Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=149)
-   -   Güzel Şey İnanmak..! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9723)

katre_07 28-04-2009 17:42

Güzel Şey İnanmak..!

son birkaç haftadır karşıma hep aynı kavram çıkıyor: altın oran..

ilk duyduğumda çok etkilenmiştim..ve bu etkilenmenin ardı arkası kesilmedi..

yolda çarşıda internette işte hemen hemen takıldığım her yerde bu kavramla karşılaşıyorum..

geçen gün teke tek programında .. ondan önce facebook ta...bugün kardeşimin ödeviyle uğraşırken çıktı karşıma..

öncelikle ateist arkadaşların bu konu hakkında düşüncelerini merak ediyorum..hani onların hep alışık oldukları şeylerle tlkinde bulunmaya çalışırız ya ..''işte bu düzen denge..fraktaller..bunlar nasıl tesadüf olabilir..?''gibi...

onlar da belki söylemekten bıktıkları''tedadüf değil her şeyin kaynağı zorunluluktur''cvbıyla gelirler..

ateist arkadaşlara soruyorum..

altın oran sizce nasıl bir zorunluluğun meyvesi..?

Tanrı aşkına bu oranın butun canlılarda mukemmel bir şekılde yerleştırılmesi tesadüf değil... bunda hemfıırız..ama zorunlulukta değil..lutfen itiraf edin..

sonra bir önemli konu da fraktaller..nasıl oluyorda buradaki bir çiçeğin yaprağıyla ..dünyanın diğer ucundaki bir çiçeğin yapraklarının şekli aynı olabiliyor..ya da butun kelebek cınslerının..ya da ınsanlardakı kulak.. goz ..kalp şekillerinin ..

eğer tanrı yoksa insan tanrıya inanmakla hiçbir şey kaybetmez..eğer tanrı varsa ve insan inanmıyorsa çok şey kaybeder..gibi bir söz vardı..(bu cümleyi tehdit gibi algılamayın işte cehennem azabı fılan gıbı..dunyevi olarak düşünün..ve tanrıya inanmanın tadını çıkarın)

saygılar...

placebo 28-04-2009 17:51

Altın oran geçen günlerde sitemizde iredelenmişti.

http://www.turandursun.com/forumlar/...t=alt%FDn+oran

Sevgiler

dilaver 28-04-2009 18:19

sonra bir önemli konu da fraktaller..nasıl oluyorda buradaki bir çiçeğin yaprağıyla ..dünyanın diğer ucundaki bir çiçeğin yapraklarının şekli aynı olabiliyor..ya da butun kelebek cınslerının..ya da ınsanlardakı kulak.. goz ..kalp şekillerinin ..

Aslında bunların herbirinin evrimin kanıtları oldugunu ve aynı ortak atadan evrimleştigimizi göremeyecek kadar bagnazlaşıyorsunuz ve düşünme hücrelerinizi kapıyorsunuz. Bunlar bir yaratıcıyı degil evrimi gösterir başka da bir şeyi degil.

eğer tanrı yoksa insan tanrıya inanmakla hiçbir şey kaybetmez..eğer tanrı varsa ve insan inanmıyorsa çok şey kaybeder..

Eger bir tanrı varsa insan hiç bir şey kaybetmez. Böyle bir tanrının peygamber falan göndermesi mümkün degildir çünkü. Ama ister bir tanrı olsun isterse olması insanlar dinlerin getirdigi ve vaaz ettigi kulluk bilincine karşı çıkmamakla yeni ve gelecek nesillerini kaybediyorlar, yaşamlarını kaybediyorlar farkında degilsiniz siz. Ve ahret, cennet, cehennem, ceza mükafat gibi kavramları yeni nesillere aktarmakla gelecegimizi de şuursuzlaştırıp köleleştiriyorsunuz.

Evlatlarınıza ne kadar büyük bir kötülük yaptıgınızın belki farkında degilsiniz ama din adına yapılan işkence ve katliamları biraz düşünseniz belki en azından kendi çocuk ve torunlarınızı korumaya çalışırsınız.

Siz onlara şunu diyorsunuz. Bir tanrı var ve yapılan kötülüklerin cezasını öbür dünyada verecek ve rahat ol. İtaat et, karşı çıkma. Bu en çok kimin işine yarar hiç düşündünüz mü.

İnsanların yoksulluk, zulüm ve sömürü ile mücadele etmesinin önüne bu sözlerle ve aldatmacalarla geçiliyor. Bu ideoloji daha iyi, özgür ve eşitlikçi bir dünya için mücadele etmenin de önüne set geçiyor. Tanrı varsa, ahret varsa mücadeleye ne gerek var. Nasılsa ceza da var. Katlan ve öbür dünyada mutlu ol.

