımlarıda gözlemlediğimde;tanrıtanımaz olduğunu söyleyenlerin,aslında Tanrıyı 'yok' kabul edemediklerini temaşa ettim. Tanrı'nın adaleti,sefkati,cezası,mükafatı üzerinde sürekli anlatımlarını gözlemledim.Sadece Tanrının eleştirildiğini gördüm.Oysa olmayan birşey(Eğer gerçekten olmadığına kalbi mutmain ise,Tutarlı ateist ise) eleştirilmez.'Var' olanda;hata,noksan,yanlış olabilir.'Yok' olanda bunlar zaten olamayacaktır. Tutarlı ateist olmak çok güç bir meziyet!! dir. |
ha biz şimdi tanrıyı var sanıyor olduk öyle mi?? aslında tabriyı kabul ediyorus?? vay bee gerçekten muhteşem bir görüşş... tutarlı atesit olmak?? bakınız siz olayı başından kaçırmışsıznı şimdi peşinden koşuyorsunuz.. biz burda sizlerin var dediğine yok diyoruz!! biz burda kendi kendimize tartışmıyoruz var diyenler bir görüş yok diyenler diğer bir görüş!! evet kendi kendimize tartışsaydık dediğiniz doğru olabilirdi!! ama sen var diyosan ben yok diorum! siz kendinizi kandırıznız yok edemediklerimizi temaşe ede durun .. treni kaçırmışsınız başka şeylere mukayet olun...
|
Alıntı:
Çünkü;ben çok çeşitli misalleri bazan kelime aralarından dahi dikkat ile çıkarabilmekte ve bu sonucada böyle varmaktayım. Not:Tarışma ve Paylaşma uslup ve tavrınızı daha saygın ve mahulleştirmenizi rica ederim. Esen kalın |
öncelikle siz fikir beyanlarınızı daha düzgün yapın garip ve anlamsız(: bizim için) çıkarımlarınızı üstümüze mal etmeyin kelime aralarından cımbızla çekip aldığınız cümleler kelimeler her ne iseler bir anlam ifade etmıyorlar!! mesela siz burda tanrı ile ilgili bişey yazmasanız bende size cavap yazıp olamayan varlık hakkında olmayışına dair görüşlerimi bildirmeyeceğim!! inandıklarımı sizianle paylaşmak zorunda kalıyorum buda size bizim tanrıyı yok sayamadığımızı nasıl anlatıyor anlamış değilim???
dinler ve tanrıları efendiler ve köleri bizi alakadar etmıyor kendi içimizde... zaten burda biz acaba var mı diye kendimize sormuyoruz siz var diyosunuz biz yok! sizin bu varsayımınız şuna benzemektedir inanmayan bir insan bir cenazede allah rahmet eylesin dediği an sizce o bir inançlı olmakta!! bu kadar basit... kişinin yıllardır ağız alışkanlığı, yada buralarda söylenecek başka bir kelime olmayışı değildir asıl sebep! yok sayamamaktadır hala değil mi??? |
Alıntı:
Tanrıyı 'yok' sayamayan ateistler olduğunu gözlemledim.Bunu elbette yazılarından çıkardım.Ama bu misaller öyle fazlaki sıkca rastlıyorum.'Yok' sayamamak demek 'Var' olduğunu kabul etmekte değildir.Sadece tutarlılık gösterememektir. Ateistler bu sitedekilerden ibaret değildir.Ayrıca bu sitedeki tartışmalarda dahi 'Yok' luğu savunan ateistler bir cümle ile bu 'Tutarlılıklarını' yitirebilmektedirler.Pekçok filozofda vardır tutarlı ateist olmayı beceremeyen. Felsefede,bilimde vs yer alan Ateist kişilerin dahi belli noktalarda 'tutarlılıklarını' yitirdiklerini görebilmekteyim.Herhangi bir noktada tıkanıp gülünç önerilerle o boşluğu tıkamaya çalışanlarda bu tutarsız ateistlerdendir bana göre. Esen kalın |
sevgili bendeniz ,tarih (osmanlı) konusunda bile ''milliyetçi mukeddesatçı'' bir çizgidesiniz.
