![]() |
İçeri girin bakalım
Birincisi ben müslüman değilim, daha doğrusu müslüman olmak istemiyorum. Ama İslamiyet'in hak din ve Tanrı'nın son adaletsizliği olarak yeryüzüne gönderildiği düşüncesindeyim.
İslamiyet hak değil diyenler beni de ikna etsinler, ben de iyice rahatlarım. 1) Muhammed bir din getirdi madem, neden bu kadar katı kurallar getirdi ve kadınları ezen kurallar getirerek İslam'ın önünü tıkadı? 2)Bismillâhirrahmânirrahîm. 1. Yüzünü ekşitti ve döndürdü. * 2. Yanına kör geldi diye. 3. Belki o, arınacaktır, ne bilirsin? 4. Yahut da öğüt alacaktır da ondan faydalanacaktır. 5. Fakat ihtiyacı olmayana gelince. 6. Artık sen onun üstüne düştükçe düşüyorsun. 7. O arınmazsa sana ne? 8. Ve fakat sana koşup gelen. 9. Ve korkan kişi. 10. Sen ondan gaflet ediyor, ona aldırış bile etmiyorsun. 11. Öyle değil, şüphe yok ki Kur'an, ancak bir öğüttür. 12. Dileyen dinler, öğüt alır. 13. Büyük, şerefli sayfalardadır. * 14. Yüceltilmiştir, arıtılmıştır. 15. Yazıcıların ellerinde. 16. Büyüklerdir, hayırlı ve itaatlilerdir. Yanına bir kör gelmesi üzerine Muhammed yüzünü çevirmiş ve onunla ilgilenmemiştir. Bu ayetlerde Muhammed ciddi bir şekilde eleştiriliyor. Muhammed yazdıysa bu adam şizofren mi? Neden kendisini eleştirsin? 3) Okyanus ve Akdeniz'in suyunun birbirine karışmadığı hakkındakiş ayet. Muhammed bunu nerden biliyor acaba? Bu sorulara düzgün cevap verebilecek olanların cevabını bekliyorum. Bakarsınız bunların da düzmece olduğu ortaya çıkar, iyice rahatlarız. Bunları açıklayacak olursanız, İslam'ın ruhuna el fatiha:)) |
Ya; Olduğun Gibi Görün,
Ya; Göründüğün Gibi OL... |
Alıntı:
|
Pardon!
Yanlış yere yazmışız!!! |
Değerli Marsyas 1. soruya herhangi bir itirazım yok. 2 ve 3'e cevap vermeye çalışayım. 2.Ayşe'nin gerdanlığı düştüğünde kervandan geri kaldığında ve Safvan Ayşe'yi bulup yetiştirdiğinde haklarında çıkan zina dedikodusunu biliyorsun. İnsanlar maalesef dedikodu yapabiliyor. Bu kör insan Muhammed'in davranışına çok içerlemişti. Buna şahit olanlar da bu kör kişi de bunu sağda solda anlatınca kimilerinin inancı sarsılmış olabilir. Muhammed de bu yüzden o ayetleri koymuş olabilir. (Yani adalet sahibi Rab kulları için habibine bile kızıyor, izlenimi.)
3. İki denizi (birbirine) salıp katan O'dur; bu, tatlı, susuzluğu giderici, bu da tuzlu ve acıdır. İkisinin arasında (birbirlerine karışmalarını önleyen) bir engel (berzah) ve aşılmayan bir sınır koymuştur. (Furkan 53) Dikkat et Okyanus suyu mu susuzluğu giderici Akdeniz mi? Yani orda kastedilen Okyanus ve Akdeniz değil. Ayrıca orda cebelitarıkı da yazmıyor. Şimdilerde kimileri Big Bang teorisi kuranda var diyor. Yakında Alfven'in plazma fiziğini de bulur onlar:) Ayeti dikkatli okursanız hak verirsiniz okyanus da içilmez Akdeniz de içilmez. Adları da anılmıyor zaten. |
Sevgili Atlas İslam'ın ne olduğu beni ilgilendirmiyor aslında. Tanrı gökten de inse umurumda değil. Sadece bunları gerçekten merak etmiştim, açıklamaların da gayet makul ve kbul edilebilir. Teşekkür ediyorum sana. Şimdi başka arkadaşların yorumunu bekliyorum.
|
Maryas, kör ile ilgili ayette bir yorum yapayım:
Ne varki bunda ? Muhammed kureyşin ileri gelenlerini müslüman yapmak için uğraşırken kendisine gelen köre yeterince önem verememiş sonra pişmanlığını ayetlere dökerek ifade etmiş. Ben bir ateist olarak böyle algılıyorum. İkinci şık olarak Muhammedin sanrılar işittiği konusuna gelince sanırım bu iddia onun zekasına hakaret olur. |
Muhammed yazdıysa bu adam şizofren mi -Marsyas
Ibnu Mes'ud (radiyallahu anh) anlatiyor: "Allahu Zulcelal hazretleri vahiy suretiyle konustugu zaman sema ehli bir ses isitir ki bu, demir bir zincirin duz bir kaya uzerinde hareket etmesiyle cikan cingirak sesine benzer. Sema ehli bu sesi duyunca korku ve hasyetten bayilirlar. Cibril (aleyhi's-selam) kendilerine gelinceye kadar bu halde devam ederler. O gelince korku, kalplerinden acilir. Hemen: "Ey Cibril, Rabbiniz ne buyurdu?" diye sorarlar. O: "Hakki soyledi" der. Sema ehli hep bir agizdan: "el-Hak, el-Hak" diye soylesirler. Ebu Davud, Sunnet 22, (4738) (http://www.kuranikerim.com/kutubi-sitte/760.html) Ravi:Ümmü`l-mü`minîn Âişe (http://kitap.mollacami.com/kurani-ke...ertebeler.html) Ravi:Ebû Hüreyre Hadis:"Vahiy nâzil olurken en evvel vücûd(una) bir titreme gelirdi"; "Vahiy nüzûl ederken kendilerini (tasa ve kaygi kaplar yüzü kül gibi olur), gözlerini kaparlar ve horultuya (benzer) siddetli siddetli nefes alirlardi Sevgili marsyas bunlar birer nörolojik rahatsızlık belirtileri.. Halüsinasyon ,kasılma,korku terleme epilepsi belirtilerindendir.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:47 . |