Aleviler çok güçlü
Selamlar,
Alevi kimliğine sahip birisi bu ülkede bir haksızlığa uğrasa kıyamet kopuyor, benzeri bir durum sünni müslüman birisinin başına gelse ya da çerkez,laz, romen, çingene vs .. (kürt hariç) doğru düzgün toplumsal tepki gösterilmiyor... kimse de bana ne alakası var çekmesin aynı ülkede yaşıyoruz ak...
Alevilerin ve kürtlerin belki senelerce görmüş oldukları zulümden dolayı çok daha organize bir şekilde tepki verebilmelerine, daha bir bütünlük içinde olabilmelerine bağlıyorum bu durumu.. buna itirazım yok, olamaz da...
Ama şu var: Bu adamların hepsi, halklar için, herkes için süslü kelimelerini her daim kullanmayı biliyorken nedense bu konularda beceriksiz alevi olmayan(!), kürt olmayan(!) kitleler için aynı durum gerçekleştiğinde bu yeteneklerini kulllanmıyorlar... net bir şekilde kendilerinden olmadığı için umursamıyorlar ve bana kimse bunun aksi olduğunu iddia etmesin- ediyorsa sağlam veri göstersin.
Gönül isterdiki şimdi burada olayları zikretmeyeceğim, benzeri olaylarlarda da önceki toplumsal tepkilerin oluşması sağlanmış olsaydı.. gerek alevi gerek kürt kuruluşlar tutup bu meseleleri ülke gündeminin ayrım yapmadan bir numaralaı meselesi haline getirebilselerdi ama nerdeeee!!
Aleviler ya da kürtler belki geçmişte çok eziyet çekti, acı çekti lakin şu bir gerçek bu onlara direnmeyi, toplumsal başkaldırıyı ve lobiciliği iyi öğretmiş...
Sadece kendinden olanı savunan topluluklardan dünyaya hayır gelmez ben bunu bilirim bunu söylerim.. ve sadece kendinden olanı savunan insanlarda kusura bakmasınlar hiç samimi değiller...
O nedenle aleviler ulaştıkları bu güçle ne yapacaklarına iyi karar versinler...
Sevgiler
|