Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kur'an'da Mucize Yoktur (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kutsal Gizemler(Altın oran) (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9352)

zeitgeist 01-04-2009 12:25

Kutsal Gizemler(Altın oran)

http://www.kutsalgizemler.com/

Dün gece yatmak üzereydimki bu videoya denk geldim...Hafif bir önyargıyla başladım izlemeye,ne de olsa bugüne kadar bana mucize,kanıt,bilgi diye anlatılanların birçoğu yorumlanabilir,kıvırılabilir şeylerdi...Bunun öyle olmadıgını görünce önyargılarım azalarak izlemeye devam ettim...videoyu izleyin,emin olun meraklanacaksınız...
Altın oran=1,618..bahsettiğine göre altınoran vücudumuzda heryerde var,gözle görülebilir yada görülmeyenlerle...yüzümüzdeki başlangıc ve bitişi belli olan yerler arasındaki oranlar vs..ayrıca sonrasında edindiğim bilgiler
altınoran birçok bitkide mevcutmuş..
fibonaci serisinin ardaşık değerlerinde büyük/küçük oranının sonsuzda altın orana eşit olması(sonsuza kadar merkeze yüzbinde bir aralıklarla sağdan ve soldan yaklaşıyor,sanki deniyor gibi)...
1,1,2,3,5,8,13,21,34,55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584
__
1597/987=1,6180344
2584/1597=1,6180338

ve bu altın oran başka nerede var bilin bakalım?

frodo 01-04-2009 13:15

Yine mucizeler yumurtlanmış. Azıcık şüpheci olun. Söylenenlere ağzınız açık inanacağınıza
bir kontrol edin.

Mekke Kuzey Kutbu Mesafesi 8.173 KM
Mekke Güney Kutbu Mesafesi 12.361 Km

Oran 1,512 Altın oran gitti.

Ha ölçerken biraz yukarı biraz aşağı giderek bu oranı tutturmak mümkün tabi.

Ama burdan mucize çıkarmak için mucize heveslisi olmanız lazım.

Daha ciddi şeylerle uğraşmanız dileğiyle.

Ki-Adi 01-04-2009 14:14

Sevgili zeitgeist belki altın oran çıkar belki altın orana yakın bir oran çıkar. Altın oran çıktığını kabul edelim bu oran kabe ile aynı enlem de olan bütün heryer için geçerli bir oran olur.
Birde başlangıç meridyeninden kabeye olan uzaklık ile kabeden 180 derece meridyenine olan uzalıkta böyle bir oran var mı diye baktığımızda bu oranı görmüyoruz. Eğer Kabe hem kutuplara olan uzaklığı hemde başlangıç meridyeni ile 180 derece meridyenine olan uzaklığı altın oranı verseydi ozaman kabe için bir mucize var diyebilirdik.

zeitgeist 01-04-2009 14:22

valla frodo ne diyim,hacı hocalar yüzünden dinden soğumuştum,senin gibiler yüzünden ateizmden soğuyacağım...
kuzeykutbu-kabe=7624km;
güneykutbu-kabe=12356km;
dün gece videoyu izledikten sonra kendi ellerimle en hassas şekilde ölçtüm.. 12.361 Km dediğin yine benimkine yakınmışta,nerden buluyorsun 8173 ü...değil 500km,hatam olsa olsa 500metredir...(ayrıca 8173+12361=20534,dünyanın çevresi senin verilerine göre 41068km halbuki 40000in biraz altında olması gerekmiyormuydu?,"yalan uleen" diye başlamadan önce bi araştır,e bizim işimizde araştırmak değilmiydi,kolpalarsak cahil diye alay ettiklerimizden ne farkımız kalır?)
ki benim ölçüp bulduğum oran
12356/7624=1,6206
yani altın orandan çok az farklı...
ki fragmanda kabeyi noktasal değil dairesel(yani kabeyi kapsayan 1-2km yarıçaplı bi daire) aldığınıda belirtiyor...
ayrıca 47/29 değilde 47/1,618 yapıyor...burada 47/1,618=29,04 değilde 29 bulmasıyla kafa geçtim,neden 47/29 yapıp 1,618i aramıyor çünkü bulamayacak diye,
sonradan farkettiğim benim bulduğum kuzeykutup-kabe/güneykutup-kabe noktasal oranımın birebir aynısı 47/29..
altın oran hakkında daha önce bilgim vardı,biçok şeyde olduğunu biliyordum fakat kabenin dünyanın altınoranında olduğunu öğrenmek,ve onaylamak beni olağanüstü şaşırttı...
şuana kadar mucize safsatalarını dinlemedim bile,çünkü hepsinde bilimsel niteliğinde birşeyi bulmak için kasmıştı ve biçoğuna da tesaüüf olarak gördüm,ki gerçekten öylelerdi..
he bunu mu soruyorsun tesadüfmü sence diye...Bilmiyorum,ama ben bu belgesele gideceğim kesinlikle...isterim ki mekkenin altın oranda olduğunu objektif olarak göresin,hesaplayasın,ondan sonra hakikaten bu iş nasıl olur diye tartışalım...yada varsa benim hesaplarımda bir hatam söyleyesin...

