Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   şeytanın varlığını inkar eden müslüman :D (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8380)

Güçistenci 02-12-2008 22:39

şeytanın varlığını inkar eden müslüman :D

hi5 te bir müslüman arkadaşımız (özenti) bir satanist arkadaşın profiline şunları yazıyor. ilk başta Şeytana meydan okuyor. :D

Alıntı:

senin taptığın o şeytana söle madem çok güçlü uğrasın benim yanıma ben ALLAH!IN kudretine güvenerek şeytana meydan okuyorum sen ve senin gibi özentilere de meydan okuyorum çevrende senin gibi insanlar varsa eklesin beni onlarada söleyecek bi çift sözüm var tabii cesaretleri varsa

sonra Şeytanı inkar ediyor. :D

Alıntı:

tekrarlıyorum şeytan diye bişi yoktur şeytanı insanlar kendileri yaratır yani hayal ürünü eğer şeytan varsa da onun ağzına sı... tmm mı
sizce bir müslüman Şeytanın varlığını inkar edebilir mi? Şeytanı inkar ediyorsa Allahı neden inkar etmiyor :rolleyes:

yucemanitu 02-12-2008 22:51

Alıntı:

Güçistenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 142010)
hi5 te bir müslüman arkadaşımız (özenti) bir satanist arkadaşın profiline şunları yazıyor. ilk başta Şeytana meydan okuyor. :D

sonra Şeytanı inkar ediyor. :D

sizce bir müslüman Şeytanın varlığını inkar edebilir mi? Şeytanı inkar ediyorsa Allahı neden inkar etmiyor :rolleyes:

Ne var bunda? Mümin kardeşimiz ilk iletisini neshetmiş :)

pante 02-12-2008 22:54

Alıntı:

sizce bir müslüman Şeytanın varlığını inkar edebilir mi? Şeytanı inkar ediyorsa Allahı neden inkar etmiyor
Allah'a inanmak: Allah'ın varlığına inanmaktır.
Şeytan'a inanmak: Şeytan'ın kulu olmaktır.

Bu müslüman, Allah'a inanıyor, şeytana inanmıyor aklınca.
Yani, varlığına inanmakla, kulu olmayı birbirine karıştırıyor.

Sadece Satanistler ve Yezidiler şeytana inanırlar, saygı duyarlar.
Diğer teistler ise varlığına inanır, nefret eder.

Güçistenci 02-12-2008 23:04

Alıntı:

Sadece Satanistler ve Yezidiler şeytana inanırlar, saygı duyarlar.
Diğer teistler ise varlığına inanır, nefret eder.
satanistlerin ateistleri de var. laveyciler misal. onlar kedi de keserler. bir de ruhanistleri var. onlar Şeytanın bir ruhu olduğuna inanıyorlar. ayinler falan yapıyolar. ama onlar pek zararlı değil galiba. pek bilgim yok.

yucemanitu 03-12-2008 01:14

Şeytan bence yok ama otoriteye karşı çıkması secde etmeyi reddetmesi, karşısındaki muazzam güce bana kıyamete kadar mühlet ver de bak gör kimin peşinden gidecekler demesi kafa tutması öyle bir şey olmasa da şeytanın hikaye kahramanı olarak sempatik görünmesine sebep oluyor. Bir taraftan bakınca "söz dinlemez, kafir, kötü" görünebiliyorken diğer taraftan bakınca "mert, açık sözlü, dürüst, akıllı" görünebiliyor.

evrensel-insan 03-12-2008 01:55

Saygideger atlas;

Seytan, kavraminin icerigi; aslinda; insanoglu dusunce kokenini gayet net bir sekilde, ortaya koyuyor. Aslinda; insanoglu, seytan kavramini ortaya atarken, aslinda; kendi cikmazini dile getirmis.

Saygilarimla;
evrensel-insan

karadenizli 04-12-2008 15:34

türkçe konuş oğlum

gavur dili konuşma:D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:11 .