|
Bana gore tek sorun, bu bilinemezlik temelinde, az da olsa sanki tanriya bir isik yakiliyormus, icerigi verir.
|
agnostizmde varlığın sorgulanmasında insan zihnine/düşüncesine/algısına/sezisine düşen her kişisel kavram mümkündür.. yani bir deistin panteistin tanrı algısı bu bilinemezlikler içinde diğer sonsuz olasıktan sadece 2 tanesidir.. agnostizm tanrıya ışık yakmaz, zadece insan zihnine düştüğü için bu olasılıklar da mümkündür der.. ama bu olasılıkların hepsinin değeri aynıdır, 1/& yani 1/sonsuzdur..
|
Halbuki butun incelik, tanri soyut kavramiyla, kisisel-toplumsal, siyasal ve bilimum iliski kurulup kurulmadigindadir.
Ben, sadece kavrami ortaya koyup, bireysel olarak ta bu kavramla hicbir iliski kurmayanlardanim
|
kalın puntoladığım yerle birebir aynıyız, sadece ifade ediş şeklimiz farklı.. sen
bilmiyorum ifadesini tanrı kavramıyla bir ilişki gibi algılıyorsun, tek fark bu sanırım.. burda agnostiğn bilmiyorum/bilinemez ifadesi zaten tanrıyla hiç bir ilişki kuramamasını ifade etmek için söylenmiş bir sözdür..