06-07-2026, 08:29
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ateizm Dindir.
Dinsizlik, niteligi kendine has bir dindir.
Dinsizlik de Dindir.
Herkesin bir şeriatı var.
"Dinsizlik din ise, sağlıklı olmak bir hastalıktır", türünden anlamsız ve sadece dilbilim için anlamlı olabilecek bir cümle bana antitez olarak söylenebilir.
Bir "Aydın Türk" lakaplı mürted, Ateizmi Anlamak isimli derlemesinde 212. sayfada (Haziran 2012, birinci baskı, propaganda yayınları) itiraf niteliğinde bir paragraf yazmıştır. Naklediyorum :
"Bir empirist (ve materyalist) olan Hume, herhangi bir şeyin varlığının sadece zihinsel muhakeme ile bulunamayacağını ortaya koymuştur. Rasyonalist filozoflar (ki idealisttirler) bu konuda çok daha iyimser olmuşlar ve pek çoğu örneğin Tanrı'nın varlığı için a priori kanıtlar önermeye çalışmışlardır. (Bu tür bir çabanın boşa kürek çekmek olacağı, çünkü sırf zihinde yapılan muhakemelerle Tanrı'nın varlığını kanıtlamaya çalışmanın, kedinin kendi kuyruğunu kovalamasına benzer bir şekilde, başladığı yere dönen ve başlangıçta içerdiği gizli kabulleri dönüp dolaşıp kanıt diye sunan döngüsel bir düşünce biçimi olacağı bugün çok daha net bir biçimde anlaşılmaktadır. Bu tür bir varlık ile ilgili yargıya varabilmek için dıştan gelen veri kullanmak gerekmektedir)." (Alıntı bitti.)
Yani Tanrı ile ilgili yargıya varabilmek için dıştan gelen veri kullanmak gerekmektedir. Tanrı hakkında dıştan bir veri gelmeden, Tanrı'nın yokluğu ve varlığı için düşünceler üretmek, Tanrıdan gelip Tanrıya varır, Tanrı'nın yokluğu düşüncesinde ise Tanrı'nın yokluğundan başlayıp Tanrı'nın yokluğuna varır, yani sırf zihinde Tanrı'nın yokluğunun kanıtlanamayacağı anlatılmaktadır.
Dıştan gelen veri olmadan Tanrının varlığını reddetmek ahmakçadır yani.
İşte dıştan veri olmadan doğruluğuna inanılan; Ateizm kavramı oluşmaktadır. Doğasında inanmamaya olan inanç vardır. Çünkü dıştan gelen veri yoktur. Yani bir yerden gelen Tanrısızlık belgesi olamayacağından, sakat bir düşünce ile dıştan veri olmaksızın Tanrının yokluğuna hükmetmek ve karar vermek, dıştan gelen bir veri olmadan inanılan bir inanış olmaktadır.
Dinsizlik bir inanıştır.
Çeşitli ülkelerin kültür ve örflerine bürünerek seküler bir din yapısına ulaşmaktadır. Yani dinsizlik dindir.
Ateist ve laik bakışın bir mesnedi, dayanağı yok, dolayısıyla gereği yok, çünkü bir dış veri olmadan inanılan bir 'gaybi (!) bilgi' özelliği taşımaktadır ki bunun ileri formu şizofrenik hezeyanlara (Militan Jöntürkçülük) kadar gider.
Oysa ümmet-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vessellem) olarak, bizim inancımızı 'belgeler' belgeler :
Al-i İmran (183) :
Onlar, "Allah bize, ateşin yiyeceği bir kurban getirmedikçe hiçbir peygambere inanmamamızı emretti" dediler. De ki: "Benden önce size nice peygamberler açık belgeleri ve sizin dediğiniz şeyi getirdi. Eğer doğru söyleyenler iseniz, niçin onları öldürdünüz?"
Enam (57) :
De ki: "Şüphesiz ben, Rabbimden (gelen) kesin bir belge üzereyim. Siz ise onu yalanladınız. Sizin acele istediğiniz azap benim elimde değil. Hüküm yalnızca Allah'a aittir. O, hakkı anlatır. O, hakkı batıldan ayırt edenlerin en hayırlısıdır."
Nahl (44) :
(O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik.
Muhammed (14) :
Rabbinin katından açık bir belgesi olan kimse, kötü işleri kendisine güzel gösterilen ve nefislerinin arzularına uyan kimseler gibi midir?
|

06-07-2026, 08:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kendi yazımdır.
|

