Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Ölüm ve sonrası (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9858)

Barış 10-05-2009 00:31

Ölüm ve sonrası

Herkese iyi geceler! Ben öldükten sonra tekrar yeni bir yolculuğa çıkacağımı hissediyorum.Bu cennet mi ya da cehennem dedikleri bir yer mi bilmiyorum ama buna yürekten inanıyorum.Dinler birer afyon görevi görmektedirler.İnsan mantığına ters gelen bazı çelişkilerde var.En azından içimizden kimse Allahı görmedi.ya da ahiret denen yere gidip de gelen yok.Bunların hepsi kabulüm. Ama öldükten sonra sanki yeniden dirileceğime dair büyük bir umut ( Eminim buna) var içimde.Bunu reerkanasyon olarak algılamayın.Sanki iki devreli bir maç gibi.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

Fii 10-05-2009 00:36

Barış öncelikle hoşgeldin.

Senin bahsettiğin şeyi anlıyor gibiyim.
Sonuçta insan beyni yokluk kavramını algılamakta zorluk çeker. (nasıl sonsuzluk kavramını algılamakta güclük cekiyorsa)
Ben de benzer şekilde, öldüğümü düşünemiyorum orada bir mavi ekran veriyor, sadece hiç durmadan hiç farketmeden devam edecek gibi hissediyorum, ama bu beynimizin yetersiz kaldığı anlarda kendine seçtiği kurtuluş yollarından biri sanırım :)

tekrar hoşgeldinn, umarım kalıcı olursun.

parmis 10-05-2009 00:44

Sayın Barış,

Tahta ateşi,ateş külü,kül toprağı,toprak madeni yaratır
Maden döner toprak olur,tahtayı yaratır,su ateşi söndürür.
Ateş madeni eritir,maden tahtayı keser,tahta toprağa karışır,
Toprak suya karışır,kadın erkeğe,erkek kadına aktarılır insan olur
Ying-Yang denklemi
Hoşgeldiniz forumumuzda guzel zaman geçirmenizi ve yaralanmanızı dilerim..
Bende ölümden sonra böyle bir devinim olacağına inanıyorum nedense:)

saygılar..

Parmis Güneşin_kızı

aydoe 10-05-2009 01:00

''Eminim buna''

Ben hiçbir şeyden emin değilim, hiçbir şey stabil değil devamlı bir değişim var.
Sende bu değişimin içindesin tabiki .
Neden var olmandan öncesini sorgulamıyorsun ,misal sene 1343 te nerdeydin acaba?

pante 10-05-2009 01:16

Alıntı:

misal sene 1343 te nerdeydin acaba?
Onu şimdi bilemez, hatırlayamazsın.
Öldükten sonra bilebilirsin ancak.
Yani antraklarda. (devre aralarında) :)

aydoe 10-05-2009 01:19

Doğumumdan önce bildiklerimi anlatmayayım o zaman :)

pante 10-05-2009 01:27

Alıntı:

Doğumumdan önce bildiklerimi anlatmayayım o zaman
Önceki yaşam hikayeleri pek inandırıcı değil ama senin de öyle bir hikayen varsa dinlemek isteriz Aydoe. Belki Barış arkadaşa katkısı olur. :)

Hoşgeldin Barış.
"İki devreli yaşam" dediğine göre İslam, Hristiyanlık vaatleri akla geliyor.
Çok devreliye sıcak bakmıyorsun anlaşılan.

evrensel-insan 10-05-2009 01:27

Saygideger baris;

Sitemize ve aramiza hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac 10-05-2009 01:30

Sn. Barış ,
Hosgeldiniz,kalıcı olmanızı dilerim...

dilaver 10-05-2009 01:38

Ben öldükten sonra tekrar yeni bir yolculuğa çıkacağımı hissediyorum.Bu cennet mi ya da cehennem dedikleri bir yer mi bilmiyorum ama buna yürekten inanıyorum

Sayın Barış

Buna inanmayan yok zaten, ama siz kimsiniz bu önemli.

Birincisi siz bir kimyasal bileşimsiniz ve sizi var olduran şeyler atomlar, yani proton diyelim kabaca. Bunların yarı ömrrü de 10^30 sene . Demek ki burada sorun yok.

Siz proton olarak bir yere gitmeyeceksiniz. Ama bundan başka da gerçek bulamayacaksınız.

Örnegin geçen bir salatalık yedigimde içimden bir his bana şunu söyledi. Sen İngiltere kralı arslan Yürekli Rişard'ın dışkı olarak attıgı carbonlardan oluşan bir salatalıgı yedin.

Biraz ürpertici oldu ama içimdeki o ses haklı idi.

saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:44 .