Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   DİNLİLERİ BAĞLAYAN NE? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=91)

Russell 04-12-2004 17:48

DİNLİLERİ BAĞLAYAN NE?

kuranla ilgili o kadar çelişki göz önüne serilsede dinli vatandaşlarımız bunları inkar etmekte hatta kimilerine anlamsız cevaplar vermektedir. bu vatandaşların dinlerini savunmak için saçma cevaplar verecek kadar gözlerinin kör olmasının nedenini bir türlü çıkaramamaktayım.bunun nedeni büyük bir ihtimalle korkudur ama ben bu kişilere şunuda sormak istiyorum nedir sizi dininize körü körüne bağlayan şu dua kitaplarındaki peygamberi görme dualarınımı okudunuzda peygamberimi gördünüz yoksa başınıza sır dizilerine konu olacak bir olay mı geçti.

ngcoskun 04-12-2004 17:57

MERHABA RUSSEL

bu soru bana sorulmadı ama ben yine de fikrimi yazayım dedim.
bunu tek bir açıklaması var körükörüne inanmak ve alışılmışın dışına çıkamama.bir cesaret at gözlüklerini çıkarmayı becerbilseler görecekler ama kaynamış artık bu bilgiler onlara.aşı fena yapılmış.

SERMED-I_MAHDUT 04-12-2004 20:02

RUSSEL;
KURAN''la ilgili o kadar mucize hikmet mana ve hakikat göz önüne serilsede DİNSİZ vatandaşlarımız bunları inkar etmekte hatta kimilerine anlamsız cevaplar vermektedir. bu vatandaşların DİNSİZLİKLERİNİ savunmak için saçma cevaplar verecek kadar gözlerinin kör olmasının nedenini bir türlü çıkaramamaktayım.bunun nedeni büyük bir ihtimalle korkudur ama ben bu kişilere şunuda sormak istiyorum nedir sizi DİNSİZLİĞE körü körüne bağlayan şu turan dursun ve onun gibilerle konseymi oluşturdunuz ya da öldünüz ahiret cennet veya cehennem kavramlarının olmadığını yaptıklarınızdan hesaba çekilmeyeceğinizi mi gördünüz??????

Henna 05-12-2004 04:55

Siz hic hristiyan, yahudi, ateist, hindu, budist, zerdust vs.vs.. iken "convert" yani musluman olmus insanlarla tanistiniz mi? Hikayelerini dinlediniz, okudunuz mu? Bir ateistin neden ve nasil musluman oldugu uzerinde dusundunuz mu?

Gerci onlar kendilerini "revert" kabul ediyorlar. Yani hep varolan asillarina geri donduklerini soyluyorlar ki kesinlikle katiliyorum.

Bu convert''lerle ilgili biraz okuyup arastirmanizi tavsiye ederim.

Kafanizdaki "musluman" kimligini, yani "cahil, kor, bagnaz, egitimsiz, korkak, koru korune inanan, ahlaksiz" (su ana kadar forumda gecen kelimelerden hatirladiklarim) dile getirmeden once daha cok okumanizi, daha cok arastirmanizi, daha cok sorgulamanizi beklerim sizden.

Cunku siz "musluman"i bilmiyorsunuz, kim oldugunu, ne oldugunu ogrenmeye calismiyorsunuz. Kafanizda bir musluman sablonu var, her muslumani onun icine oturtmaya calisiyorsunuz.

Su forumda ben karsi gorusten kimsenin sormak,ogrenmek maksadiyla bu tarafa bir soru yonelttigini hatirlamiyorum. Varsa simdiden ozur, demek ki gozumden kacmis. Uzerinde sayfalarca yazilacak kadar durulmamis demek ki...

"Open mind" degilsiniz. Merakli degilsiniz. Ogrenmek isteyen insan soru sorar. Siz sorularinizi kendi kendinize sormussunuz, cevabini kendi kendinize vermissiniz... Sanki hayattaki butun sorularin ve sorunlarin cevabini-cozumunu bulmussunuz gibi davraniyorsunuz.

Bir dusunun bakalim, asil kim at gozlukleriyle bakiyor dunyaya? Musluman olmadiginiz icin soylemiyorum bunu. Tam tersine, at gozluksuz ateistlerin olabilecegini dusundugum icin soyluyorum.

Hayata, insanlara, kulturlere ve cesitlilige yaklasiminiz.... ?? Sizce?

