Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-08-2013, 20:55
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hem Alevi'lik hakkındaki görüşlerimi söylemek hem de bir soru sormak istiyorum.

Belki ben de pek çok insan gibi, saygıdeğer Alevi vatandaşlarımıza atılan o iğrenç iftirayla büyüdüm (ms), ve maalesef öyle olduğuna inandım. Sonra Emin Çölaşan'ı farkettim, yazılarında sık sık:

"Alevi vatandaşlarımız bu ülkede laik rejimin sigortasıdır" diyordu. Galiba bundan sonra, bir de biraz internet sayesinde bu iftirayı kafamdan attım.

AKP döneminde yobazlığın tavan yapması sebebiyle olsa gerek, Alevi vatandaşlara sempatim daha da arttı. Hatta yakın bir zamanda Cemevleri'ni merak ettim, bulunduğum şehirde olan bir tanesini gezmek, oradaki Alevi vatandaşlarla biraz güncel siyaset konuşmak istedim; ancak öyle her önüne gelenin Cemevi'ne giremeyeceğini, bir takım usül-erkanlar gerektirdiğini internetten okudum (bir ihtimal bunda yanılıyor olabilirim, çok hızlı geçmiştim çünkü, %75 diyeyim); dolayısıyla şimdilik vazgeçtim...

Evet, Alevi vatandaşlarımızın modern görüşlü, hürafeler yerine aklın yoluna itibar eden insanlar olduğunu biliyorum, Sn. Emin Çölaşan'ın "..laikliğin sigortası" tanımını aynen kabul ediyorum.

--------

Şimdi Alevi arkadaşlara bir soru sormak istiyorum:
Arkadaşlar, bilebildiğim kadarıyla Cemevleri'nin "ibadethane statüsü" talebi ve bu talebin devamlı suretle "Alevi'ler Müslümanlı'ğın bir zenginliğidir" lafıyla geçiştirilmesi var. Acaba başbakan bunu niçin yapıyor?

Bunu çözemedim, çünkü başbakan bunu gerçekleştirse, kendisi için bir dezavantaj olmayacaktır (bilebildiğim kadarıyla); ancak kendisi ve partisi için bir avantaj elde edeceği aşikardır.

Bu konuda cahilliğimi mazur görün de, hakikaten olayları pek de fazla takip edemediğimden bu sorunun cevabını bilemiyorum. Hani Diyanet işlerinden dolayı rant problemi desek, bu adamlar yolunu her türlü buluyor bana göre zaten; Diyanet'ten Cemevleri'ne ayrılacak bütçeyi her şekilde misliyle telafi ederler (diye düşünüyorum?)

Saygılarımla,
Erdem Alaca

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...

Konu Erdem Alaca tarafından (17-08-2013 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: 2. paragrafa "ve maalesef" eklendi.