Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   600 SAYFALIK KİTAP NİÇİN 1400 YILDIR ANLAŞILAMADI (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=711)

kani 30-08-2005 21:29

600 SAYFALIK KİTAP NİÇİN 1400 YILDIR ANLAŞILAMADI

Üzerinde bilen bilmeyen (Hayatında bir kere dahi Kuranı okumamış olan lar bile)Kuran hakkında pek çok şey söylüyor.
Bir an Kuranın kutsallığını unutup onu sıradan bir kitap gibi düşünmeye çalışın ve okuyun.
Hiç sürükleyici olmayan birbiri ile çelişen orada başka burada başka söylemler,kimi zaman Allah konuşup emirler veriyor kimi zaman insan konuşuyor aynı ayetin yarısı Allahın sözü diğer yarısı kul sözü (Fatiha suresinde olduğu gibi) .Bu gün anlamı olmayan ,(Muhammedin evleneceği kadınların listesi,karılarınıa koyduğu nöbeti kaldırma izni,evlatlığı Zeydin karısını alma özgürlüğü vb. gibi)Muhammedin ölümünden sonra hükmü kalmayan bir sürü ayet,Hiç çekici ve edebi değeri olmayan bir kitap,onun için hiç kimse onun gibi bir kitap yazmadı.
Üstelik daha önce yazılmış Tevrat ve İncilden alıntılar var.
İşte kitaba reel bir yaklaşım bunların hepsini ortaya koyuyor ama Çocukluktan şuur altına yerleştirilen korkular nedeni ile Kurana akılcı yaklaşım engelleniyor.

ank0606 31-08-2005 03:44

Kuran'ın anlaşılmasını mı bekliyordun?

Merhaba Kani. Kuran 1400 senedir neden anlaşılamadı diye sormuşsun ve cevabını da vermişsin. Ben şunu anlayamadım!! Sen Kuran'ın anlaşılmasını mı bekliyordun ki? Neyi anlaşılacak? Anlamak için, Kuran'da üzerinde düşünmeye değecek bir konu söylersen o başka. Bol bol efsane, bol bol masal, akla ve mantığa aykırı bir sürü olay ve mucize, bol bol yemin, bol bol korkutma. Bunları mı anlamaya çalışacağız.
Teşekkürler ve iyi geceler

bager99 31-08-2005 05:16

kuran

sevgili arkadaşlar kuranın 1400 yıldır anlaşılamaması normal çünkü kurannın bizzat kendisi bu konuya değiniyor"o kuranın bazı ayetleri muhkemdir bu kuranın esasıdır digerleri ise müteşabihtir kalplerinde eğrilik olanlar (yani bizler)onun teviline giderler.halbu ki onun tevilini yanlız allah bilir ,ilimde kökleşmiş olanlar ise,ona inandık hepsi rabbimiz tarafındandır derler"(ali imran :7)görüldüğü gibi tanrı hem insanlara rehber olacak bir kitap indiriyor hem de siz onu anlayamazsınız onun bir kısım ayetleri -ki bu kısım oldukça fazla-müteşabih tir anlamı gizlenendir diyor buna rağmen anlamdığı ayete inananlarıda ilimde kökleşenler olarak kabul ediyor. bir makina üreticisiniz makinayla birlikte kullanma kılavuzuda hazırlıyorsunuz fakat kılavuzun önemli bir kısmını anlaşılmaz yapıyorsunuz tabi şöyle bir de notunuz var "bu klavuz makinanın sağlıklı kullanılması içindir ,ancak siz bunun çoğunu anlayamazsınız "müslüman arkadaşlara soruyorum böyle birine "sen bizimle dalga mı geçiyorsun?'"dan başka ne söylenebilir şimdi ikinci ihtimali düşünelim saçmaladığının farkına varan muhammet her zaman yaptığı gibi durumu bir ayetle kurtarma yoluna gitti .ve kral çıplak demekten korkan mümin anlamı bilinmesede "anladığım kadarı bana yeter "diyerek uyumaya devam etti.bu gün devam ettiği gibi...yanlişmıyım müslümanlar?

