Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-12-2017, 11:59
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felsefe benim anladığım düşünme biçim.
İnsan ne yapıyorsa öyle düşünür Bir aileyi yönetiyorsan düşüncen aile etrafındadır Bir ülke yönetiyorsan ülke ve çevresi düzeyindedir Dünyayı yönetiyorsan daha geniş ve farklı gezegenleri de içine alan düşüncen vardır.

Bir de İddiaların vardır bu iddialar düşünce biçimini belirler. Barışı savunuyorsan hayvanlarla bile barış anlaşması yaparsın savaşı savunuyorsan senin kafanda zafer vardır.
Ben filozoflardan en fazla Hegel i severim ama en fazla da hegel e karşı çıkarım. Çünkü dünyayı yönetenlerin takip ettiği filozof un Hegel olduğunu düşünüyorum.
Yani bende dünyayı yönetmeye talip olan bir düşünce biçimine sahip olmak istememden kaynaklanan sevgi Hegel e olan sevgim ve karşıtlığım.

Eğer dünyayı yönetmeye talip bir düşünce biçimin varsa ayrıntılar fazla dikkatini çekmez Örneğin ben hayvan sever değilim Kadın Erken ayrımında kadınlara pozetif yaklaşan biri de değilim.
Çünkü şuna inanmaktayım bütün düzgün işler ancak benim gibi düşünenlerin iktidarında gerçek olacaktır. Bütün yaptığım iyi niyetli icreatlar iktidara gelmek için araçlardır.

Ama şu vardır bütün kötü yapılmış işler ve düşünceler yapılması gerekenler değildir Bunu sebebi özel mülkiyet ve eşitlik sisteminin yok edilmesi gerektiği için yapılmış olmasıdır.
Yani istediğim insan aynıdır kimse kimseden üstün değildir Doğa da en akıllı varlık insandır insan doğa
sız doğa insansız olamaz.
Bunun için insanın eşitliğini, doğayı korumak ve güzelleştirmek için önce iktidara gelmek gerektiği felsefesidir.