zeitgeist 01-04-2009 15:07

evet ki-Adi daha önce benimde üstünde durduğum tartışılabilir bir konu...
yalnız enlem 111km gibi geniş bir alanı kapsıyor,bu yüzden kabeyle aynı enlem üzerinde olan heryer için geçerli değil,aynı çizgi üzerindeki heryer için geçerli(tabi sadece boylam için yaptığımızda)
bu altın oran dediğimiz yer 21.25 derece kuzey paralellerinde. ve hesaplarıma göre kabenin 7km ye yakın kuzeyinde...kuzey-güney kutupları arası 19980 dersek bunda herhangi bir km içinde olma olasılığı 1/19980 oluyor...(enlem olarak baksaydık 1/180di)
Fakat bu işin ihtimalini çok çok düşürten aynı işlemi dünyayı kağıt üzerine döktüğümüz enlem-boylam haritasındada yatay olarak yapması...boylam üzerinde yaparken kutuplar kullanılıyor,ama doğu-batı düzleminde insanlar tarafından sonradan kabul görmüş birşeyin kullanılması ne derece güvenilir bu da tartışılır mesela....
koordinat düzleminde yalnizca y yi verse,tüm x ler üzerindeki y ler olabilir derdik,fakat koordinat düzleminde x,y nin ikisinide verince tek bir nokta gösterdiği aşikardır...
bir istatistikci değilim fakat böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimalinin de gerçekten çok çok düşük oldugunu biliyorum,ama herşey ihtimaller dahilinde...

sahozgur 01-04-2009 15:25

Altın oran matematiksel olarak 1.618033988749894'dür. Altın oranda esas olan küçük parçanın büyük parçaya oranı, büyük parçanın bütün doğruya oranına eşit olmasıdır.

şimdi sizin hesaplarınızı doğru kabul edersek, kuzeykutbu-kabe=7624km, güneykutbu-kabe=12356km; kuzeykutbu-güneykutbu=19980km olur.

12356/7624 = 1,6206

19980/12356 = 1,617 eder.

Her iki hesaplamada da altın oran tutturulamaz. Ancak dediğiniz gibi kabeyi değilde çevresindeki 1-2 km yarıçapında bir daireyi esas alırsanız belki altın oran bulunur. Ama bu da hiç bilimsel değildir.

Ayrıca;
  • Çok sayıda hayvanın (insanlar dahil) vücudundaki, ayrıca yumuşakça ve kafadanbacaklıların kabuklarındaki bazı spesifik oranların altın orana uyduğu iddia edilmiştir, ancak gerçekte bu spesifik oranlar tür içinde bireyden bireye büyük çeşitlilik göstermektedir ve genelde söz konusu oran altın orandan belirgin olarak farklıdır.
  • Çeşitli bitki türlerinde çeşitli vücut kısımlarının oranlarının (daldaki yaprak sayısı, çiçeklerin içindeki geometrik fügürlerin yarıçapları vs.) altın orana uyduğu iddia edilmiştir. Ancak gerçekte türler ve bireyler arasında belirgin mevsimsel, iklimsel ve genetik varyasyonlar bulunmaktadır. Bazı türlerin bazı bireylerinin belli yaşam dönemlerinde altın orana uyan oranlar gözlenebilmekle birlikte, bu türlerin hiç birinde vücut kısımları arasında devamlı bir sabit oran bulunmamaktadır..

zeitgeist 02-04-2009 01:03

sahozgur soruna yanıt olarak konuyla ilgili bilgilerin yeraldığı sitede sıkca sorulan sorularda da neden nokta değilde bölge sorusu yer alıyor,paylaşayım...
2 ) Hesaplamayı yaparken neden bir nokta değil de bir bölge bulma yoluna gittiniz ?

