Nevandaar´isimli üyeden Alıntı
Tahıllar ve ürünleri biz insanlar için uygun besinler değil. Tahıl tüketeceksek bile en azından işlenmemiş halde olanları aşırıya kaçmadan haşlayarak sağlıklı yağlar ile tüketmeliyiz. Yoksa un haline getirilip yenilen türleri insanlar için ölmek yerine sürünmekten başka bir şey değil.
Bol ekmek yemenin beyne zararları var ve bununla ilgili yapılmış araştırmalar da vardı ancak aradım bulamadım. Eğer bulabilirsem burada paylaşmaya çalışırım.
|
''Tahılın insanlar için uygun bir besin olmadığı'' iddiasını ilk kez duyuyorum.Tahılı milyonlarca yıldır toplayarak tüketiyoruz,12.000 yıldır ekip biçiyoruz.Milyonlarca yıldır tükettiğimiz bir besin grubunun insanlar için uygun olmadığını savunmak mantık dışı.
Zararlı olan tahılın,etin ya da şekerin kendisi değil;değişen yaşam koşullarında tüketiminde ortaya çıkan artış ya da tüketim şeklindeki farklılıklar.
Zaten şu an da senin savunuculuğunu yaptığın anti-bread hareketleri bile artık tamamen ekmeğin karşısında yer almaktan vazgeçmiş durumdalar,çoğu sadece sağlıklı olanın tam buğday ekmeği olduğunu söylemekle yetiniyor.Ki bu doğrudur,doğal olan her zaman olduğu gibi sağlıklı olandır.Bizler evrimimiz boyunca un değil,buğday taneleri yedik.
Çocukluğumuzdan beri ''yumurta yemeyin,çay içmeyin'' i de çok duyduk,şimdi hepsi tek tek yalanlanıyor.
Bir gıdanın bizim için zararlı olup olmadığını anlamak için sorulması gereken iki soru var;
1-O gıda bizim doğal besinlerimiz arasında mı?
2-Atalarımızın doğada aldıkları şekilde ve miktarda mı tüketiyoruz?
Her ikisine de cevabınız evetse o gıdayı güvenle tüketebilirsiniz.