Merhaba Russel,
İlk başta söylediğim gibi bu sefer başka bir yöntem uygulayalım demiştim. Merak etme o ayetleri son derece iyi biliyorum hem de tahmininden de öte. Bu tip sorularla çokça karşılaştığım için artık Arapçalarını bile ezberledim. Sadece sen de araştırırken doğrusunu kendi başına görmeni istediğimden bu tarz bir yönteme baş vurdum. Ona rağmen görememişsin. Bir parça Quiksoul ne demek istediğimi anlamış. O da bazı yanlış bilgilere sahip. Ben asıl senin okuduğunu anlamamana şaşırıyorum.
Bak senin ön kabulün şuydu:
Russel yazdı:
KURANA GÖRE YERYÜZÜ 6 GÜNDE YARATILMIŞTIR.
Ben sana bu iddianın delilini getir demiştim. Yoksa ben hangi ayette ne ifade var çok iyi biliyorum. Senin getirdiğin ayetlerde ise iddianın dışında farklı bir şey daha söyleniyor. Örneğin Araf suresindeki ayete bakalım:
ARAF SURESI 54. AYET
Rabbiniz o Allah''tır ki, gökleri ve yeri altı günde yaratmış,……
Şimdi buradaki ifade ile kendi söylediğini karşılaştır. İki ifade aynı mı? Birinde sen Kuran’da "yeryüzü" 6 günde yaratıldığını söylüyorsun. Fakat buna delil olarak gösterdiğin ayette "gökleri ve yeri" 6 günde yaratmıştır diyor. İkisi arasındaki farkı göremiyor musun? Hem göremeyip hem de benle dalga geçiyorsun. Bence birkaç defa daha oku. Yine anlamazsan sana biraz daha açıklayacağım. Ondan önce bir şeyi tekrar dikkat çekeyim. Senin iddiadan farklı olarak ayette fazladan bir şey daha ilave olarak var. Bari şimdi anla. Böyle adım adım gidersek en azından nerede mantık hataları yapıyorsun, sen olmasan da bu forumu takip edenler daha iyi görür.
Göklerin ve yerin yaratılmasıyla ilgili bir çok soruyla karşılaşıyorum. Bunların hepsini tüm ayetlerle anlatan bir yazı hazırlıyorum. O yazı okunduğunda herhalde konu daha rahat anlaşılacak diye tahmin ediyorum. O zaman Quicksoul''un bilgi hatasını da düzeltmiş oluruz.
Selamlar.
|