06-07-2026, 18:46
|
 |
Üye
|
|
|
|
- Ateizmi salt dinsizlik olarak görmemek lazım. Hiçbir dine mensup olmamak sizi ateist yapmaz ama hiçbir şeye inanmamak sizi otomatikman ateist yapar. Ateizm, her türlü inancı reddetmektir.
- Mürted değil, doğrusu mürtet. Bu kelime ateist bir birey için kullanılamaz. Mürtet, İslam dinini her anlamda terk eden kişiye denir. Ateist bir kişi, müslüman olmayı bırakmakla yetinmemiş, bu noktadan sonra yeryüzündeki binlerce dini ve tanrıyı da reddetmiştir. Yani mürtet, ateisti tanımlamak açısından yetersiz bir kelimedir. İslam fıkhına ait, lokal bir kavram bu.
- Dıştan veri, içten veri, tanrının yokluğu veya tanrının varlığı gibi sözlerin bir anlamı yoktur. Öncelikle tanrının ne olduğu ortaya konmak zorundadır. Bu yapılmadan olmaz.
- Dinsizlik inançtır veya dindir demek şuna benzer; Bir süre Fenerbahçe futbol takımını tutmuş bir taraftar, bu taraftarlığından vazgeçtiği zaman, biz bu kişiye ''Taraftar olmamakta taraftarlıktır'' diyebilir miyiz? Bu kişi Fenerbahçe'yi tutmayı bıraktığı gibi, futbola olan ilgisini de kaybetmişse, biz bu kişiye ''Sen aslında futbol taraftarı olmayan bir taraftarsın'' diyebilir miyiz? Diyemezsiniz işte.
Ya da alkol almaktan vazgeçmiş bir bireye, ''Sen aslında alkolik olmayan bir alkoliksin'' denir mi?
Bırakmış işte. Terk etmiş. İlgisini kaybetmiş. Bu kabullenilmiyor işte. Zaten bu yüzden ''Dinden çıkanı öldürün'' tarzında şeyler mevcut.
Bugün Türkiye'de kadınlar kocalarını bırakmak istiyor ama erkek kabul etmiyor. ''Beni bırakamazsın, öldürürüm seni'' diyorlar ve gerçekten öldürüyorlar.(Her sene yüzlerce kadını)
Ateizmi din veya inanç olarak görmekte böyle bir şey.
Nasıl bırakırsın bu dini deniyor?
''Bıraktın ama sen de bizdensin, yani dindarsın'' deniyor.!
- Din olumlu, dinsizlik veya inançsızlık olumsuz anlamda görülüyor ya, bu olumsuz durumu, olumlu bir durum gibi lanse etmenin mantığı olabilir mi?
Hem ateist bir kişiyi yerin dibine sokacaksınız, hem de bu kişinin sizin gibi bir dindar ya da inançlı olduğunu söyleyeceksiniz. Dilemma/paradoks değil mi bu?
- Konunun laik olmakla da bir alakası yok. Ateistte, müslüman da laikliği savunabilir.
Militan Jöntürkçülükle de konunun bir alakası yok. Bu insanları şizofren gibi lanse etmekte doğru değil.
- Konuyu ayetlerle bitirmeniz de çok iyi olmuş. Herkesi böylelikle ikna etmiş oldunuz.!
- Ateizmi din diye kabul ettirdiğinizde elinize ne geçecek ya da bunu niye yapıyorsunuz?
- Dini değerleri aşağılama diye bir suç var ya. Ateizm size göre dinse, o zaman ateizm aleyhine konuşan herkes size göre suçlu mu?

Dipnot; Bence böyle şeyler yazdıktan sonra, lütfen yapay zekadan yardım alın. ''Ben böyle bir metin yazdım, bana bu metindeki çelişkileri göster veya bu metni eleştir'' diyebilirsiniz.
|

07-07-2026, 08:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
Kaçamak yanıtlar.
Dıştan gelen veri bulamadıkça kaçamak cümlelerle gündem değiştirirsiniz.
2004 senesinden beri Ateistforum'un "mantık" nickli admininin yazılarını takip edip özümlüyorum.
"Ateizmi Anlamak" kitabını da O derledi, biliyorum. Üslup aynı.
Aldığım ve kendime delil olarak kullandığım o paragraf mantık'ın yazısı yani...
O yazıya anlamsız demek, admin mantık'ın tüm birikimlerine anlamsız demek anlamına gelir. Kendi çelişkilerinizde boğulun.
Tanrısızlığa dıştan gelen veri ne vardır , onu söyleyin asıl..
|