Neden ahret düşüncesi ilk olarak köle madenlerinde filizlendi hiç düşündünüz mü.

Ya tanrı yoksa, neler kaybettiriyorsunuz çocuklarınıza farkında mısınız.

saygılarımla

vartor 28-04-2009 18:51

http://www.turandursun.com/forumlar/...ght=altin+oran
sevgili katre-07,
Altin oran hakkinda yapilan tartismalari herhalde farketmediniz.
Inanmak bence de guzel seydir; tabi akliniz mantiginiz, tum benliginiz bunun aksini size soylemiyorsa.
Izah edemediklerinizi, olup tamamen yok olmayi, ilahi adalet dusuncesi, cennette keyif yapmayi( olmayan vucutlarinizla) fakat en muhimi basiniz daraldiginda, siginacaginiz biri hayali ve daha bircok nedenler pozitif yonde etkiler iman etmis birini. Maalesef cocukluk yaslarinda fark ettim tum bunlarin insan beyni uretmi oldugunu. Halbuki hala hatirlarim, uyumak, ruya gormek, ne guzel bir histi.....

evrensel-insan 28-04-2009 19:01

Saygideger katre07;

Inanmak, dusunmemektir.
Inanmak, teslimiyettir.
Inanmak, iman etmektir.
Inanmak, ayrimciliktir.
Inanmak, cikardir.
Inanmak, kendin olmamaktir.
Inanmak, yasam ve iliskine sahip cikamamaktir.
Inanmak, kendi kendini "kandirmak"tir.
Inanmak, korkmaktir.
Inanmak, vucudunu ve dusunceni, baskasina teslim etmektir.
Inanmak, gerceklerin farkina varamamaktir.
Inanmak, insandisi, insanlikdisi ve insanozaleyhteciliktir.
Inanmak, bilimsel olamamaktir.
Inanmak, epistemolojik olamamaktir.
Inanmak, inanmamakla mucadeledir.
Inamak,soyuttur, ozeldir, kisisel dogrulara yoneliktir.
Inanmak, yasami "tesaduflere" birakmaktir.
Inanmak olumu (olmek) , yasama tercih etmektir.

Simdilik bu kadar yeterli zannederim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık 28-04-2009 22:41

Evrensel'e katılıyorum ...

İnanmak tüm kötülüklerin anasıdır.

A.

evrensel-insan 28-04-2009 22:58

Saygideger azinlik;

Ayni zamanda; tum dusunce yonelim ve sistemlenisinin evrensel koken ve temeli; dusunce ve davranista insan olamamanin ve insanlik sunamamanin da; temelidir.

Dini mentalite, tanrisal yanasim ve emperyalist zihniyet ve insanoglunu her turlu temelden ayirim teori ve ideolojileri de; inancin bir urunudur. Insanoglu kendisini kendisine inancinin sayesinde dusman etmistir.
Inanc demek; ayrimci temelli dogrular savasimi demektir.
Inanc, insani ozune kavusturmayan tek soyuttur.

Tabi, butun bunlar; insan olmak savasi verenler icin gecerlidir. Herseyi verildigi gibi alanlar ve uygulayanlar icin, inancin; "guzel sey" olmasi dogaldir.

Inanc hazirciliktir. Verileni aynen uygulamak ve tatbit etmektir. Inanc "tembel" isidir. Dusunceyi "gorevsiz, islevsiz ve islersiz kilmaktir"

Bu aciklamalar,sadece dini degil; herturlu, dogrulanan ideolojiler ve teoriler icin gecerlidir

Saygilarimla;
evrensel-insan

azınlık 28-04-2009 23:00

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 170913)
Bu aciklamalar,sadece dini degil; herturlu, dogrulanan ideolojiler ve teoriler icin gecerlidir

Yüzde bin katılıyorum ... yine.

A.

katre_07 29-04-2009 00:13

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 170835)

Aslında bunların herbirinin evrimin kanıtları oldugunu ve aynı ortak atadan evrimleştigimizi göremeyecek kadar bagnazlaşıyorsunuz ve düşünme hücrelerinizi kapıyorsunuz. Bunlar bir yaratıcıyı degil evrimi gösterir başka da bir şeyi degil.

eğer tanrı yoksa insan tanrıya inanmakla hiçbir şey kaybetmez..eğer tanrı varsa ve insan inanmıyorsa çok şey kaybeder..

