onesihi;tefilin denilen şeyin Kabe ile ilgili benzerliğini/aynılığını şöyle açıklayabilirim;
İkinci videoda,Tefilin üzerinde bir Ş harfi olduğu ve bunun da Şamaş olduğu filan söylenmiş..Bu Ş harfi doğruysa,muhakkak bu harf Yahudilerin ŞEKİNAH'ı için kullanılmış olmalıdır..Şekinah,Yahve'nin(tanrı) içkin halidir,kraliçedir,tanrının izzetidir,tanrının görkemidir..Şekinah'ı ''tapınak'' olarakta görebiliriz..
Şekinah,Yahve'nin eşi olan Aşera'dır..Bu tanrıçanın gnostik adı Sophia'dır..
Biz Yahudilerin tanrıçaya taptıklarını biliyoruz..Küp zaten tanrıçanın simgesidir,Şekinah zaten tanrıçadır..
Peki,tanrıça tapımının simgesi olarak kullanılan Tefilin,niye Kabe'ye benziyor?
Birkaç oryantalist,Mekke'nin geçmişte bir Yahudi yerleşim merkezi olduğunu iddia ederler..Ben de böyle düşünüyorum açıkçası..Kabe'nin tanrıça tapınağı olduğunu,sonrasında sinagoga dönüştürüldüğünü veya tanrıça tapımının yapıldığı bir sinagog olarak inşa edildiğini düşünüyorum..Sonrasında kiliseye çevrildiğini ve sonrasında islam dininin mabedi yapıldığını biliyoruz..Bu yüzden tefilin ve Kabe,bu kadar benzerler..
Hem Yahudilerin,hem de Müslümanların taptıkları şey,ay tanrıçası..Şu yazımda detaylıca açıkladım;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=41292