![]() |
Muhsin Yazıcıoğlu öldürülmüş olabilir mi?
Muhsin yazıcıoğlunun mitinge giderken bir helikopter kazası geçirip,günlerce aranılmasına rağmen bir türlü bulunamaması ve hayatını kaybetmesi,bu olayın ardında bir suikast girişimi olabileceğini düşündürtüyor..
Bu konu seçimin araya girmesinin heyecanıyla fazla tartışılmamış olsa da önümüzdeki günlerde ele alınacağını düşünüyorum.. Ali Bulaç da aynını düşünmüş olmalı ki bazı çıkarımlar yapmış; Ali Bulaç'ın yazısının ilgili bölümü.. Evet, helikopter olayı tabii ki salt bir kaza olabilir. Ama 'tuhaf" gelen bazı noktalar var: 1) Yazıcıoğlu, helikoptere binmek isteyen biri değil. Basına da yansıdığı kadarıyla, bunu kendisine teklif edenlere, "Beni öldürmek mi istiyorsunuz?" demişti. 2) Bu model helikopterlerin çok güvenli olmadığı yolunda söylentiler var, acaba kiralanırken yeterince araştırmalar yapıldı mı? 3) Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını almadan önce helikopterin bulunduğu yerden ayrılıp bir müddet sonra döndüğü söyleniyor. Helikopter sadece yakıt mı aldı, kimler yanına yaklaştı? 4) Helikopterin düştüğü bilgisinin gelmesiyle ciddi olarak aramalara başlanması arasında geçen zaman aralığı ihmal edilmeyecek kadar önemli. Bu arada bir tür "bilgi kirliliği" ortalığı kapladı, helikopterin bulunduğu, yaralıların Kayseri'de tedavi altına alınmak üzere yola çıkarıldığı söylendi. Ciddi arama, karanlık bastıktan sonra başladı. Bu bilgileri kim ve hangi amaçla yaydı? 5) İlk aramada yanlış koordinatların kullanıldığı söylendi, 1,5 gün sonra başka yönde arandı. Bu, bariz bir hata değil mi? 6) Bunca dinleme sistemleri ve yüksek teknolojinin geliştiği bir dünyada –Ergenekon davasında bu teknolojinin ne kadar başarıyla kullanıldığını görüyoruz- koca bir helikopterin ve cep telefonları olan beş kişinin –İHA muhabiri 112'yi arayıp dakikalarca konuşuyor- bulunamaması 'tuhaf' değil mi? http://www.haber7.com/haber/20090328...uhafliklar.php Komplo teorileriniz nelerdir?Yoksa bu sadece bir kaza mıdır? Saygılar |
maraşta ölmesi garip ama komploculuğu sevmem....
|
Ancak İstanbul'da haftasonları boğaz gezintisi için kullanılabilecek kadar güven veren bir helikoptere Yazıcıoğlu'nun kara kış şartlarında bindirilmesiyle başlayan ihmaller zinciri bana basit bir kazadan daha fazla ihtimali çağrıştırıyor...
|
Pekala olabilir. Gecmiste bircok operasyonda rol oynamis birisi oldugunu biliyoruz. Hersey o kadar kirlenmis durumda ki, birisi kaza ile ölse bile bunun birilerinin tezgahi olabilecegini düsünmek icin fazlasiyla nedenimiz var. Bu tür durumlar bizde sansasyonel olaylar olmuyor, gündelik birsey adeta. Provokasyonlar siradanlasinca paranoyaklik anormal karsilanmamali.
|
Sivası yakarken,6 tipliyi öldürtürken; donarak öleceğini tahmin etmeliydi....Sonuçta diğer tarafa alacağı ve borcu çok olan katiller bunlar...
|
Kazalarin ardindan bu tip yazilar yazan gazeteciler milletin kafasini karistirmak icin ugras veriyorlar ve bunlari bilincli yapiyorlar.
Ali Bulac efendu gitsin evinde tahinli bulamac yapsin. Ne anlar o elektronik ve teknik islerden.:p Trafik kazalarinda Türkiye'de yilda kac kisi ölüyor? Insanlar yasantilarini Türkiye'de, her an her saniye, pamuk ipligi güvencesi ile idame ettiriyorlar, hic bir seyin farkinda degiller. Sadece yilda yaklasik 10.000 kisi trafik kazalarinda Türkiye'de yasamlarini yitiriyor. Yani sira bir cok yarali ve sakat insanimiz trafik kazalari magduru. Milli futbol karsilasmalarina dahi Fatih Terim, allah kerim diyerek cikan beyinlerden ne bekliyebiliriz ki? Helikopterin ucus, teknik ve tasiyacagi kapasite özelliklerini bir yana birakacaksin, düzgün bir rota izlenmis mi, hava sartlari dikkate alinmis mi arastirmayacaksin; basliyacaksin bol kepce sallamaya...:( Bu sartlara birde kendine cok güvenen pilot unsurunu da eklediniz mi kazalar kacinilmaz olur...Dünya'nin en usta soförlerinin Türkiye'de oldugundan dolayi mi, yilda 10.000 e yakin canimizi kaybediyoruz? Allah saklasin... Egere usta soförlerimiz olmasa mazaallah neler olurdu, neler... Degil mi? Anadolu meydan muharebesi yasardik gibime geliyor...:D |
Alıntı:
|
sevgili placebo ben ''öldürüldüğünü'' sanmıyorum çünkü önce böyle bir ölümün kime faydası olacağına bakmak lazım.
|
Saygideger arkadaslar;
Orasi, Turkiye. Heran, heryerde, herseyin olabilmesi; mumkunluk dahilindedir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Alıntıdaki paragraftan sonrasını okumaya gerek görmedim ..:eek: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:03 . |