Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Muhammed Başarılı Oldu mu? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7432)

emil 06-09-2008 00:45

Muhammed Başarılı Oldu mu?

Allah tarih boyunca peygamberler göndermiş durmuş.Bunu daha küçük yaşlarda düşününce acaba Allah neden bu kadar peygamber göndermiş diye kendime sorardım.Örneğin İsa'dan sonra Muhammedi gönderdiğine göre İsa başarısız olmuş o yüzden göndermiş herhalde derdim.
Ama biraz düşününce bunun da saçma olduğunu düşünürdüm.Yani tanrı İsanın başarısız olacağını bilmiyor muydu?Bunu bile bile neden yapsın?Sonuçta anladığımız kadarıyla Allah insanlara kendini inandırmak ve bazı kurallarının insanlara uygulatmak istiyor.
O halde baktığımız zaman bunu en iyi hangi peygamber başarmış gözüküyor şu an?Bence İsa daha başarılı olmuş.
Buna rağmen ondan sonra Muhammedi göndermiş.Peki muhammed başarılı mı?Hayır çünkü bugün 1400 yıl geçmesine rağmen hala dünyanın büyük çoğunluğu ona inanmıyor.Peki muhammed onun sevgili kulu değil mi?Bu evreni onun yüzü suyu hürmetine yaratmadı mı?Niye 5 milyardan fazla insan onun yalancı olduğunu düşünüyor.Allah neden böyle birşeye göz yumuyor.Biraz daha yardım etseydi de bütün dünya müslüman olsaydı.
Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?
Belki de gönderdi.Ama onlar öncekiler gibi şanslı değil belki de.Çünkü artık dünyada ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri var.Allah'tan vahiy geldiğini söyleyen adama pek inanılmıyor artık.

ShadowSong 06-09-2008 03:05

Alıntı:

emil´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126296)
Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?
Belki de gönderdi.Ama onlar öncekiler gibi şanslı değil belki de.Çünkü artık dünyada ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri var.Allah'tan vahiy geldiğini söyleyen adama pek inanılmıyor artık.

Konuyu cevaplamıcam,sadece şu kısıma cevap vericem.
Belli ki başınızdan hiç ağır bir psikolojik hastalık geçmemiş,şimdi size desem 2 günde 1 kalp krizi geçirip ölüceğinizi sansanız ne hissederdiniz,yada gördüğünüz insanların bazıları gerçek değil desem ne hissederdiniz,
emin olun ne kadar kötü hissederseniz hissedin,onu yaşayan kadar hissedemezsiniz.

Bahsettiğiniz kendini Peygamber ilan etme olayı,tıpta 80yıllık bulgulara dayanır,isimlendirilmeside 45yıl önce olmuştur.Çevrenizde duyduğunuz Paranoyaklık lafının gerçek anlamıda bu hastalık.Kişi karısının kendisini aldattığını düşünür gider onu öldürür,kişi kendisinin Peygamber olduğunu düşünür ona uygun şeyler yapmaya çabalar.Ama eskiden beri süregelen psikolojik bir rahatsızlık değil,kaldı ki anksiyete gibi hastalıklarda dahi kişi zorlanır,bunların bir üst raddasındaki paranoyak,şizofren gibi hastalıklarda kişi Peygamberim derse 2.gün yalanı anlaşılır,kendi içinde yaşadıkları fırtına dış dünyalarınada yansır.

O bahsettiğiniz Akıl Hastalıkları Hastanelerine giriş yapabiliceğiniz zamanlar var,1 gününüzde gidin oraya o insanlara biraz olsun yardım edebilmek adına,sanırım ondan sonra ne din altından psikolojik hastalıklı laf sokarsınız ne başka bir yerden.

emil 06-09-2008 10:23

Tıp konusunda bilgilisiniz galiba.Ama benim sözlerimi laf sokma gibi algılamışsınız üzüldüm.Ben de bir doktor gibi ortaya bir teşhis koydum aslında bu konuyu açarken.Bugün modern tıp var.Ortaya ben peygemberim ya da ben mehdiyim diye çıkan insanlara kuranda Muhammedin sonuncu olduğu belirtildiği için mi inanılmıyor?Yoksa modern bilim artık böyle şeyler olmadığını kabul ettiğinden mi?
Burada şöyle bir sorun var.Muhammed modern tıbbın olmadığı 7. yy.da yaşadığı için bu teşhisler konulamaz o yüzden doğru söylemiştir diyorsunuz.Bir nevi zaman aşımı olmuş.Peki bir zaman makinası olsa ve onun yanına gitsek bir kaç doktorla onu muayene etsek nasıl bir sonuç çıkar?
Allahla konuştuğunu gören mi olmuş?
Bir mucize mi göstermiş?
Sadece ben Allahla konuşuyorum bana vahiy geliyor demiş ve insanlar inanmış.İnananlar da ilk başlarda üç beş kişi.Daha sonra siyasi bir devlet gibi savaş yoluyla genişlediği görülüyor.9 yaşındaki çocukla cinsel ilişki, sayısız kadın,köle, cariye, kendisine inanmayanları Allah emretti diye öldürün emirleri vs..(bunları karalamak için yazmıyorum, sadece ortadaki durumu belirtiyorum)Şu bir gerçek ki bugün kendini mehdi ilan edenlerden pek farkı yok.

