![]() |
Fetullah Gülen en büyük düşünür???
Amerikan Foreign Policy ve İngiliz Prospect dergilerinin yaptıkları ankete göre Kaçak Fetullah Gülen günümüzün en aydın (intellectual) insanı seçilmiş.
Prospect dergisinin başyazarı anketten önce Fetullah Gülen'in kim oldugunu bile bilmiyordum demiş. İkinci Muhammed Yunus, evet belki benim gibi aranızda bulanan cahiller diyecek ki buda kim. Kim bu adam? dördüncü Orhan Pamuk??????? İngilizce olan İntellect'in anlamı düşünce ve edilinen bilinçle herşeyi anlamak ve kavramaktır. Gülen'e verilen bu birincilik Noam Chomsky'i , Richard Dawkins'i geride bırakmış. Ben böyle kara mizah duymadım. |
veren adamların kim olduğunu duyunca çokta şaşırmadım doğrusu.. iş çevirmenin ilmini çözdüğü doğrudur.. dergilere entelektüel tarzda demeç vermeside doğrudur.. ama düşünür olması için önce düşünmesi gerekir...
|
Şaka gibi yav:)En iyi aydın mı yoksa neyse devamını yazmıycam siz anladınız:D
|
Allahın hikmeti işte, göremiyorsunuz siz, yumurtaya can veren rabbimiz için internet poll'u da konu mu yani. :)
|
Amerikan Foreign Policy ve İngiliz Prospect dergilerinin yaptıkları ankete göre Kaçak Fetullah Gülen günümüzün en aydın (intellectual) insanı seçilmiş. İyi iyi ; Fetullah'ın ve ona bağlı güruhun gerçekte kimlere hizmet ettiği bir kez daha açıklığa kavuştu desenize . |
aydınlıkları bizden uzak olsun, hem gülenin hemde pamuğun.al birini vur ötekine.
|
Bu aydın geçinen yobaz ve vatan hainleri önce kendilerini aydınlatsınlar..
|
Alıntı:
saygıLar |
orhan pamukta fettulah denilen adamda aynıdır.Siz uyanın adam eserleriyle değil dedikleriyle o ödülü aldı.O adam türk falan değil bu ülkenin vatandaşıda değil sadece kendini düşünen vatanı milleti olmayan bir kişi.Bu ırkçılık değildir ama orhan pamuğun ne mal olduğuda açık açık ortadadır.
|
mizah nedir
bana görre mizah toplumdaki çarpıklıları zekanın ggücüyle açığa çıkarmaktır iştebu başlık bilekendikendinebirmizAh şaheserİdir birikiilavde ben yapayım büyükklükiyiceaçığaçıksın Kadının biri doktora gider. - Doktor, ben bir türlü sekse doyamıyorum.. - Kızım bir sevgili bul.. - Vaar!.. - O zaman bir tane daha bul. - Benim 10 sevgilim var, doktor.. - Kızım, o zaman sen fena hastasın. - Aynen öyle doktor. Şimdi bana hasta olduğuma dair bir rapor yaz ki, anneme göstereyim de bana ikide birde "Sen ******sun" demesin. banadabir feyylesof diplomsılazım artık bendeliteratüre girmeliyimtabievrenselinhakkını kimkoruyacak evrensel arkadaşımızbuncafelsefikyazı yazdı davulcuyellenbmessinden öte geçmedi evrenseelin haakı yenmdedimi ?sizceb arrtıkbanada ahocam diyehitap etmenizin vakti geldide geçiyor beyler. birgilozofolarak bunu bekliyorvehakediyrum:):):) Adamın karısı bir papağan istiyorum diye tutturmuş. adamcağız da papağan almak üzere mısır çarşısının yanındaki kuşculara gitmiş.birde bakmış ki papağan fiyatları uçmuş gitmiş. ilk beğendiği papağan bin dolar,adam sormuş yahu bu neden bu kadar pahalı? kuşcu anlatmış"amca bu papağan tam üç yüz kelime bilir,ondan bin dolar" adam bir başka papağını işaret ederek onun fiyatının iki bin dolar olduğunu söylemiş. adam sormuş peki bunun marifeti ne ? o altı yüz kelime mi biliyor? kuşcu hayır ama o üç yüz kelimeyi hem ingilizce hem türkçe söyleyebiliyor." adam daha uygun bir fiyata papağan bulabilmek için etrafına bakınmış bir üçüncü papağını işaret etmiş. kuşcu o papağının üç bin dolar olduğunu ve üç yüz kelimeyi hem türkçe hem ingilizce hemde arapça söyleyebildiğini söylemiş. o sırada adamın gözüne bir köşede sessiz sedasız duran oldukça yaşlı bir papağan ilişmiş ve onun fiyatını sormuş. kuşcu o en pahalısı demiş.tam on bin dolar cevabını verinceadamcağız hayretler içinde sormuşyahu kaç lisanda kaç kelime biliyor? kuşcu cevap vermiş"vallahi ben papağının şimdiye kadar bir tek kelime ettiğin bile duymadım ama diğer üç papağan,ona zaman zaman hocam diye hitap ederler.belli ki kerameti vardır. yani hocaolmak kolay değil .birinciolmakta öyle vardırt bit kerameti |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:20 . |