![]() |
Peygamberlerin Gizemi
İbrahimi dinler olarak tanımlanan 3 büyük dinin Peygamberleri Musa, İsa ve Muhammed Mustafa'nın aynı kökenli dinsel anlayışlarından başka diğer ortak noktaları bağımsız kaynaklarda hiç izlerinin olmamasıdır. Bu ilginç durumun bir
açıklaması var mı ? Musa son derece düzenli kayıt tutan bir toplumun tanıklığında ortaya çıkmış. Ama ne hikmetse bu toplumun geriye bıraktığı hiçbir belgede Musa ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmıyor. İsa yaşadığı iddia edilen tarihsel dönemin tek super gücü Roma İmparatorluğunun sömürgelerinden birinde doğmuş fakat yine herhangi bir kayıt yok. Muhammed Mustafa Arabistan'da hatırı sayılır bir coğrafyaya hükmeden bir devlet oluşturmuş fakat o dönemde sınır komşusu olduğu güçlü devletlerin (Sasaniler ve Bizans İmparatorluğu) arşivlerinde o ve kurduğu iddia edilen İslam devletine ait hiç bir kayıt yok. Bu gizemi anlamanın anahtarı ne ? |
benim bildiğim Muhammed in sasani ve diğer çevre ülke imparatorlarına yolladığı mektupların mevcut olduğu.
|
Evet bazı mektuplar (daha doğrusu fotokopiler var) ama bunların gerçekliği tartışmalı ve iddia sahiplerine aitler. Ama Sasani kayıtlarında Arabistan Yarımadasında "şöyle bir devlet ortaya çıktı" diye bir kayıt yok.
|
Saygideger frodo;
Ucunun de; ayri ayri donemlerde; insanoglunun belirli kesiminin cikarlarini koruma ve kollamaya yonelik "yaratilmis ve sanal" kisilikler, olabilmesi mumkun degil mi? Ama, sonucta; oyle veya boyle, somuta indirgenmis kitaplari var. Hepside; "Allah'in el yazisi" guya. Allah "erisilmez" kilinacaksa; onunla, irtibat surdugu soylenenlerde-peygamberler-"ortaya konamaz" oluyor. Gerci, bunlarin; tarihin mitolojik kahramanlarindan farki neki? Hepsi bir MISTIZM ve ona, inanmaya yonlendirme. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Birçoğu rivayet ve hadislerden kalma. Çokça bahsedilen "Medine Vesikasi" ve Veda Hutbesi" de mevcut değil. Ne Kur'an'ın, ne İncil'in, ne Tevrat'ın orijinalleri ortada yok. Peygamberlik müessesine sahip dinlerden kalma tek bir tarihi kanıt yok ama pagan dinlere, putperestlere ait belge çok. |
acaba Allahın ortadoğudaki insanlara garezi mi var ki tüm semavi dinler ortadoğudan çıkıyor. yahudilik, israil-filistim taraflarından, şeytan sonra Allahın ayetlerini bozuyo. Allahın başka işi gücü yok. ortadoğuya hristiyanlığı gönderiyo. sonra Allahın canı yeniden sıkılıyo. arabistana islamı gönderiyo. Bizim bu Allahtan çekeceğimiz nedir yahu. işi gücü yok din göndermekle uğraşıyo :) sonra dinlerine hakim olamıyo yeniden başka bir din gönderiyo. böyle bir tanrının da nasıl olduğu hakkında siz yorum yapın.
uzakdoğu dinleriyle ortadoğu dinlerinin uzaktan yakından alakası yok. birisinde reenkarnasyon var. diğerinde yeniden dirilme, birinde nirvana var diğerinde cennet-cehennem, birinde tanrı inancı yok, diğerinde "çok tanrıcılık düşmanlığı" var.(la ilahe illallah lafı bunun en güzel kanıtı. ayrıca çok tanrıcılıkta olan her bişey islamda da var.) |
Sayın frodo ne hassas şüpheleriniz var öyle.
Bu sonuna kadar sorgulama tarzını evrim teorisine yapsaydınız onu hep beraber tarihin derinliklerine gömmüştük. |
Sayın karadenizli
Biz sorgulamayı her şey üzerinde yaparız. Ancak sadece sorgulamak yetmiyor, var olanın alternatifi yeni de bir şey koymak gerekiyor. Siz de evrimi sorgulamışsınız, olabilir ama yerine ne koyuyorsunuz, bunu açıklamadınız. Başka bir başlıkta da size sordum cevap alamadım. Örnegin fosillerle ilgili başlıkta bu soruma cevap yazabilirsiniz. Canlılık ve daha sonra insanlık nasıl oluştu gibi. Bununla ilgili bir yaklaşımla bizi de aydınlatabilirsiniz. Ancak bu başlıkta degil elbette. Bu peygamberlerle ya da daha dogrusu halk önderleri ile ilgili hiç bir tarihi kaydın, hiç bir uygarlıkta yer almamasını nasıl açıklayacaksınız. Bir de buna kafa yorun. Burada sorun dinli dinsiz sidik yarışına girmek degildir; sorgulamak ve bilgiye ulaşabilmektir amaç. Siz de ön yargılarınızdan kurtulun ve neden diye sorun. Ulaştıgınız sonuçları da bizimle paylaşın. Burada frodo bir başlık açmış, sizin ise ona cevabınız ne kadar yavan ve başlık konusundan uzak farkedebiliyor musunuz. Bu başlıkta bu konuya yogunlaşın, başka bir başlıkta da evrimi sorgulayın. Ama başlıkları birbirine karıştırmayın. sayılarımla |
Dilaver
bu sorgulama işini biraz abartmıyormusun sorgulama karardan önceki aşamadır ben sana darwin ateistlere karşı başlığında yazdım ama okumadın galiba. Hayatımızın her döneminde bir mesele hakkında sorgulama yapmak yanlıştır karar vermemiz gerekmiyormu. frodonun başlığına gelince neyi sorguluyor bu şahsiyetlerin yaşamadığınamı inanıyor neye inanıyor belli değil. kusura bakmayın ama bu başlık biraz yavan. Sana kaç defa söyledim allah kavramını kabul edince herşey çözülüyor diye Şimdi sorgulama biter diyeceksin biliyorum darwin ateistlere karşı başlığında son yazı benim yazı onu oku |
Bazan düsünüyorum da bir *deist* olarak (aslinda deist oldugumdan tam emin degilim)...
Düsünebilen bir canlinin (insan), islamin saflarinda yer almasina, ona gönül vermesine bir türlü akil sir erdiremiyorum... Hersey o kadar acik ki aslinda; kuranda anlatilanlarin modern caga uygulanamayacagi apacik ortada. Bu insanlar kendilerine neden iskence eder durduk yerde? Bu tür sacma düsünceler yerine üretime yönelik bir seyler yapsalar ya!! Insanliga faydali olsalar ya! Hayir efendim, sunu yaparsan sürüm sürüm cehennem kapilarinda... bosversene yaaa... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:19 . |