07-07-2026, 13:40
|
 |
Üye
|
|
|
|
rojawelad´isimli üyeden Alıntı
Tanrısızlığa dıştan gelen veri ne vardır , onu söyleyin asıl..
|
Ben biraz net/kesin bir dille yazıyorum. O yüzden yazdığım cümleleri yapay zekaya düzelttirdim. Bakalım beğenecek misiniz?
Antropoloji açısından bakalım önce.
"Yerleşik hayata geçiş ve devletlerin kurulmasıyla birlikte birçok toplumda krallar ilahi özelliklerle donatılmış, hatta bazıları doğrudan tanrı veya tanrının yeryüzündeki temsilcisi olarak görülmüştür. Bu durum, tanrı tasavvurunun siyasal otoriteyle iç içe geliştiğini gösteren önemli örneklerden biridir."
Fizik açısından bakalım.
"Modern fizik, maddenin oluşumunu açıklamak için doğaüstü bir müdahaleye ihtiyaç duymayan modeller geliştirmiştir. Simetri kırılması ve parçacık fiziği gibi mekanizmalar, maddenin nasıl ortaya çıktığını doğal süreçlerle açıklamaktadır."
Biyoloji açısından bakalım.
"İnsanın diğer primatlarla ortak ataya sahip olması, insanın biyolojik olarak doğanın geri kalanından bütünüyle ayrı ve özel yaratıldığı yönündeki klasik yorumları ciddi biçimde zorlamaktadır."
Sonuç; "Bugüne kadar elde edilen bilimsel ve tarihsel veriler, tanrı varsayımına ihtiyaç duymadan evreni, yaşamı ve dinlerin ortaya çıkışını açıklayabilmektedir."
|

07-07-2026, 14:35
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bilimde ateist modeller, açıklama bile değildir. Sezgi bile değil, ateist zandan ibarettir. Materyalizmi bilime giydirmek için dayatılır.
Önce , bilim ile bilimsel yöntemi ve teknolojiyi ayıralım. Bilim kesinlik içermez. Ancak değişen bilimsel metodolojinin şu anki dogmalaşmış 'bilimsel yöntem'i yüzde yüz materyalisttir. Ateistler buradan hareket ederek materyalist oluyorlar. Oysaki bilimsel yöntemin materyalist oluşu tamamen bilime bir komplodur:
Masonların Fransız İhtilalinin ardından kanlı süreçler sonucunda bilimi tekeline alması ve "bilimsel yöntem" diyerek materyalist yaklaşımı , "bilimsel metod" olarak , tekeline aldıkları bilim çevresine dayatması, sizin gibi mürtedleri sevindirir ve sizin için Allah Teala'ya saldırmak için bulunmaz bir nimettir. Varsayımları bilim diye yutturmaya devam ..
İnşallah yakında bilimsel yöntemi , masonların işgalinden kurtarıp Birunilerin, Harezmilerin, Cabir bin Hayyan'ların ortamını tekrar ve daha güzel oluşturacaktır müslüman cesur gençler.
Ey sevgili forum okuyucusu! Elimde Kuran var ve kimse dengini yazamıyor
Senin elinde hangi belge var ?
|

08-07-2026, 14:05
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bilimde ateist modeller, açıklama bile değildir. Sezgi bile değil, ateist zandan ibarettir. Materyalizmi bilime giydirmek için dayatılır.
Önce , bilim ile bilimsel yöntemi ve teknolojiyi ayıralım. Bilim kesinlik içermez. Ancak değişen bilimsel metodolojinin şu anki dogmalaşmış 'bilimsel yöntem'i yüzde yüz materyalisttir. Ateistler buradan hareket ederek materyalist oluyorlar. Oysaki bilimsel yöntemin materyalist oluşu tamamen bilime bir komplodur:
Masonların Fransız İhtilalinin ardından kanlı süreçler sonucunda bilimi tekeline alması ve "bilimsel yöntem" diyerek materyalist yaklaşımı , "bilimsel metod" olarak , tekeline aldıkları bilim çevresine dayatması, sizin gibi mürtedleri sevindirir ve sizin için Allah Teala'ya saldırmak için bulunmaz bir nimettir. Varsayımları bilim diye yutturmaya devam ..
İnşallah yakında bilimsel yöntemi , masonların işgalinden kurtarıp Birunilerin, Harezmilerin, Cabir bin Hayyan'ların ortamını tekrar ve daha güzel oluşturacaktır müslüman cesur gençler.
Ey sevgili forum okuyucusu! Elimde Kuran var ve kimse dengini yazamıyor
Senin elinde hangi belge var ?
|
roajwelad, boş sallamışsın, dogmatik, uyduruk, bilim karşıtı, akıl, mantık karşıtı, saplantılı, takıntılı mitolojik masallar eşliğinde. Siz konuşan kütükler, alevler, konuşan gece, gündüz, karnında 40 gün insan besleyen balıklar dünyası, yani masal dünyasındasınız, oradan, bilimi, gözlemi, veriyi, bilgiyi sınayabilme şansınız yok..
Cevap verilip irdelenecek bir tutarı da yok saydıkladıklarınızın(zaten konuda ilgili cevaplar verildi, önce okuyun). "materyalizm bilime bir komplodur" sözünüz, zaten bu konularda cehaletinizin derecesini gösteriyor...
Bilmediğiniz konularda, birilerinin bir yerlerinden ya cehalet ya da adi menfaatleri adına uydurduğu karalama sloganlarını atmak yerine, öğrenmek olmuyorsa sormak yeğdir...
BİLİMİN ESASI, mayası, varlığının sağlayanı MATERYALİZMDİR(gözlem, veri, deney, sınama => bilgi, her şey değişir => materyalizm -bu işin felsefesi, sorgunun, irdenin temelidir. felsefe olmadan sorgulama, irdeleme, soru da olmaz), 3 gram bilinci olan insan o sözü etmez, kısaca bilmiyorsunuz bu açık, ama üfürmekten de, boş lafazan sloganlardan da geri durmuyorsunuz... her şeyden önce DÜRÜST dğeilsiniz işte en önemli sorunumuz da bu, akıli, mantık, düşüncede karakter sorunu..
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Konu spartacus tarafından (08-07-2026 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir.
|

