![]() |
İslami Kadın Hak(sızlık)ları Manifestosu
Yatak odası hakları:
• Saygı değer ve zevk verici bir seks, İslami haktır. • Vücut hakkında karar vermek ve istemedikleri takdirde sekse hayır demek İslami haktır. • Eşler hakkında karar vermek, istenilen eşi seçmek ve ikinci bir eşe hayır demek İslami haktır. • Doğum kontrolü İslami haktır. • Fiziksel, duygusal ve seksüel istismardan korunmak İslami haktır. • Seksüel mahremiyet İslami haktır. • İftira ve dedikodudan muafiyet İslami haktır. • Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz. • Seks eğitimi ve cinsel sağlık İslami haktır. Cami hakları: • Camiye girmek İslami haktır. • Camiye ana kapıdan girmek İslami haktır. • Musallaya görsel ve işitsel erişim İslami haktır. • Erkeklerden bir bariyer ile ayrılmadan musallada dua etmek İslami haktır. • Cemaate seslenmek İslami haktır. • İmam olmak İslami haktır. • Cemaatin tüm aktivitelerine katılmak İslami haktır. İslami feminizm hareketi 1990’ların sonunda Malezya’da doğup; Burada İslami Kız Kardeşler (Sisters in Islam) adlı bir grup Kuran’dan yola çıkarak sahip oldukları kadın haklarını dile getirmiş! Malezya Mısır ve Ürdünden sonra ABD ve Kanada’daki Müslümanlar arasında da bir oluşum başlamış. Peki bizim Kız kardeşler? |
Rıza ile cinsel birleşme cezalandırılamaz.
Nasıl yani ? |
:D:D:D:D
(ben neden sırıtamıyorum yaw, D'ler niye kaydedince d oluyor) |
:D
yahu ciddi sordum nasıl rıza ile yani, şimdi ben sevgilimle birlikte olsam ki Rızasız olmaz ( ucuncu biri yok K.C HEMEN PATLATMA KAHKAYI) bana ceza yokmu bu maddeye göre ?? |
nikahtan bahsetmediğine göre sana ceza yok gibi görünüyor ama...
islami feministlerin olayı bu boyuta götürebileceklerini düşünemezdim. birileri taşları bileylemeye başlamıştır bence :D |
Kim ya bu Rıza? :)
|
Yahu yarın pervane gelip hepimizin yazısına yel olacak:D
İslami feministlerin bu konuda bu kadar rahat bir söyleme vardıklarını sanmıyorum, vardır bir keramet ya pervaneyi beklemek lazım diyelim... dip not; ( valla tanımıyorum rızayı yaa :D ) |
Sevgili meculpa; hadi bu K.Cahil siz bilmezmisiniz ki kız kısmı her şeye gülmez!
|
Edepla haya ettim! ilk taşı pervane atsın, içimizde en günahsız o :)
Sen kayda alma bizi pervane buyur et kelamını ben hala meraktayım cunku, acıkca nikahsız bir birliktelige cevaz mı verilmesini talep etmişer? |
İşin içine Rıza'yı kim karıştırdı. Gülmekten ne yazacağımı unuttum,konuyla ilgili bacılarla yapılan bir röportaj vardı onu bulup asacaktım. Ah ulan Rıza yine mi sen!
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:25 . |