aydoe 06-09-2008 11:07

''Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?'' Emil

Peygamber başarılı olmuştur ,başarısızlık varsa Allah'ın başarısızlığıdır.
Peygamber çobanlıkla başlamış, kral hayatı yaşamış istediğini öpmüş istediğini dürtmüş daha ne olsun.

timsah 07-09-2008 11:47

Sevgili ShadowSong,

1400 yıl önce yalan makinesi olsaydı, Hz. Mustafayı yalan makinesine koysalardı şimdi
bu forum olmayacaktı :) büyük ihtimal sende başka şeyleri savunuyor olacaktın.

YOLCULUKLAR 08-09-2008 02:20

Alıntı:

aydoe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126336)
''Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?'' Emil

Peygamber başarılı olmuştur ,başarısızlık varsa Allah'ın başarısızlığıdır.
Peygamber çobanlıkla başlamış, kral hayatı yaşamış istediğini öpmüş istediğini dürtmüş daha ne olsun.

Aydoe arkadaşım akşam akşam beni güldürdünüz:)

Bende Muhammed'e inanmam; ama ağır olmuş yine tabiriniz:)

Alıntı:

emil´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126296)
Allah tarih boyunca peygamberler göndermiş durmuş.Bunu daha küçük yaşlarda düşününce acaba Allah neden bu kadar peygamber göndermiş diye kendime sorardım.Örneğin İsa'dan sonra Muhammedi gönderdiğine göre İsa başarısız olmuş o yüzden göndermiş herhalde derdim.
Ama biraz düşününce bunun da saçma olduğunu düşünürdüm.Yani tanrı İsanın başarısız olacağını bilmiyor muydu?Bunu bile bile neden yapsın?Sonuçta anladığımız kadarıyla Allah insanlara kendini inandırmak ve bazı kurallarının insanlara uygulatmak istiyor.
O halde baktığımız zaman bunu en iyi hangi peygamber başarmış gözüküyor şu an?Bence İsa daha başarılı olmuş.
Buna rağmen ondan sonra Muhammedi göndermiş.Peki muhammed başarılı mı?Hayır çünkü bugün 1400 yıl geçmesine rağmen hala dünyanın büyük çoğunluğu ona inanmıyor.Peki muhammed onun sevgili kulu değil mi?Bu evreni onun yüzü suyu hürmetine yaratmadı mı?Niye 5 milyardan fazla insan onun yalancı olduğunu düşünüyor.Allah neden böyle birşeye göz yumuyor.Biraz daha yardım etseydi de bütün dünya müslüman olsaydı.

Yalnız yazdıklarınızda mantık hatası yapıyorsunuz.Açıklayayım...

Bu soruya iki taraflı cevap verilebilir. Birincisi bir Müsülüman olarak cevap verirsiniz. İkincisi ise Hristiyan olarak cevap verebilirsiniz. Ben Müslüman olmadığımdan dolayı birinci şıkkı hemen eliyorum ve bunun cevabını Müslüman arkadaşlara bırakıyorum. Her ne kadar Hristiyan olmasam da Hristiyanlığın öğretilerini seven bir kişiyimdir ve bu yüzden de olaya Hristiyan bakış açısıyla yaklaşacam...

Sizinde bahsetmiş olduğunuz gibi İsa'nın Mesihliğine kadar bir çok peygamber gelmiştir dünyaya. Yalnız, bir peygamberden sonra başka bir peygamberin gönderilmesinin amacı arda kalan peygamberin başarısız oluşu değildir. Baktığınız zaman gelen her peygamber kendinden önceki kutsal metinleri ve peygamberi onaylar. Eğer bahsetmiş olduğunuz gibi orta da bir hata olsaydı sizce geçmişte kalan peygamberler ve kutsal metinler de onaylanırmıydı?

Peki Rab neden herşeyi bir peygamberle bitirmedi de art arda bir çok peygamber gönderdi. İşte bunun cevabı ta Adamle Havva'nın doğumuna kadar gidiyor. Baktığınız zaman ilk dönemlerde sadece Adem ve Havva vardı ve geçen süreçler de ise İsrailoğulları türedi. Dolayısıyla gelen ilk kutsal metinler sadece israiloğluna gelmişti ve evrensel metinler değildi. Mesih İsa ile birlikte ilk ve son kez evrensel din gelmişti.

