![]() |
Ya Allah Yoksa ne Yapacaksiniz?
Saygideger arkadaslar;
Bir de konuya bu acidan bakalim. Tum inanclariniz, tum din icin harcadiginiz zaman; tum namazlariniz, ibadetleriniz. Butu gun ac kalmalariniz, hacca harcadiginiz para ve emek, tum verdiginiz zekatlar, fitreler; tum okunan ezanlar, kesilen zavalli kurbanlar ve buna benzer, dunyevi emek ve cabalariniz;bosa gidecek. Bu isin, dunyevi yonu. Isin bir de, dunya otesi var. Tum, ugruna oldugunuz; cennet hayali; o guzelim huri kizlar, sonsuz eglenceler urettiginiz korkulariniz, bir suru masraf ettiginiz; turban, basortu, kefen, secde v.benzeri tekstil malzemesi. Butun, bu ve benzeri seyler; hep bosa gidecek. Gerci, nelerin bosa gideceginin tam listesini; size, pante verebilir. Aslinda, cok degil. Butun bu bosa gidenleri gormeniz icin; omrunuzun dogal olarak sona ermesi, vefat etmeniz gerekiyor. Eceli kaza ile degil; eceli musamma ile-yanlis yazmis olabilirim. bu kelimeyi senelerdir kullanmadim.- Bir dusunun bakalim; ya, Allah yoksa ne yapacaksiniz? |
:) Öldüklerinde Allahın olmadığını asla öğrenemeyecekler..:)
|
Sayın evrensel insan bir an senin dediğini kabul ediyorum ama başıma senin başına gelenden başka birşey gelmiyor yani sende yok olacaksın bende seninde yaptığın bütün bilimsel çalışmalar boşa gidecek benimde ibadetlerim arada bir fark göremiyorum.
Fazla can alıcı değil sayın evrensel insan ama "ya varsa" yı düşündüğünüzde ben sizi yok olmakla değil ebedi cehennemle korkutuyorum... çok korkunç ve dehşet. Şimdi bir an ben sizin düşündüğünüzü-yok olmayı- düşündüm şimdi rica ediyorum sizde kendinizi 1 saniye cehennemde düşünün. |
Ne güzel bir konu açmışsınız sn evrensel insan..
Biz onları uyarmış ve hayatta sahip olabilecekleri yegane bilgileri TD sayfalarında vermiştik..Ama onlar inanmayanlardan oldular, bize iman etmediler ve alaya aldılar.:) Taşa toprağa yere göğe sapa samana yemin billah ederim ki,O inançsızlar cezalarını çekip yallah toprağın altına gideceklerde,etlerini öcük böcük çıyan yiyecek..Alın size huri..Bir damla üzülürsem ne olayım :D.. |
Saygideger karadenizli;
Sen, bilmiyorsun galiba. Biz, pante ile zaten yanmaya karar verdik. Oyuzden, sorun yok. Cunku, yeteri kadar pistik, zaten. Ayrica, fark su; Allah yoksa; ben, en azindan; bu dunyada diledigim gibi yasamis olacagim. Sen, ise yanma korkusuyla, bir suru arzu ettigin seyi, yerine getirmemis olacaksin. Inan bu dunyanin atesi; cehennemden daha sicak, tabi hissedene. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sn karadenizli,Bir domuzlu salam sosis olsun,Bir prosciutto jambon olsun yememek ne demektir:D??Çok lezzetli olurlar... mmmm..Ve sen bunun tadını bile bilmeden göçüp gideceksin yahu..
Hele hele millet uyurken sabah sabah kalk abdest al,namaz kıl..Ohooo daha neler neler..Kendinizi kandırması asıl önemlisi.Gitti ,heba oldu bir ömür hayallerle hülyalarla.. selamlar |
Alıntı:
Birçok müslüman "Ahirette hesabı görülecek nasılsa, bir hardal tanesi kadar dahi hakkın hesabı sorulacak." inancıyla dünyadaki haklarının peşine düşmede pasif davranır. Bu da ezilmeyi, sömürülmeyi arttırır, devam ettirir. Ömürlerinin sadece bu dünya ile sınırlı olduğunu düşünseler, işçisi, köylüsü, tüm ezilenler, dar gelirliler, kötü şartlarda yaşayanlar ayaklanırdı. Sabır demez, kader demez geçen her kötü gününün ömründen yediğini düşünerek, biran önce huzuru, refahı sağlayacak bir düzen için uğraş verirdi. Marks'ın "Din afyondur" sözü bunun içindir. Cennet hayali ile, ahirette haklarımın hesabı sorulacak umudu ile sabredilir, bu dünya fani diyerek mücadele edilmez. Asıl kaybedilen budur. Bunun yanında namazın, orucun verdiği kayıp küçük sayılır. |
olması da olmaması da benim için farketmez.zaten yıllardır yok benim için dolayısıyla evrenin görüşlerine katılıyorum.o kadar yapılan ibadetler boşa gidecek yapamadıkları bi sürü şey içlerinde ukde kalacak müslümanların.o yüzden onlar için üzülüyorum aslında biraz.
|
karadenizlim;
zaten benim bütün arkadaşlar cehenneme gidecek sizin inancınıza göre,cennete gidecek adamlarla da ben anlaşamıyorum.zaten şu sıralar -15 civarında seyrediyor hava,hem sıcak sıcak takılırız,hem de arkadaşlarla da buluşuruz heralde allah o kadar da gaddar değildir ;) huri muri gerek yok ki zaten,dünyada huri var,e yeter kardeşim öldükten sonra da mı huri :) şarap desen ölene kadar içtiğimizin haddi hesabı yok,öldükten sonra ona da gerek yok :) ya bu cehennem güzel ha ,müslüman olup kendimi oraya gitmeye mi inandırsam napsam??ama cenneti değil cehennemi istiyorum ona göre!.sonra sen iman ettin diye beni cennete koymasın allah sakın? saygılarımla |
@karadenizli
"düşündüm şimdi rica ediyorum sizde kendinizi 1 saniye cehennemde düşünün. cehennemle korkutuyorum... çok korkunç ve dehşet". ------ nerden biliyon kitabında bahsetigi icin mi bole diyon ------- @evrensel-insan "Inan bu dunyanin atesi; cehennemden daha sicak, tabi hissedene." Bu konuda haklı ama tanrının yoklugunu kabul etmiyorum islama gore bu konuda haklı -------------- benim kitabim derki sayın karadenizli "Hangi buyrukları?" diye sordu adam. İsa şu karşılığı verdi: "‘Adam öldürmeyeceksin, zina etmeyeceksin, çalmayacaksın, yalan yere tanıklık etmeyeceksin, annene babana saygı göstereceksin' ve ‘Komşunu kendin gibi seveceksin.'"Mat.19: 18-19 ozaman cennet garanti kurtulusa erersin saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:24 . |