aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Siz isteyin durun sayın berguzar.Konuyla alakasınıda kendiniz açıklayın çok merklı iseniz.Belki anlama sorununuz vardır, cennet vaadi dün bu gün yada sosyal yapıya göre şekilleniyor diyorsanız zaten iyice batarsınız. Cennet herkese ve her kesime vaad değil midir?Vaz geçin şu konuyu saptırma gayretlerinden artık. sadece uzatıyorsunuz gereksiz olarak.
Bana savunduğum konunun ne olduğunu söylesenizde herkes bilse. Hadi size bir fırsat. Ben bu konuda hangi savı ileri sürüyorum?
Boş demogojilerle konuyu saptıramayacağınızı anlayacaksınız.
Huri konusunda tereddüt kaldı mı? Sanmıyorum.Cennette vaad edilen eşler Huri denilen cennete has varlıklardır.Bunu sadece cennette vaad edilenler kısmında vaadlerden biri olarak kanıtlarıyla gördük.İnatla hala kuranda huri yoktur diyerek konuyu tekrarlarla doldurmak isteyen buyursun.
Evet sayın berguzar konuya katkınız olacakmı (evet huri vardır veya yoktur diye) yoksa ben devam mı edeyim.?
|
Ben bu konuda düşüncemi daha önce belirtmiştim diye hatırlıyorum. Şöyleki cinsellik bir ihtiyaç ve karşılama şekli verilmişse bana göre nimettir ve bu sonraki hayatta da bir şekilde verilir gibi duruyor kuranda. Tabi buradakinin aynısı mı olur bilemem ama onun sağladığı hazdan kaynaklı bir mutluluk vaadi var görünüyor. Ve sizin illede erkeklere var diyerek zaten bunun olduğunu söylüyorsunuz.
Bende burada yine ısrarla diyorumki:
Eğer cennette cinselliğe dair salt erkeklere bir iltimas var ise, bu dünyada da yaşanan cinsellikten salt erkeklerin haz alması gerekirdi. Ve eğer öyle olsa idi inanın üreme olmazdı. Çünkü bu ilişki karşılıklı bir haz barındırmazsa, bir kadın bir erkeği mümkün değil o kadar mesafe yakınına yaklaştırmaz. Bunu bir hanım olarak söylüyorum üstelik.
Ve sizinle bu noktadan sonra ayrılıyoruz. Çünkü siz zira kurana bütüncül bakamadığınız için resmin tamamını göremiyorsunuz.
Ben her iki taraf içinde vardır diye düşünüyorum. Hitabın direk erkeklere olmasının benim açımdan bir sakıncası yok. Ne dedim daha önce, hitabı bölgesel ve zamansal ama mesajı evrenseldir. Bu nedenle erkeklere söyleyin hitabını salt erkeklere anlamam ben.
Mesela bakara 222 de de hayız halinden bahsedilir ve bu ayet yine erkeklere bir önerme sunar. Halbuki hayız gören kadınlardır.
O çağın sosyal, demografik yapısını görmezden gelerek ayet incelemek kuranın ruhuna terstir. Bu nedenle bugün sizin irdelediğiniz kavramları söyleyince o toplum, ondan önceki toplumlar onlardan ne anlıyormuş onu bilmek gerekir diye size sormuştum.
Ama siz hiçbir soruya cevap vermek yerine, illede odunumun parası demeyi tercih ediyorsunuz. E tabi bu durumda bizimde bir tercih hakkımız vardır ve tercihimizi siz her ne kadar görmezden gelsenizde bunları yazarak kullanıyoruz.
Selamlar...