Bir diğer ayrıntı ise şu, sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi Mesih İsa'ya gelene kadar bütün peygamberler insandı ve her insan günahlı olduğu için de hata yapabilirdi.

Ama Mesih İsa kusursuzdu; çünkü Mesih İsa insan değil Tanrı'nın ta kendisiydi. Tanrı'nın da hata yapmasını bekleyemezsiniz:)

Şimdi Hristiyan öğretilerinde verilen bilgiler bunlardır. Ama bu bilgiler ve yaşanmış hayatlar arasında da oldukça büyük çelişkiler vardır.

Örneğin Adem ve Havva'nın İsrail doğumlu olduğu ve orada türediği söylenir ve dolayısıyla ilk gelen 2 kitap (Tevrat ve Zebur) evrensel olmadığı, sadece İsrailoğulları için geldiği söylenir ki bana göre bu çok büyük çelişkidir. Belki Adem ve Havva İsrail doğumluydu; ama örneğin Tevrat zamanında İsrail dışında yaşayan ırklar da vardı... Peki bu ırkları düşünen yok muydu?

Ayrısca Mesih'in insan olmadığı, Tanrı olduğu; dolayısıyla hatasız ve günahsız olduğu ileri sürülür; ama benim düşünceme göre de Mesih İsa'nın yapmış olduğu bir çok hata vardır.

Örneğin Matta 5:22 de şöyle der :"Ama ben size diyorum ki, kardeşine karşı öfkelenen her kişi yargılanmayı hak edecek. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'un yargısını hak edecek. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek."

Baktığınız zaman bu ayeti ilk çiğneyenlerden biri de Mesih İsa'ydı.

Matta 23:16 :"Vay halinize kör klavuzlar!"
Matta 23:17 :"Budalalar, körler!"
Matta 23:19 :"Ey körler"
Matta 23:33 :"Sizi yılanlar, engerekler soyu!
Luka 11:40 :"Ey akılsızlar"

Yukarıdaki ayetlerde İsa çevresindeki insanlara hakaretler yağdırarak Matta 5:22 yi de çiğnemiş oluyor. Yani İsa da hata yapabiliyor ve dolayısıyla günahlı bir insan oluyor. Dolayısıyla Tanrı İsa'yı dahi hatalı olarak adlandırabiliriz.

Kısacası bu konuda benim kafam çok karışık. Hem çok haklısınız hem de hiç haklı değilsiniz:) Ben birşeyleri çözebilmiş değilim daha kafamda...

kenny 08-09-2008 13:13

Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslümanin kardesidir ve böylece bütün Müslümanlar
kardestirler. Bir Müslümana kardesinin kani da, mali da helal olmaz. Fakat malini gönül hoslugu ile vermisse
o baskadir.
"Ey insanlar!
"Cenab-i Hakk her hak sahibine hakkini vermistir. Her insanin mirastan hissesini ayirmistir. Mirasciya vasiyet
etmeye lüzüm yoktur. Cocuk kimin döseginde dogmussa ona aittir. Zina eden kimse icin mahrumiyet vardir.
Babasindan baskasina ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden baskasina intisaba kalkan köle, Allah'in,
meleklerinin ve bütün insanlarin lanetine ugrasin. Cenab-i Hakk, bu gibi insanlarin ne tevbelerini, ne de adalet
ve sehadetlerini kabul eder.
"Ey insanlar!
"Rabbiniz birdir. Babaniz da birdir. Hepiniz Adem'in cocuklarisiniz, Adem ise topraktandir. Arabin Arap
olmayana, Arap olmayanin da Araap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin
da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir. Allah yaninda
en kiymetli olaniniz O'ndan en cok korkaninizdir.
"Azasi kesik siyahî bir köle basinza amir olarak tayin edilse, sizi Allah'in kitabi ile idare ederse, onu
dinleyiniz ve itaat ediniz.
"Suclu kendi sucundan baskasi ile suclanamaz. Baba, oglunun sucu üzerine, oglu da babasinin sucu üzerine
suclanamaz.
"Dikkat ediniz! Su dört seyi kesinlikle yapmaycaksiniz:
Allah'a hicbir seyi ortak kosmayacaksiniz.
Allah'in haram ve dokunulmaz kildigi cani, haksiz yere öldürmeyeceksiniz.
Zina etmeyeceksiniz.
Hirsizlik yapmayacaksiniiz..
"Insanlar Lâilahe illallah deyinceye kadar onlarla cihad etmek üzere emrolundum. Onlar bunu söyledikleri
zaman kanlarini ve mallarini korumus olurlar. Hesaplari ise Allah'a aittir.
"Insanlar!
"Yarin beni sizden soracaklar, ne diyeceksiniz?"
Saheb-i Kiram birden söyle dediler:
"Allah'in elciligini ifa ettiniz, vazifenizi hakkiyla yerine getirdiniz, bize vasiyet ve nasihatta bulundunuz, diye
sehadet ederiz!"
Bunun üzerine Resul-i Ekrem Efendimiz (S.A.V.) sehadet parmagini kaldirdi, sonra da cemaatin üzerine cevirip indirdi ve söyle buyurdu:
"Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab! Sahid ol, yâ Rab!"
Peygamber efendimizin veda hutbesine bakın en azından nasıl bir kişil olduğunu görmeniz için.Birkaç iftiracı kötü niyetli insanın uydurmalarıyle hemen yargıya varmayın.Yukardaki sözleri veda hutbesinde söylemiştir ve sizin deyiminizle haşa akıl hastası birinin söylediği sözler böyle insanlık adına 1400 yıl sonra bile kabul edilen değer verilen sözler haline gelmez,,lütfen hz muhammedi daha iyi tanıyalım ve kötü niyetli kişilerin uydurmalarıyla peşin hükğmler vermeyelim!!!