osmanlı ordusunun ,üzüm bağlarından geçerken yenen üzümün dalına ,altın bağlandığını inanalardansınız. yaşın kaç bilmiyorum ama ,okullarda tarih diye okutulan emin oktay masallarından çok etkilenmişsiniz. gerçeği görmek yerine kafa yapınıza uygun masallara veya robin hood hikayelerine daha çok önem veriyorsunuz. siz belirli bir görüşü sadece kendinizce savunuyrsunuz. öğrendiğiniz tarih ve islam ''büyük doğu'' ve ''sebilürreşad'' kıvamında. senin kafa yapında olanlar. osmanlının ilk iki yüzyılını bizans kaynaklarından öğrenildiğini ve ilk iki yüzyıl için osmanlı kayıt tutmadığını bilmez. tarık buğranın ''osmancık'' adlı eserinde edebi bir metin olarak yazdığı osmancıka edebali tarafından yapılan nasihatları gerçek zanneder. bu nasihatlar, tamamen tarık buğranın kurgusudur. senin şiiri (üçüncü murada mal etmen) bile kendi kafa yapına göre isimlendirmen. hem tarihi bilgilerini hem tutumunda çarpıklığı sergilemiştir. özgür_beyin ''bu şiirde bir hata yapmışım özür dilerim'' erdemini gösteremedin. ateist kişilerede bakışın aynı tutarsızlık ve yanılgıyla devam etmektedir yani ,sana empoze edilen ''milliyetçi mukeddesatçı'' çizgideki görüşlerini (daha doğrusu sana dikte edilen) burda bize satıyorsun. burdaki insanlar kahve cami kültürüyle hemhal olmuş insanlar değil. senin hem yanlışını bulur hem tefrikini yaparlar. ve gerekli vevapları alırsın. bendeniz , romantik duygularla ''sevgiliye '' mektup yazılır. fikri yazılar aynı duygularla serdedilmez. ben şimdi ''tanrı yoktur. tanrıyı bir sürü (insana göre ) nedenlerle insan beyni yarattı'' dersem, tutarsız!!! '' allah vardır ve muhammed onun resuludur'' dersem tutarlımı oluyorum. o zaman sen tutarlı ol ben tutarsız olmaya devam edeceğim. şiir hakkındaki palavrandan dolayı bir özür bekliyorum. eğer tutarlı bir ''müslüman isen'' |
Sayın Bendeniz;
Bu camiada yeni olduğunuz için öyle düşünmeniz çok normal. Diyorsunuz ki ateistler yoktur dedikleri şey için tariflerde bulunuyorlar. Evet bulunuyorlar, sanki varmış gibi yanıtlar veriyorlar. Bu bir tartışma, kanıtlama yöntemidir, yoksa tanrının varlığına inandıklarından değil. Tanrının varlığının yaratacağı çelişkileri göstemeye çalışıyorlar, inananlara olmayan bir şeyi savundukları halde görüşlerinin iç tutarlılığı olmadığını sergiliyorlar. Bunun adı pozitif ateizmdir. Bu yöntemle ilgili olarak bilim forumunda yayınlanan "Kanıt nedir" başlığını incelemenizi öneririm. Belirttiğiniz gibi tanrı yoktur diyip, olmayanın nesini tartışacağım demek aramızdaki iletişimi yok eder. Ama bu da bir yöntemdir, fakat tartışmaları başlamadan bitirir. Selamlar. |
Alıntı:
Dindarların çağlardır dile getirdiği, tanrının varlığına ontolojik(varlıkbilimsel) kanıt diye birşey duydunuz mu hiç? Şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca, ontolojik bir yaklaşımla ilerlediğinizi görüyorum.Yani, tanrı yoksa hakkında konuşulamaz, konuşulmasına da gerek olmaz diyorsunuz öyle mi? Bizler, örneğin, sevgili aydoe nin "tanrı ne yapıyor?" adlı başlığında tartışırken, tanrının varlığını kabul etmiş oluyoruz size göre öyle mi? Hayır, siz yanlış yaklaşıyorsunuz konuya.Tüm bunları konuşmamızın, tanrıyla ilgili varsayımları, yeryüzündeki haksızlıkları, çarpıklıkları konuşurken tanrıya atıfta bulunmamızın sebebi; sizin sandığınız gibi içimizde bir yerlerde farkında olmadan tanrı inancına sahip olmamız değil, bizlere her platformda tanrının kesinlikle var olduğunu ispatlamaya çalışan inananlara, kendi bakış açılarıyla yaklaşarak onlara birşeyler anlatma çabamızdır. Bundan iki bin yıl önce de insanlar zeustan, apollon dan, poseidon dan yardım istemişlerdi.Hadi bakalım, ben şimdi eleştiriyorum onları.Nerede zeus, nerede hera, poseidon? Niye engel olamıyorlar tüm zulümlere? Onlar değil miydi, tıpkı semavi olarak kabul edilen dinlerin tanrısı gibi insanı çamurdan yarattım diye ortaya atılan? Niye hala bekliyorlar, neyi bekliyorlar ki bunlar? Şimdi, ben zeus a inanıyorum size göre öyle mi? Çünkü tutarlı ateist olsam, kimseyi eleştirmez, kuzu kuzu otururdum yerimde, ne etliye ne sütlüye karışırdım değil mi? Peki o zaman kim anlatacaktı insanlara, canı gönülden kabul ettikleri şeylerin aslında kendi yaratıları olduğunu?Adem in, nuh un kuran daki ifadeler çerçevesinde var olamayacağını? ve daha nicesini... Son olarak, bu sitede panteist ve panenteist arkadaşlar da olduğunu, onların da kendilerine göre bir tanrı anlayışı olduğunu ve yazılarında kendi kabullerindeki tanrı unsurunu sıklıkla kullanabildiklerini hatırlatmak isterim size.Bence çıkarımlarınızı yaparken, bu hususları da göz önünde bulundurmayı unutmayın. sevgiler |
Bir defa Tanrıtanımaz sıfatını kabul etmiyorum. Nedenide Tanrıtanımaz Tanrı varda ben tanımıyorum kabul etmiyorum demek gibi oluyor.
Tanrı var mı yok mu tesbiti çok basit Tanrım benle konuş de bakalım ne oluyor? Ateizmin temeli bilimdir.Bilimle diger batıl inançlılara Kuran'daki yanlışları anlatmaya çalışıyoruz.Bu yolda degerli Turan Dursun yaşamını yitirmedimi? |
olmayan bir şeyi ''tanımak ''mümkün mü??????
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:51 . |