Re: -niye islam bilim ile celissin ki.-
cevatim dunyada seriat ulkesi var diyemem.
halki musluman ulkelerin icinde ise,basarili ulke su anda var da diyemem.
ama bu birsey demek degildir.
gunumuzun her zengin ulkesi ,bir donem daha emekleme doneminde iken,simdiki musluman ulkelerden daha kotu durumlar da yasamislardir.o tarihlerde bugunun zengini o zamanin fakiri ulkeler islam seriatinda mi idi?
uluslarin,toplumlarin,devletlerin degisik devreleri olur.
fakir olurlar,sonra zengin olurlar,sonra batarlar,yani hersey olur.demek istedigim bu bir surectir,ve bu surecin her devresini her ulke bir sekilde yasamistir.zamanlama farkli olabilir.
eskinin fakir gunum uzun zengin ulkelerine o zaman islamcilardi diyemedigimize gore,gunumuzun fakir islam ulkelerine de islam yuzunden fakirler diyemeyiz.bekle,devletlerin omru,fertlerin omrunden uzundur,zenginleme,ilerleme;eger somurgeci emperyalistler izin verirse herkese nasip olur.
bir de su var ki,zamaninda tren kacmis.
su anda ise,trenin ancak son vagonuna yetismeye calisabilirsin ki,buna da izin yok.
bir ulkenin (kendi ifadesiyle) bariscil amacli nukleer enerji kullanimina bile mani oluyorlar.ulkemiz de ihale ile pasta dagitmayip,ben kendim yapacam nukleer enerjimi dese basina gelecek sey aynisidir.
bir uzay araci yapip,emperyalistleri gecemezsin,havada ucururlar hemen.ulusal guvenlik gerekcesiyle.
yani bilimsel ilerlemeler,aslinda bircok faktorun izin vermesine de bagli.
ayrica hep duyarsin,biri bir sey icad eder ulkemizde.yalan yanlis her neyse.
daha ne oldugu belli olmadan,inceleme geregi duymadan bizim proflar kafa tutar bilimsel degil der isin icinden cikar.
dikkate bile almazlar ve de bu ulkenin evladina yakistiramazlar birseyler icad etmeyi.
zakkumcu doktor diye adami zorla kacirdilar.bir zahmet incelemeyue deger bulmadilar,adam amerikada ilac cikariyo simdi.
demek istedigim,zor yani bu ilerleme,bilim isleri.
sirf iyi niyet ve celiskanlikla da olmuyor.
baronlari tatmin edecen ve kibleni o tarafa cevirecen.
|