evet bu sadece beni değil tüm site severleri çok mutlu eder sevgili çağlayan ...
dediğiniz gibi doğumdan sonra başlayan aile çevre ve eğitim faktörleri kişilerin karakterlerinin gelişimini sağlayan yegane faktörlerdir .. bir insan eğer saldırgan olmayı öğrenebiliyorsa (beyninde bunu sağlayan yolaklar mevcutsa amigdala nın saldırganlık üreten kısmı gibi) bu onun doğasında zaten mevcuttur ve bu yeteneğini açığa çıkarmıştır demektir .. yani misal amigdalasını aldığınız bir bebeği en kötü ortamlarda yetiştirin saldırganlığa azmettirin hayatı boyunca şiddet aşılayın o yine saldırganlık sergileyemez belki sadece rol yapar ama gerçekten hissedemez ...atalarımızın genleri hangi kişilikte olacağımıza karar vermezz sadece hangi kişiliğee yatkın olduğumuzu belirler .. yani salgırgan bir neslin ürünününde saldırganlığa meyilli yatkın olması kaçınılmazdır... ama dediğiniz gibi eğitim ve yetiştirilme tarzı ile genlerinin aksine bir kişilik yaratmak olasıdır ... yani eğitim ve yetiştirilme tarzı genlerimizden daha etkilidir kişilik belirlemede ... yani benim söylemek istediğim insanoğlu zaten doğasında (genler ve beyinde ki bu duygular için özelleşmiş kısımlar) varolmayan bir duyguyu sonradan öğrenemez ...
"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
|