Eger bir tanrı varsa insan hiç bir şey kaybetmez. Böyle bir tanrının peygamber falan göndermesi mümkün degildir çünkü. Ama ister bir tanrı olsun isterse olması insanlar dinlerin getirdigi ve vaaz ettigi kulluk bilincine karşı çıkmamakla yeni ve gelecek nesillerini kaybediyorlar, yaşamlarını kaybediyorlar farkında degilsiniz siz. Ve ahret, cennet, cehennem, ceza mükafat gibi kavramları yeni nesillere aktarmakla gelecegimizi de şuursuzlaştırıp köleleştiriyorsunuz.

Evlatlarınıza ne kadar büyük bir kötülük yaptıgınızın belki farkında degilsiniz ama din adına yapılan işkence ve katliamları biraz düşünseniz belki en azından kendi çocuk ve torunlarınızı korumaya çalışırsınız.

Siz onlara şunu diyorsunuz. Bir tanrı var ve yapılan kötülüklerin cezasını öbür dünyada verecek ve rahat ol. İtaat et, karşı çıkma. Bu en çok kimin işine yarar hiç düşündünüz mü.

İnsanların yoksulluk, zulüm ve sömürü ile mücadele etmesinin önüne bu sözlerle ve aldatmacalarla geçiliyor. Bu ideoloji daha iyi, özgür ve eşitlikçi bir dünya için mücadele etmenin de önüne set geçiyor. Tanrı varsa, ahret varsa mücadeleye ne gerek var. Nasılsa ceza da var. Katlan ve öbür dünyada mutlu ol.

Neden ahret düşüncesi ilk olarak köle madenlerinde filizlendi hiç düşündünüz mü.

Ya tanrı yoksa, neler kaybettiriyorsunuz çocuklarınıza farkında mısınız.

saygılarımla

sayın dilaver ..benım anlatmaya çalıştığım şeyın dınlerle alakası yok..yıne her zamankı gıbı konuyu dınlere bağladınız...tamam sızın gıbı duşunelım ve butun dınlerı kotuluğun merkezı olarak gorelım..pekı gerıye kalan arı tanrıya ne oldu..ben bunu anlatmaya çalışıyorum..benım tanrı ınancımın başka ınsanlara ne gıbı zararı var..tanrıya bu kadar ıftıra atmayın..pekala dınler hakkında soyledıklerınızı anlayabılırım..fakat dınler ı bahane ederek altın oran ya da kaınattakı dengenın bır nakışçısını dışlamanızı anlayamam..

pekı fraktallar evrımı kanıtlasın..bu altın oran a ne dıyeceksınız..çok merak ettım..

hem ole dınsızlıkle fılan bu kaınat duzelmez..daha beter olur...dusunsenıze tanrı korkusu olan ınsanlar bıle ne kadar korkunç şeyler yapmaktalar..üzgünüm ama tanrı korkusu tanrıya saygı bu dunyadan en son yok edılmesı hatta yok edılmemesı gereken şeydır..

ben dınlerden bahsetmıyorum burada..siz her tanrı kelımesının altına cennet cehenmem kandırmacası.. dınlerın zararları... kulluk..itaatkarlık..beyın yıkama ..şuursuzlaşma...hepsını sıralayıverıyorsunuz..

her zaman soledığım seyı solıcem..

sayın dılaver dınlere duşmanlığınız sızı tanrıya da duşman yapmasın...

saygılar..

katre_07 29-04-2009 00:22

Alıntı:

vartor´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 170845)
http://www.turandursun.com/forumlar/...ght=altin+oran
sevgili katre-07,
Altin oran hakkinda yapilan tartismalari herhalde farketmediniz.
Inanmak bence de guzel seydir; tabi akliniz mantiginiz, tum benliginiz bunun aksini size soylemiyorsa.
Izah edemediklerinizi, olup tamamen yok olmayi, ilahi adalet dusuncesi, cennette keyif yapmayi( olmayan vucutlarinizla) fakat en muhimi basiniz daraldiginda, siginacaginiz biri hayali ve daha bircok nedenler pozitif yonde etkiler iman etmis birini. Maalesef cocukluk yaslarinda fark ettim tum bunlarin insan beyni uretmi oldugunu. Halbuki hala hatirlarim, uyumak, ruya gormek, ne guzel bir histi.....

sayın vartor..izah eddılemeyen şeylerde kutsallık aranması ta eskılerde kaldı... oralardan seçip getırdığınız cumleler burada hıçbir şey ıfade etmez..

size bır sır solıyım mı...yaratıcıyı anlamak bılmek hayal etmek artık açıklanan şeylerde saklı...

olup tamamen yok olmayı aklım almıyor...bakın aklım dedım..oyle ınandığım ıcın değil..

saygılar..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:18 .