Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-07-2012, 16:04
vishnu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vishnu vishnu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

fthgzl79´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın spartacus,uzun yazıları ben okurum da,genelde forum ortamında uzun yazılar pek okunmaz..O yüzden daha kısa yazarsanız daha iyi olur
Hem agnostisizm hem de ateizm konusunda söylemlerinizi beğendim..Kendimi agnostisizme daha yakın buluyordum ama doyurucu açıklamalarınız sonrası bu konuda biraz düşünmem ve biraz daha okumam gerekli artık..Demek ki daha net olarak bu kavramları öğrenebilmiş değilim..
Dinlerin Tanrı'larının bir zırva olduğunu ben de biliyorum ama işte ne kadar büyük bir boşlukta yaşadığımızı bilmediğimiz için bir yaratıcı fikrinin toptan rafa kaldırılması bana biraz ilginç geliyor..Somut olarak olmayan birşey veya benzeri birşey için bilinemez demek mantıksız aslında..Ama neyi bilip/bilmediğimiz bile muğlak..

Evrim dinlerin Tanrı'larını yok etmiştir..Evrim lanse edilen Tanrı modellerini çöpe yollamıştır..Evrim yaratma devam ediyor derken,lanse edilen Tanrı'lar yaratmanın belirli bir zamanda bitirildiğini söyler..Bilim bu lanse edilen Tanrı'yı yok etmiştir..

İnsanların sığındığı bu Tanrı'dan farklı bir Tanrı olabilir mi evren'de?
Dünya'yı başı boş bırakmış bir Tanrı olabilir mi Evren'de?
Farklı boyutlarda bizleri seyreden bir Tanrı olabilir mi?
Ben bu farazi Tanrı kavramının bilinemeyeceğini düşünüyorum..Ama sizin bakış açınız ile ateizme biraz daha yaklaşmış oldum..
Çünkü bilinemez dediğim Tanrı fikrini arakladığım yer şizofrenlerin söylemlerinin bulunduğu yer..Aklını kaybetmiş birileri ortaya bir Tanrı fikri atıyor ve bizde Tanrı bilinemez filan diyoruz..
Eski teist olmamızdan kaynaklanan bir sorun bu sanırım
Deistler ile agnostikler arasında pek bir fark yok sanki..İki görüşte Tanrı fikrini teistlerden araklamış durumda..Ateistler tamamen Tanrı fikrine karşıt olmaları hasebiyle daha doğru bir konumdalar sanki..
Yani 2 mesajla beni ateist yapacaksınız nerdeyse
hinduizmde evrim vardır hatta insan ve maymun evrimi kutsal kitaplarında geçer. geçmiş pagan dinlerinde de evrim vardı.

insan olsak yeter