![]() |
Nazım hikmet ve karadeniz
Ben çok seviyorum karadenizi uşaklar kimsenin sevemeyeceği kadar o kadar seviyorumki nazım hikmetin şiirini koyacak kadar.
Yürek değil be Çarıkmış bu manda gönünden Teper ha babam teper Paralanmaz Teper taşlı yolları Teper ha babam teper Teper taşlı yolları Bir vapur geçer Varna önünden Uyy Karadeniz'in gümüş telleri Bir vapur geçer Bogaz'a doğru Nazım usulcacık okşar vapuru Yanar elleri Yanar elleri Karşı yalı memleket Sesleniyorum Varna'dan işitiyor musun Memet Memet... Karadeniz akıyor durmadan durmadan Deli hasret Deli hasret Oğlum, sana sesleniyorum işitiyor musun Memet Memet... Bir vapur geçer Varna önünden Uyy Karadeniz'in gümüş telleri Bir vapur geçer Bogaz'a doğru Nazım usulcacık okşar vapuru Yanar elleri Yanar elleri |
Denizin üstünde ala bulut
yüzünde gümüş gemi içinde sarı balık dibinde mavi yosun kıyıda bir çıplak adam durmuş düşünür. Bulut mu olsam, gemi mi yoksa? Balık mı olsam, yosun mu yoksa? .. Ne o, ne o, ne o. Deniz olunmalı, oğlum, bulutuyla, gemisiyle, balığıyla, yosunuyla. NAZIM HİKMET parmis Güneşin_kızı |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:46 . |