Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2008, 08:27
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Papillon,

O arkadaşına tavsiyem Kuranı bir bütün olarak okuması olacaktır. Bana gelince, Kuranı şu an tekrar okuyorum. Ama dediğim gibi bütün hurafelerden ve saçma hadislerden arınmış olarak. Son günlerdeki yazılarımda hep belirttiğim gibi, din bir sistemdir.Kuran bu sistemin nasıl olduğunu anlatan bir yol göstericidir. Her sistemde bazı yaptırımlar olacaktır. Bu yaptırımlar, sistemin bozulmasını veya sistem dışına çıkabilecek insanların (ki insanlığa inen dinler ve kitaplar, insanoğlunun yapısı itibariyle bozulmaya ne kadar müsait olduğunu gösterir) geri gelmelerini sağlamak adınadır. Size şöyle örnek vereyim; bir firma düşünün, yaklaşık 50 çalışanı var, bu 50 çalışandan 5 i kasıtlı olarak hergün işe geç geliyor ve verdiğiniz görevleri yapmayarak kurmuş olduğunuz sistemi bozuyor. Bunlara önce ne yaparsınız?Önce sözlü olarak uyarırsınız.Yapmaya devam ettiklerinde ellerine yazılı olarak veya bilgisayarlarına mail yoluyla uyarı gönderirsiniz. Yapmaya devam ettikleri taktirde işten atılacaklarını veya daha alt seviyedeki bir göreve sürüleceklerini iletirsiniz. Burada amaç nedir?Çalışanımı cezalandırmaktır, yoksa sistemi mi korumaktır?Bu verdiğim sadece mecazi bir örnektir.Lütfen Kuran ile bağdaştırmayınız.Lütfen bu konu hakkında düşündüklerinizi bana iletiniz sevgili papillon.

saygılarımla