Ama Mesih İsa kusursuzdu; çünkü Mesih İsa insan değil Tanrı'nın ta kendisiydi. Tanrı'nın da hata yapmasını bekleyemezsiniz
Yukardakiz söz gerçekten akıl ve mantıkla izah edilir gibi değil.Tanrı insan kılığına giriyor he_? Mucizeler gösteriyor tmm kabul ediyoruz sorun yok.Ama tanrı kendini çarmıha gerilmekten kurtaramıyor he_? Komik olmayın lütfen,şu hristiyanlığın teslis inancı yok mu,,sırf bu yüzden kendilerini çok büüyük bir riske atıyorlar ama farkında değiller,,yazık ne diyim...

gozeneli 08-09-2008 16:39

Demek ki müslümana yavurun malı helal? Ya soygunculuk soygunculuktur, cinayet cinayettir............

kenny 08-09-2008 17:18

Alıntı:

gozeneli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126859)
Demek ki müslümana yavurun malı helal? Ya soygunculuk soygunculuktur, cinayet cinayettir............

Neye dayanarak bu cümleyi söylediniz,biraz daha açarsanız ona göre cevabı yazacam...

YOLCULUKLAR 08-09-2008 17:31

Alıntı:

kenny´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 126815)
Ama Mesih İsa kusursuzdu; çünkü Mesih İsa insan değil Tanrı'nın ta kendisiydi. Tanrı'nın da hata yapmasını bekleyemezsiniz
Yukardakiz söz gerçekten akıl ve mantıkla izah edilir gibi değil.Tanrı insan kılığına giriyor he_? Mucizeler gösteriyor tmm kabul ediyoruz sorun yok.Ama tanrı kendini çarmıha gerilmekten kurtaramıyor he_? Komik olmayın lütfen,şu hristiyanlığın teslis inancı yok mu,,sırf bu yüzden kendilerini çok büüyük bir riske atıyorlar ama farkında değiller,,yazık ne diyim...

Ben Hristiyan değilm; ama dinler arasında benim için en akla yakını Hristiyanlıktır diyebilirim.

Ayrıca Hristiyanlıktaki Baba-Oğul-Kutsal Ruh üçlemesinin İslamda ki Allah, Muhammed, Cebrail üçlemesinden hiç bir farkı yoktur.

İslam Muhammed ve Cebrail'i Tanrı'nın bir yansıması olarak görmezken; Hristiyanlık güvenliği, itibarı ve inancı arttırmak için İsa'yı ve Kutsal Ruhu Tanrı olarak görür.

Sonuçta Ne İncil ne de Kuran Allah tarafından yazılmıştır. Bunların her ikiside insan yapımıdır ve insanlar ise günahlıdır ve hata yaparlar.

İşte bu durumda siz Kutsal Ruh diye bir kavram çıkartırsanız ve Kutsal Ruhu Tanrı diye ilan ederseniz ve Elçilerin de İncil'i Kutsal Ruh sayesinde yazmıştır derseniz, o zaman İncil'i de insan yapımı olmaktan çıkartır, Tanrı'nın eseri yaparsanız. Böylece buna da insanlar daha bir inanırlar.

Ama Tanrı yapılan İsa nın bile bir çok hatası ve günahı mevcuttur ki bunu bir önceki mesajımda belirtmiştim.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:44 .