Merak ediyorum, mesela bu siteye hristiyan ve yahudi arkadaslari davet etsek, birlikte sohbet etsek... Acaba hepimizi bir kefeye mi koyacaksiniz? Tum dinliler kotudur ama muslumanlar en kotudur mu yoksa sizin yaklasiminiz? Bunu merak ediyorum mesela...

Acaba dinine bagli bir katolik hristiyana nasil yaklasacaksiniz? Ya da aslinda hayatinizda hic, bir yahudi ya da hristiyanla bu konularda konustunuz mu? Dr. bey bu imkani muhakkak bulmustur mesela.. Onlara da bize oldugunuz kadar kizgin misiniz? Sizin kafanizdaki imajlari nedir? Sorbonne mezunu bir hristiyan da sizin gozunuzde cahil midir mesela??? Beyni yikanmis, at gozluklu mudur?

Yillarini ateist olarak, "bilim adami, bilim kadini" olarak gecirmis, cagdas, akilci vs. kriterlerinize bire bir uyan bir sahis, kalkip musluman olsa, aklini mi kacirmistir, kafasi mi karismistir, arayis icinde midir, at gozluk sevdasina mi tutulmustur, buyulenmis midir, trendy olma derdinde midir nedir???

Bildiginiz muslumanlardan degil de, bir de bilmediginiz muslumanlardan bahsedelim....

Russell 05-12-2004 14:03

mahmud benim sözlerimi bana karşı çevirerek demişsin ki:

Alıntı:

RUSSEL;
KURAN''la ilgili o kadar mucize hikmet mana ve hakikat göz önüne serilsede DİNSİZ vatandaşlarımız bunları inkar etmekte hatta kimilerine anlamsız cevaplar vermektedir. bu vatandaşların DİNSİZLİKLERİNİ savunmak için saçma cevaplar verecek kadar gözlerinin kör olmasının nedenini bir türlü çıkaramamaktayım.bunun nedeni büyük bir ihtimalle korkudur ama ben bu kişilere şunuda sormak istiyorum nedir sizi DİNSİZLİĞE körü körüne bağlayan şu turan dursun ve onun gibilerle konseymi oluşturdunuz ya da öldünüz ahiret cennet veya cehennem kavramlarının olmadığını yaptıklarınızdan hesaba çekilmeyeceğinizi mi gördünüz??????
hangi mucize? hangi hikmet? hiçbir hikmet yok bir sürü çelişki var.

forumlarda ortaya atılan iddiaların bir tanesine adam akıllı bir cevap geldimi diyorsunuz ki vayy be benim dinim bu işte nasılda ağızlarının payını verdi.

sana şunu söyleyeyim bazı ateistler anlamsız iddialar ortaya atabilir bunların cevabı olabilir ama dinlerde şu vardır bunu asla unutma.

"tek bir yanlış bütün doğruları götürür."(bu sözü asla unutma)

SERMED-I_MAHDUT 05-12-2004 19:45

Russel,
Gözleri görmeyen birine güneşten bahsetmek mümkün değildir.Siz göremiyorsanız bu Kuran''ın problemi değil.ayrıca ne kadar derinlemesine incelediniz.ne kadar tefekkür ettiniz.ne kadar araştırdınız bu soruların cevabını vermeniz gerekir.Benim okuyunca tüylerimi ürperten tek bir örnek vermek istiyorum.
Dünyanın yaratılışından bugüne kadar yaklaşık 60 milyar insanın yaşadığını düşünün.ve bütün insanlar farklı bir çehrede farklı özelliklerde yaratılmıştır.ve kıyamete kadarda birbirlerine benzemeden yaratılacaklardır.anatomik veya fiziksel özelliklerini bir kenara bırakıp sadece yüzlerinin ve parmak izlerinin farklı oluşunu hesaba katın.bir yanda birbirinin aynı bir yanda birbirinden farklı miyarlarca insan ve ortada benzeme olasılığı çok ama çok yüksek bir yaratma durumu var.Bunu Cenab-ı Allah''tan başka hangi güç gerçekleştirebilir!!!
Tabii siz bu hakikatı bilim adı altında anlamaya veya açıklamaya çalışırsanız kendi elinizle gözlerinizi kapatırsınız.
Ayrıca forumdaki iddialara inanan arkadaşlarımız gerekli cevapları veriyor ve vermeye çalışıyor.bunu siz anlayamıyorsanız biz ne yapalım.ayrıca bizim amacımız ağızların payını vermekten çok HAK ve HAKİKAT''leri anlatmaya çalışmak.O tür ukalalıklara ne girdim ne de girerim.ben yaptığımın bilincindeyim.hatalarım olabilir.ancak bu dine mal edilemez.
Son olarak kuruduğunuz sınav sistemine benzer o önermeyi pek anlayamadım.ancak anladığım kadarıyla cevaplayayım.
Bizim inanç sistemimizde hataların payı çok büyüktür.ve kendi içinde ayrı bir öneme sahiptir.hata kamil mümin olma yolunda önemli bir menfezdir.bu geçitten geçmeyen bir topluluk olmasa hata yapıp tövbe eden bir toplum getirileceği KURAN''da açıklanmıştır.tabii bu durum dışardan bakmayla anlaşılmaz.yaşamak lazım.
Onun için ortaya attığınız iddialsrı bir mesnede dayandırıp ona göre yorum yapmanız daha yerinde olur sanırım.
Saygılar...

