![]() |
Çeşitli Tanrı Görüşleri
"Bazı insanların öylesine geniş,öylesine esnek Tanı görüşleri vardır ki her nereye bakarlarsa baksınlar Tanrıyı bulacaklarına şüphe yoktur.Onlara sorduğunuzda,'Tanrı en büyüktür' ya da 'Tanrı bizim en üstün yaradılışlı halimizdir' ya da 'Tanrı kainattır' diyeceklerdir.Elbette,tıpkı diğer kelimelerde olduğu gibi 'Tanrı'kelimesine de istediğimiz anlamı verebiliriz.Eğer 'Tanrı enerjidir' demek isterseniz,onu bir avuç kömürün içinde de bulabilirsiniz."
Son Kuramın Düşleri-Steven Weinberg (Nobel ödüllü fizikçi) |
"Ben,içten inanan bir inançsızımBu biraz yeni bir tür inançtır.Ben doğaya hiçbirzaman bir amaç,hedef veya antropomorfik(insan biçiminde) olarak anlaşılabilecek birşey yüklemedim.Doğadan anladığım,onun sadece çok eksikçe kavrayabildiğimiz olağanüstü güzellikte bir yapı olduğu ve düşünen insana alçakgönüllülük hissini aşılaması gerektiğidir.Bu,mistisizm ile hiç alakası olmayan gerçek bir inanca dayalı bir duygudur.İnsan suretinde bir Tanrı fikri bana oldukça yabancıdır ve hatta safça gelir."
Albert Einstein |
"Kafamda insan suretinde bir Tanrı canlandırmaya çalışmam;dünyanın yapısı karşısında,onu kavramaya yetersiz algılarımızın el verdiği ölçüde huşu duymak yeterlidir."
Albert Einstein |
"Kültürümüzün kalbindeki en büyük,ağza alınmayacak kötülük tektanrıcılıktır.Eski ahit adıyla bilinen barbar bir Tunç çağı metninden üç ihsanlık karşıtı din gelişmiş:Yahudilik,Hıristiyanlık ve İslam.Bunlar gök tanrılı dinlerdir.Ve tamamen ataerkildirler.Tanrı herşeye gücü yeten Baba'dır.Ve dolayısıyla gök tanrı ve dünyevi erkek elçilerinin etkisine girmiş olan bu diyarlarda 2000 yıldır bir kadın nefreti var olmuştur."
Gore Vidal |
Saygideger Akinci-32;
Tanriyi; herseyde bulan ve herseyi tanri yapan, bu iciceligi savunan gorus; panenteizmdir. Sitemizdeki; bas savunucusu, pante arkadasimizdir. Osize, bu konuda bilgi verir. Bu arada; benim "inanc sistemler" basligindan da; tum halihazirda olan inanclari; harf sirasina gore bulabilirsiniz. http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=8216 Saygilarimla; evrensel-insan |
tşkler Evrensel İnsan
zaten amacım çeşitli şahısların görüşlerini dile getirmekti.... |
|
Yarattıklarını cezalandıran ve ödüllendiren ya da bizim yaşayacağımız bir irade türüne sahip bir tanrı düşünemiyorum. Bedensel ölümden sonra kişinin yaşamını sürdürdüğüne ne inanırım, ne de inanacağım…
A. Einstein / Ideas and Opinions, 1930 |
sevgili yusuf33
arada sırada reenkarnasyona inanasım geliyo.öldükten sonra toprak olucaz bi şekilde moleküllerimiz yine dünyaya karışacak ama böcük ama kuş ama sincap olarak....olabilir mi ki????ilgi çekici geliyo bu fikir ama aynı zamanda da olanaksız gibi.neyse zaten ölünce anlıycaz herşeyi deyip bırakalım en iyisi. |
sevgili akıncı,
Madde yok olmadığına göre varlığımızı bir şekilde sürdürecez. Ama bir bilinç düzeyi olarak yaşamımızı aktarabilecek miyiz ?:rolleyes: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:02 . |