Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Diğer Bilimler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-02-2021, 14:20
Singularity Singularity isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Sahte Coğrafya : Güney Amerika'nın Antarktikadan Ayrı olduğu yalanı

Aslında forumda bilimin içinde "sahte bilim" köşesi olsa iyi olur. En uygun neresidir bilemedim, şimdilik buraya yazıyorum.

Aslında Güney Amerika Antarktika'dan ayrı bir kıta değildir, ikisi birleşiktir. Fakat insanların Antarktika'ya geçişini önlemek için böyle bir yalan uydurulmuştur. Şimdi konunun tarihsel ve fiziksel kanıtlarını inceleyelim:

Magellan geçidi, Magellan'ın Şili'nin diğer tarafına geçmek için kullandığı geçittir. Şurada Magellan'ın Güney Amerika'yı nasıl geçtiğine odaklanalım:

Bakın tam Güney Amerika'nın dibinde, Magellan sanki Güney Amerika'nın etrafından dolaşıyor gibi, ama öyle yapmıyor, şuradan geçiyor.

Burası Magellan Geçidi olarak bilinen yer.

Bu geçidi bilinen deniz seyyahlarından ilk olarak Magellan geçtiği için bu isim verilmiştir. Yani daha önce burayı bir geçid olarak kullanan olmamıştır. Şimdi burada bir tuhaflık var. Geçide bakarsanız adaların arasından zar zor bir yol bulmuş Magellan. Peki eğer harita böyleyse, şöyle gitmek daha kolay değil mi?

Magellan'ın, hali hazırda mevcut bir Okyanus yolu varken neden adaların arasından "yol aradığını" anlamak için aynı tarihlerde çizilmiş Piri Reis haritasına bakalım bi:

Şimdi o aşağıda görünen tek ada yüksek ihtimal Falkland adaları. Osmanlıcası iyi olanlar adanın ismine bakabilir mi?

Karaya bu kadar yakın başka büyük ada yok zaten.

Dolayısıyla Magellan açısından mevcut haritalara göre kara güneye doğru uzanıyor, o halde aradan yol bulmaktan başka çare yoktur! Bir başka ifadeyle Magellan Güney Amerika'nın Antarktika'ya bitişik olduğunu düşünmektedir, tıpkı Piri Reis gibi!

O ada bu ada. Burada dünyanın dibindeki ada gibi. Ama Piri Reisin haritasına bakınca kara alttan taa Afrika'nın altlarına doğru uzanıyor.

Anomaliler bununla bitiyor mu? Hayır. Şimdi oraya google haritadan bakacağız, acaba işimize yarayacak resimler bulabilir miyiz diye. İzleyin lütfen.

Şimdi bu işaretlediğim yerde iki tane fotoğraf var. Güneyin tam güney ucu. Bir bakalım o fotoğraflarda ne var.

Bunda ufka doğru bakarsak solda deniz sağda dağ var.

Yer olarak şurası: LINK

Buraya adam bırakırsanız aynı şeyi görürsünüz. Ufukta ilerde sağda büyük bir dağ görünüyor. Dağ kaç kilometre uzakta olduğu buradan anlaşılmıyor ama pek yakın sayılmayacak kadar uzak. Ötesi görünmüyor zaten. Fakat orada bir mozole var. Onun arkasında ne kadar yer var ölçebiliriz. İyi bakın.

Mozoleden denize kadar toplam 200 metre mesafe var. Buna rağmen sağ tarafta devasa bir dağ görünüyor. Açıkça bu dağın sığabileceği kadar yer yok.

Bunun gibi bir çok örnek vardı ama maalesef google bunları zaman içinde kaldırıyor. En güney ucundan alınmış fotoğraflar var, karanın devam ettiğini ortaya koyuyor.

Burada "Ushaia" isimli bir yerleşim birimi var.

Bunu biz okurken "aşağıya" şeklinde okuyabiliriz. Türkçe ne alaka diye soracak olursanız, o zamanın denizcileri arasında Türkler vardı, Barbaros Hayrettin dönemleri filan, gözünüzün önüne getirin. Türk korsanları vardı, Karaip bölgesinde ve okyanusun diğer yerlerinde. Turks and Caicos Islands gibi düşünün. Netice itibariyle Türk denizcileri buraya "aşağıya giden yol" manasında "Aşağıya" ismini vermiş olabilir.

Bu yukarıdaki açıkladığım nedenlerden dolayı Güney Amerika'nın aslında Antarktika'ya doğru devam ettiğine, arada kopukluk olmadığına, bu durumun Piri Reis haritasında ortaya konduğuna, Türk denizcilerin "Aşağıya giden yolun başındaki şehir" manasında buraya "Uashaia" isimli bir yerleşim kurduğuna, ve tüm bunların insanlardan gizlenmesi ve gerçek coğrafya bilgisine ulaşmamamız için küreselci çete tarafından gizlendiğine inanıyorum.

Ben bunu inandığım gibi yazdım, hatalar vardır belki, ama çok olmadığını düşünüyorum.

Bilginize sunuyorum.
Alt 01-02-2021, 17:26
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu resimin dedigin yere olan kanıtı ne ?
Diyelimki orası.

Neden , yürüyüş yolunun en sonundaki zirveden, her tarafı , dedigin denizi ve dağı açıkca cekmediklerini hiç düşünmedin mi?

Bu resimin yanına o resmide ekleyip vermek gerekirdi. Ama yok

Ben olsam hem resim. Hemde video şeklinde bunu paylaşırdım.

Söylediğin kaptanları hiç biri türk olmadıgı gibi ( devşirme), oraları gezdikleri falan yok , piri reisin haritasıda , bir yerlerden copya oldugu biliniyor zaten.

Resim ve haritalar basbaya kurgu olmuş sn levh.
Alt 02-02-2021, 13:00
Singularity Singularity isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

sayın ilahimasal,
3d resimleri çekip google haritalara yükleyen ben değilim. Dolayısıyla neden mozolenin oradan dağa doğru fotoğraf yok ben bilemem. Ama daha güneyde çekilmiş ve karaların güneye devam ettiğini gösteren resimler vardı, kaldırılmış. Eldeki tek fotoğraf bir şeylerden kuşkulanmak için yeterli.
Ben Piri Reise google'dan fazla güvenirim. Muhtemelen o da kurgu ama kurgusal olarak daha güvenilir şekilde proğramlanmış olabilir.
Teyit etmek için verilen linke girip resim ve haritaların oralara ait olmadığı kontrol edilebilir durumdadır.
Mantıksal argüman hala geçerlidir; Magellan neden boş olan güneyden değil de Magellan geçidi denen yerden -yağmalanma, baskın yiyerek ölme riskine girerek- geçsin ki? Belli ki güneyde okyanus olarak görünen o bölge aslında karayla kapalıdır.

Önerilen Siteler