08-07-2026, 14:28
|
 |
Üye
|
|
|
|
çaresizsiniz.
kelimelerle çırpınışlar....
rezil olmamak için, forum okuyucularına hitaben yazılmış "en son sözü ateistler söyler" kurnazlığı...
sizi fazla kızdırmış oldum mantık'ın cümleleriyle...
çelişkilerinizde boğulun
Sizi Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem'in şeriatına çağırıyorum.
Dünyada çuvallıyorsunuz -işte delili: yukarıdaki yazılarınız- ahirette zor duruma düşmeyin bari
İman ettirmek Allah'ın vazifesi.
Benden bu kadar.
|

08-07-2026, 15:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
çaresizsiniz.
kelimelerle çırpınışlar....
rezil olmamak için, forum okuyucularına hitaben yazılmış "en son sözü ateistler söyler" kurnazlığı...
sizi fazla kızdırmış oldum mantık'ın cümleleriyle...
çelişkilerinizde boğulun
Sizi Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vessellem'in şeriatına çağırıyorum.
Dünyada çuvallıyorsunuz -işte delili: yukarıdaki yazılarınız- ahirette zor duruma düşmeyin bari
İman ettirmek Allah'ın vazifesi.
Benden bu kadar.
|
Tamam mankurtlaştırma vazifeni yaptın, insanları (sanki sana kalmış gibi!) akıl, mantığı, izanı bir yana bırakıp akıl dışı mitolojik masallar ve uydurmalar eşliğinde aldatıp, 3-5 sömürgene, haramiye kul, köle, mürid, meze etmeye çağırdın, senden o kadar gerisi seni bağlamaz. İradeye, akıl, bilim, mantığa ve insana saygı duyun, üzerinize elzem olmayan şekilde başkalarının iradeleri üzerinde köhne tahakküm kurmaya çalışmayın.
Şeriata(bundan anladıkları da genelde despotik Emevi harami saltanatı, yani mana değil, uygulama, despotizm!) çağırıyormuş, sebep? Allah mı istiyor, Allah istediyse olmuştur zaten(değil mi! imanı eksik) sana şirk koşmak düşmez, olmamışsa Allah istememiştir, öyleyse Allah adına hüküm vermek de, bozuk sayıp düzeltme sanrısı da sana düşmez...
Önce sen "Allah ne dilerse, isterse gerçekleşir" demeyi öğren, önce imanında kendini düzelt ve böylece şirke de düşmemiş olursun... Bu çapsız, anlamsız, mankurt siyaseti, akıl, mantık dışı, cahil propagandaları bırak, kendine dön ve önce dürüst olunuz...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

08-07-2026, 16:48
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dıştan gelen veri olmadan Tanrının varlığını reddetmek ahmakçadır yani.
|
Hangi tanrı? tüm tanrı modellerini insan tanımlamış. Tanrı kendisi çıkıp da ben şuyum demedi bana hiçbir zaman.
Sana yeni bir tanrı modeli tanımlıyorum hemen. Bu tanrı; kuran kitabına inanan müslümanları öldükten sonra buz gezegenine atıyormuş. Sonsuza kadar soğuktan titreyecekler. Kuran kitabını şeytana yollattı imtihan olsun diye. Bunu fark edemeyenleri dondurarak cezalandırıyor.
Şimdi ''dıştan gelen bir veri'' olmadan bu tanrıyı inkar ettiğinizi görüyorum.
|