Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 11:16
anthemoessa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anthemoessa anthemoessa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Hıristiyanlıkta KADIN HAKLARI

say:5-31  Kocası  herhangi  bir  suçtan  suçsuz  sayılacak,  kadınsa  suçunun  cezasını  çekecek.'
Sizin islam savunucusu olmadığınız gibi ben de hristiyanlık savunucusu değilim, ama islami yobazların da hiçbir şey bilmeden hristiyanlığa, yahudiliğe,..vs çamur atmasını ve kendi dinlerini "en üstün", "hak din" gibi göstermesini hazmedemem, ayrıca hristiyanlık tabi ki eleştirilmeli ama yadırgadığım, islami kaynaklardan alınan ipe sapa gelmez eleştiriler...

Yukarıda verdiğiniz ayetlerle ilgili ingilizce hristiyan sitelerde yüzlerce cevap var onlara bakabilirsiniz.

Tora'daki o ayete gelince: Cımbızlamanın en güzel örneği...Sanki belli bir durum için değil de genel olarak söylenmiş bir ayet gibi gösterilmek isteniyor, Â ilgili ayetin öncesini ve sonrasını sonuna kadar okursanız yukarıdaki durum için gerçekten de erkeğin ceza almaması gerektiğini göreceksiniz, Tora'da sadece erkeğe ceza verilen ama kadına ceza verilmeyen bölümler de var acaba onlar niye gösterilmiyor?

İncil'in kendisinde kadınların toplulukta(kilise) konuştuğu, hatta "kehanette bulundukları" bölümler var, yukarıdaki ayet farklı yorumlanıyor ama bunu savunmak bana düşmez, diyelim ki gerçekten kadınların kilisede konuşması yasak, bu, kadınların "insandan sayılmadğı" anlamına gelmiyor. Kadın aleyhine ayetler çok az, kadın lehine, onlara boşama hakkı tanıyan, onların sevilmesi gerektiğini söyleyen tek eşliliği tavsiye eden ayetler çok fazla, karşılaştırdığımız zaman hangisi daha ağır basıyor?

Bu konuda daha fazla yorumda bulunmayacağım çünkü hristiyanlık beni ilgilendirmiyor, illa "cevap" arayanlar internette ingilizce sitelerde küçük bir araştırmayla cevaplara ulaşabilir, benim tek savunduğum İncil'in (Tevrat DEĞİL,  İNCİL) Kur'an'dan  kat kat üstün bir kitap olduğu...