Çünkü Ley hatları denilen ve bilimsel olarak ölçülebilen her biri insan psikolojisi üzerinde farklı etkiler oluşturan manyetik alanlar oldukça geniş düzlemleri kapsarlar. Kimi şehir kimi ülke büyüklüğünde olabilir. Kimi de daha küçüktür. Kutsal alan asla moleküler bir noktadan ibaret olamaz. Bu nedenle küçük bir ilçe büyüklüğündeki alanı kapsayacak bir daire ortaya çıkardık. Ayrıca enlem ve boylamlarda haritalamadaki teknik yetersizlikten ötürü yüzlerce metrelik kaymalar olabilmektedir. Dünyanın kutup noktaları ve eksen tespitindeki zorluk yüzde yüz doğru bir noktasal çalışma yapmayı imkansız hale getirmektedir. Her halukarda bir dairesel bölge üzerinde çalışmayı gerekli kılmaktadır. Fakat bu kaymalar dünya haritasının yüzde 1 hassasiyetinde çalışıldığı için genele bakınca minik bir çizgi şeklindedir ve insan gözü bunu algılayamaz. Teknik yetersizlikten kaynaklanan hataları engellemek ve kutsal bölgenin geniş bir alan olması sebebiyle bölge üzerinde çalışılmış ve yüzde bir hassasiyetle daire oluşturulmuştur. Kurala göre Oluşturulan altın oran dairesi kutsal bölgede ki arafat, kabe ve mina gibi kutsal yerleri içine almaktadır. İslami inanışa göre Hac tüm bu geniş bölgenin ziyaret edilmesi ile tamam olur. Bilinenin aksine Kabe’yi tavaf etmekle Hac görevi sona ermez.

________(alıntı)

yani bu dairede mekkenin hac ibadetini yaptıkları bölgeleri kapsıyor,ve keyfi alınmış bir daire değil...aklım islamiyette bukadar tezat ve çelişki varken bu olaya olasılıklar dahilinde bakmam gerektiğini söylüyor...ne diyebilirimki bekleyip göreceğiz diğer konularda nekadar iddalı

vartor 02-04-2009 01:56

ya bu muhammed degil miydi mucize aramayin diyen? Ustelik apacik, herkesin anlayacagi dille yazacagina and icmis bir tanriya hakaret degil mi boyle uyduruk mucizeler aramak. Yaziklar olsun, Hic mi beni dinlemezler... kafalarinda muhur mu var acaba.. diyordur al ilah saskin saskin.

zeitgeist 02-04-2009 02:08

vartor konumuz tanıtım videosunda izlediğin bilgiler...
ne islamiyetin nede muhammedin savunucusu vaziyetindeyim...ordada bi teori gördüm,
şu ana kadar öne sürülenlerin hepsinden daha akla yatkın geldi ve sizlerle paylaştım...
tartışılması gereken şeyler şunlar,
1)altın oran,o kadar da mükemmel bi oran değil,(bitkilerde ,insan yüzünde,mimaride,dna sarmallarında var diye göstermiş ama abartmış gibi)
2)olasılıklar dahilinde,mesela buna benzer şu da var aslında...(örnekleriz)
3)içinde yüzlerce tezat barındıran bir dine tabi ki bir videoyla iman edilemez..ama gerçekten etkileyici
4)fibonaci nin ardışık değerlerinde de var bu oran,ve sonsuza gittikce altın oran a yaklaşıyor...ben de altın oran olan başka şeyler buldum(örnekleyerek)

konu hakkında tartışmamız gereken bunlar,ve bunlarla sınırlı kalmasını rica ediyorum...

frodo 02-04-2009 02:35

Zeitgeist iletimde ölçümlerin farklı olabileceğini anlatmaya çalıştım. Verdiğim ölçüler ise
benim deği google earth programındaki bir tuhaflıktan kaynaklanıyor. Programın arama
motoruna kuzey kutbu yazarsan işaretli yerin koordinatlara göre kuzey kutbunun olması gereken noktasından yaklaşık 618 km daha uzak bir noktayı işaretlediğini görürsün. Nedenini bilmiyorum, muhtemelen yanlışlık var.

Bu hatayı farkedip yeniden ölçtüğümde 89 derece 59'59 noktasından kabenin tam ortasına
gelen bir ölçme 7623,60 km çıkıyor.

Kabenin 21 derece 25'21 Kuzey enleminde olduğunu biliyoruz. Buradan yapacağımız bir hesaplama ise bize 7.612,10 km'yi verir.

Ama her iki hesaplama da bize iddia edilen altın oranı vermez. İddia edilen altın oranı sağlamamız için kuzey kutbuna olan uzaklığın 7.631,68 olması gerekiyor. Enlem hesabına
göre var olan uzaklıktan

7.631,68- 7.612,10= 19,58 km daha güneyde olması gerekir kabenin.

Yani öyle bir kaç km'lik bir daire alanla kurtarılacak gibi görünmüyor. Tabi burada, yahu böyle müthiş bir mucize varken bir kaç km'nin lafı mı olur , ihmal edilebilir bir farktan bahsediyoruz denebilir. İyi de, her şeye kadir bir yaratıcıyı yüzyıllar sonra keşfedilecek bir ipucunu hakkıyla yapmaktan alıkoyan ne ola ki ?

Diğer yandan bulunan bu son "mucize" için gerçekten epey uğraşmış vatandaş. Gerçekten
acaba dedirtecek kadar kafa karıştırıcı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:13 .