"Luka 13 : 31 Tam o sırada bazı Ferisiler gelip İsa'ya, "Buradan ayrılıp başka yere git. Hirodes seni öldürmek istiyor" dediler.
32 İsa onlara şöyle dedi: "Gidin, o tilkiye söyleyin, ‘Bugün ve yarın cinleri kovup hastaları iyileştireceğim ve üçüncü gün hedefime ulaşacağım.' 33 Yine de bugün, yarın ve öbür gün yoluma devam etmeliyim. Çünkü bir peygamberin Yeruşalim'in dışında ölmesi düşünülemez!"
Muhammed Mekke'de değil Medine'de öldü.Mekke Yeruşalim'i simgeliyorsa,Muhammed'in peygamber olmadığı mesajı verilmek istenmiş olabilir mi ?
"Luka 13 : 34 "Ey Yeruşalim! Peygamberleri öldüren, kendisine gönderilenleri taşlayan Yeruşalim! Tavuğun civcivlerini kanatları altına topladığı gibi ben de kaç kez senin çocuklarını toplamak istedim, ama siz istemediniz.
"Peygamberleri öldüren" , " kendisine gönderilenleri taşlayan"...çoğul ifadeler :
"Şeytan taşlamanın yapıldığı bölgenin adı Mina'dır. Mina'da üç adet şeytan taşlama yeri vardır. Mina'dan Mekke'ye doğru geliş yönünde sırasıyla; Cemre-i Sağir ( küçük şeytan), Cemre-i Vusta (orta şeytan), Cemre-i Kübra (büyük şeytan) olarak isimlendirilirler. Bunların hepsine birden şeytanlar anlamında Cemarat denir."
"Yuhanna 10 : 55 Yahudiler'in Fısıh Bayramı yakındı. Taşradakilerin birçoğu bayramdan önce arınmak için Yeruşalim'e gitti."
Fısıh bayramında fısıh kuzusu kesilir.Kurban bayramından önce Kabe'ye hacca "günahlardan arınmak" için gidilir.
"Elçilerin İşleri 1 : 8 ...Yeruşalim'de, bütün Yahudiye ve Samiriye'de ve dünyanın dört bucağında benim tanıklarım olacaksınız."
Birebir olmasada Cihad kavramı ile örtüşüyor.
"Yuhanna 12 : 37 Gözleri önünde bunca doğaüstü belirti gerçekleştirdiği halde O'na iman etmediler."
Rivayete göre Muhammed'de ayı yarmış, kimse iman etmemişti.
"Elçilerin İşleri 8 : 81 İstefanos'un öldürülmesini Saul da onaylamıştı.O gün Yeruşalim'deki kiliseye karşı korkunç bir baskı dönemi başladı."
Muhammed ve arkadaşlarına, ilk müslümanlara yapılan baskı,zulüm dönemi...
"Elçilerin İşleri 8 : 27 Filipus da kalkıp gitti. Giderken Etiyopyalı bir hadım gördü. Bu adam Etiyopya Kraliçesi Kandaki'nin vezirlerinden biriydi. Kraliçenin bütün hazinelerinden sorumluydu. Yeruşalim'e, tapınmaya gelmişti."
Kabe'yle Yeruşalim'in tapınak merkezi olması.
"Elçilerin İşleri 13 : 27 Çünkü Yeruşalim'de yaşayanlar ve onların yöneticileri İsa'yı reddettiler. O'nu mahkûm etmekle her Şabat Günü okunan peygamberlerin sözlerini yerine getirmiş oldular."
Kabe İsa'nın tanrılığının reddedildiği mekan olduğuna göre hala reddediyorlar.Tevrat ve İncil'e göre Muhammed ve müslümanlarda peygamberlerin sözlerini yerine getirmiş oldular :
"Rab, verdiğimiz habere kim inandı?
Rab'bin gücü kime açıklandı?"
39-40 İşte bu yüzden iman edemiyorlardı. Nitekim Yeşaya başka bir yerde de şöyle demişti:
"Tanrı onların gözlerini kör etti
Ve yüreklerini nasırlaştırdı.
Öyle ki, gözleri görmesin,
Yürekleri anlamasın
Ve bana dönmesinler.
Dönselerdi, onları iyileştirirdim."
"Matta 26 : 55 Bundan sonra İsa kalabalığa dönüp şöyle seslendi: "Niçin bir haydutmuşum gibi beni kılıç ve sopalarla yakalamaya geldiniz? Her gün tapınakta oturup öğretiyordum, beni tutuklamadınız. 56 Ama bütün bunlar, peygamberlerin yazdıkları yerine gelsin diye oldu."
"İbraniler 6 : 6 Çünkü onlar Tanrı'nın Oğlu'nu adeta yeniden çarmıha geriyor, herkesin önünde aşağılıyorlar."
Kara taş hakkında söylenler doğru kabul edildiğinde ve İncil'e göre müslümanlar İsa'yı tekrar çarmıha gerdiler,herkesin önünde aşağıladılar.
"Elçilerin İşleri 21 : 11 Bu adam bize yaklaşıp Pavlus'un kuşağını aldı, bununla kendi ellerini ayaklarını bağlayarak dedi ki, "Kutsal Ruh şöyle diyor: ‘Yahudiler, bu kuşağın sahibini Yeruşalim'de böyle bağlayıp öteki uluslara teslim edecekler.' "
İsa'yı da yahudiler çarmıha germiş ve öldürmüştü.İslamın doğuşunda yahudilerin parmağı varsa hiç şaşırmam.
''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
|