kani 31-08-2005 11:26

ank0606 kardeşim söylediğin gibi anlaşılması imkansız
Fatiha suresinin yarısında Allah konuşuyor diğer yarısında da kul konuşuyor böyle bir kanun kitabımı olur.
vergi usul kanununu düşün kanunun yarısında maliye bakanlığının emirleri
diğer yarısında da mükelleflerin dilek ve arzuları!!

mehmet 31-08-2005 11:28

selamlar
yanlışsın kardeş hemde hepiniz yanlışsınız.kuranda bazı ayetler vardır anlamını herkes bilemez doğrudur.fakat kuranın çoğu gayet rahat anlaşılır. sizler kuranı roman okur gibi okuduğunuz için saçma geliyor anlıyorum.kuranı okuyup anlamanız için sizlere tavsiyem tefsir okuyun.yalnız düz tefsir olmasın her ayetin hangi olay üzerine geldiğini açıklayan tefsirler var.bunları okursanız anlamadığınız hiçbir şey kalmaz sanırım.

kani 31-08-2005 11:41

mehmet
fakat kuranın çoğu gayet rahat anlaşılır. sizler kuranı roman okur gibi okuduğunuz için saçma geliyor anlıyorum.kuranı okuyup anlamanız için sizlere tavsiyem tefsir okuyun.derken kurandaki bazı ayetlere karşı çıktığını ve dolayısı ile senin de bu sitede eleştirdiklerinden bir farkının kalmadğının farkındamısın.
Allah kuran için apaçık bir kitap indirdik diyor ama sen benim okuduklarımı anlamam için tefsir okumam gerktiğini söylüyorsun.
eğer ben kuranı okuduğumda onu anlayamıyorsam ve onun içinde inanmıyorsam demekki suç benim değil .kitap yeterince açık ve anlaşılır değil ve bunu sen de kabul ettiğin için tefsir oku diyorsun.
peki dediğin gibi tefsir okuyayım o zaman öğrendiklerim kuranın anlatmak istedikleri mi yoksa tefsiri yazan senin benim gibi bir insanın fikirleri mi.
üstelik Allah kendisiyle kukunun arasına hiç kimsenin girmesini de istemiyor.

Tolga 31-08-2005 12:29

bir de şu var:aradan 1400 sene geçmiş ama hala kuran üzerindeki bazı konularda insanlar aralarında antlaşmaya varamamışlar.bu mu açıklık diyesi geliyor insanın.açık olan kitabı okuduğunda orada yazan herşeyi eksiksiz anlamalısın ki bunun bir değeri olsun.ama görüyoruz ki bir çok müslüman daha kuranın ne mesaj verdiğini ,ne demek istediğini v.s anlayamadan ömürlerini tamamlıyorlar.yani kısacası bu kitabın heryerinde apaçık olduğu iddia ediliyor ama nedense açıklıktan yana en ufak eser dahi yok.

kani 31-08-2005 12:44

Bu kitap açıkça anlaşılabilir olsa Şeyhler İmamlar aç kalır Emekli İmamlar Amerikada bu milletin parasıyla yıllarca keyf çatamaz ve bazıları müritlerine şeylerini öptüremezler
DİN AFYONDUR

Aliminyum 31-08-2005 13:06

Siz Kurandan bahsettiğinizden emin misiniz?

Bahsettiğiniz ahmet altanın melankolik çırpıntılarının düzmecesi aşk romanları olmasın?

kani 31-08-2005 13:11

İçine dalıp gerçekleri görünce birşeyler anlaşılmaya başladı herhalde.
Hangi şeyh imam ve diğer islamdan geçinenin adam gibi bir işi varki.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:57 .