Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-02-2005, 01:25
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Unver kardeşim...
Bir Tanrı''nın varlığını kabul etmeyen ateizmin yuıkarda sıraladığın nedenlere baş vurmasına hiç gerek yoktur. Onlar sözde Tanrı''nın varlığının olanaksızlığına işaret eden çocuksu ve basit gerekçelerdir. Tanrı''nın olmadığının temel nedenleri, Tanrı''nın varlığına inananların nedenlerinde saklıdır. Tanrı''nın varlığını reddetmeden önce, Tanrı''nın varlığına inananların nedenlerini bilmemiz gerekmektedir. Yani birileri ortaya çıkıp, şu şu nedenlerden dolayı Tanrı, Allah vardır, İslam, Hristiyanlık, Yahudilik, Hinduizm ve diğerleri haktır, doğrudur demelidir. İşte o zaman ateizmin kükreyerek şahlanıp, o şekilde ortaya atılan Tanrı kavramını kolaylıkla alaşağı edeceğini göreceksin.

Tanrı çeşitli kılıklara ve şekillere girmiştir. Her dinin kendine göre bir tanrısı veya tanrıları vardır. O tanrıların tümünü bir kalemde dışlamak hem mümkündür, hem de kolaydır..

Yalnız bir Tanrı türü daha vardır ki, reddedilmesi oldukça güçtür. O da bir dine angaje olmayan generic Tanrı tipidir. Bu Tanrı''nın iki türü vardır. Biri deistlerin Tanrı''sıdır.. Diğeri ise geçen sene Anthony Flew''ın bahsettiği, bir bilince sahip olması gerekmiyen Tanrı türüdür.

Deistlerin Tanrı''sı din indirmemiştir. Evreni yaratıp, bir kenara çekilerek gelişmeleri uzaktan izlemekle meşguldür. Bu Tanrı''nın varlığı ile yokluğu arasında fazla bir fark yoktur.

Flew''ın değindiği bilinçsiz de olabilecek Tanrı ise biz ateistlerin gerçekten meydan okumada güçlük çekeceği bir sorundur. Ben bu Tanrı için fizik yasalarını aday gösteriyorum... Diğer ateistler bu konuda ne düşünüyor, bilmiyorum..

Selam

HACI