Russell 06-12-2004 14:40

1-mahmud ben deistim bir yaratıcının olduğuna inanıyorum ama dine inanmıyorum.
2-o önermede şunu demek istedim:din inancında tek bir açıklanamayan bütün bilinenleri çelişkiye düşürür çünkü din denen şeyin kusursuz ve bütün olması gerekir.bir makine çarkı düşün çarkın dişlerinden tek bir tanesi kırılırsa veya eğiklik olursa o makine çalışmaz.

yeterince anlatabildim mi bilmiyorum gözlerin görüyorsa okuduğunu anlarsın.

quixsoul 07-12-2004 17:12

Alıntı:

"Open mind" degilsiniz. Merakli degilsiniz. Ogrenmek isteyen insan soru sorar. Siz sorularinizi kendi kendinize sormussunuz, cevabini kendi kendinize vermissiniz... Sanki hayattaki butun sorularin ve sorunlarin cevabini-cozumunu bulmussunuz gibi davraniyorsunuz.
kendimce hiç de öyle değil.En basitinden adem ve havvanın nasıl ürediğini düşündük ve bu soruların cevabını aradık ancak bulamadık.Aramaya devam edeceğiz..

Ve bu başlığa hitaben : Dinlileri bağlayan bence inançdır.Aileden gelen kuru kuruna bir inanç.İçinde polyanna gibi güzel masallar geçer.Kısaca ailemiz bize taşın taş olduğuna inandırmıştır.Bu inanca bağımlılıkda bize seçenek bırakmaz.

SERMED-I_MAHDUT 07-12-2004 20:16

Russel,
Deizm demişsin.Ne demek bu deizm?Allah var.Dini yok.Allah var Kitabı yok.Allah var.Hükmü yok.Allah var.Yaşantı da yok.Allah var.Peygamberi yok.Şimdi Allah var mı yok mu?Varsa bunu nasıl anlıyorsun.Varsa gayesi nedir?Varlığı sadece olmaktan mı ibaret?Allah mefhumunun siz deistlere göre misyonu ve içeriği nedir?Şu cahili aydınlatırsanız çok sevinirim.
Sayın Russel,
Din zaten kusursuzdur.çelişkiden de eksiklikten de münezzehtir.Tabii saptırılmamış bidatlara bulaşmamış,Kaynağını sadece Kuran ve Sünnet''ten alan Son ve Kamil Din İslam''dan bahsediyorum.ancak sizin bakışınız bulanık ise eğri ise tek amacınız kusur aramaya çalışmaksa bu konuda bazı hikmet ve sebepler size yardımcı olacak ve ANLAMADIĞINIZ şeyler hakkında yanlış yorumlar yapmanıza vesile olacaktır.Teslimiyet olmadan yaşanılmaz Yaşamadan teslim olunmaz.
KABUKTA DOLAŞAN BÖCEK MEYVENİN TADINI ALAMAZ.....

Not:Gözlerim sizin görmediklerinizi görüyor merak etmeyin.Zaten bu yüzden farklı taraflardayız....

n0thing 07-12-2004 20:38

İlk önce şunu söyleyeyim: Kuranda mucize fln yoktur.İnançlı arkadaşlar hep daha sonradan müslüman olan insanlardan söz ediyor.Peki müslüman olup, ateist, budist, hıristiyan olan yok mudur?Elbette vardır.Ancak size hep müslüman olmuş yabancılar gösterildiği için siz dininizin en mutlak doğru olduğu düşüncesine kapılıyorsunuz.

Eğer bir insan yaratıcının varlığını içinde hissetmiyorsa ve diğer başka bir insan içinde yaratıcıyı hissediyorsa, o zaman yaratıcı kavramını hissetme görecelidir ve göreli olan bir şey de tüm insanlığı kapsamaz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:43 .