23-12-2007, 21:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Kuran'daki çelişkiler...
Sayın ozt işte bütün mesele burada, kendimizden bağımsız nesnel olarak değerlendirebileceğimiz bir tanrı kavramı yok. Bu nedenle 6milyar tane tanrı var dersek çok da yanılmış olmayız. Sizin tanrı tanımlarınız bana ne kadar komik geliyorsa, bir Nijeryalınınki de size o kadar komik ve saçma *gelecektir. Belki benim tarifimde Einsteina saçma gelecektir.
Bir yerlerde bir tanrı varda, buna objektif bakamıyoruz, bununla ilgili elimizde birilerinin var demeleri dışında bir veri, ispat hiç birşey yok buna rağmen tamamen öznel olan çıkarımlarınızı, sırf öznel (sizin doğrularınız) diye reddetdikleri için kızıyorsunuz, bu ne kibirdir. Kanıtlarınız bilimsel olmak zorundadır, Kuran kanıt olamaz.
Neden olamaz bakın,
Peker Tanrıdır.
İspatı nerede? Peker'in kitabında.
Kitabı kim yazdı Peker.
Bunu kabul edebilirmisiniz.
Bu argüman sitedeki arkadaşlardan birine aitti biraz değiştirdim.
Saygılarımla;
|

30-12-2007, 17:55
|
|
Üye
|
|
|
|
Bak Sevgili Peker Kardeş;
Maddeler halinde yazdığınız şeyleri alıntı yapma ihtiyacı duymadım.
Ama yazdıklarınız bence çok basit mantıkla yazılmış.
Sitede büyük emekler harcamış olan ateist arkadaşlar bu yazınızı hiç hoş bulmamıştır zannımca.
Çünkü biraz laubali ve karşı tarafa karşı lakaydlık var.
Daha ciddi cevabınız varsa buyrun.
Bilim insanları nasılı araştırır.Günes tutulur gibi. Bir takım sonuçlarda bulu sualine.
Ama niçin sorusuna çoğu zaman cevap vermez.
Bunları bu şekilde tasarlayanın olabileceği aklına gelmez çoğunlukla.
Siz bana başka bir tasarlama örneği sundunuz, öyle de olabilirdi tabiki.
Ama bu muhteşem tasarının ihtişamını tesadüflerin oluşturabileceğini ispatlayamadınız.
Ben size ilkokul bilgileriyle bir yaratıcının olması gerektiğini anlattım, siz bana Allah ile aynı akılda olduğumu iddia ettiğimi söylediniz.
Ben size akıl Allah'ın varlığını gösteriyor diyorum. Siz ise eğer Allah gibi yüce varlık varsa bizim aciz aklımız buna ulaşmaz diyorsunuz.
Ben size onu görsen bile iman etmezsiniz demedim, sadece onu görse bile iman etmeyecek kadar inatçı ve fanatik olmamamız gerektiğini söylemek istedim.
Sayın diye başladığınız ikinci iletide bir önceki lakaydlık gitmiş, hakikati sorgulayan ciddi birisi gelmiş. Bundan dolayı ilkönce tebrik ediyorum sizi.
İlk önce işe bir yaratıcı-ilah-tanrı olabile(bile)ceğinden başlayalım. Var mı ne yapar insanları neden yaratmıştır. Bu gibi sorulara mantıklı cevap bulabiliyorsak kendi açımdan sezgilerimle söylüyorum. Önemli meafeler katemiş oluruz.
Sonra ise bu ilah hangi ilah.
Bu soruya cevap bulalım.
Sonra zamanın gerçekleriyle ilahın gerçeklerini niçin nsaıl sorularıyla araştıralım.
Sakın deneyle ölçülen sonuçlar beklemeyelim. Sezgilerimizle hissiyatımızla araştıralım.
Yaşamımızı anlamlı kılalım.
Uzun zaman harcayarak yazdığım ve fayda vermesini düşündüğüm yazıları okuduğunuz için teşekkürler.
|

30-12-2007, 19:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın o_ozt aslında 1. cevabımda lakayd değildi ama üstü kapalıydı ve aşağılamak kastı yoktu.
Mükemmel olarak nitelendirdiklerinizin, benim için farklı ve dünyadaki her canlı için farklı olabileceğini göz ardı etmiştiniz. Sıfatlar kişiden kişiye değişir çünkü bir realiteyi ifade etmezler, bir olguyu tanımlamazlar.
Tam olarak şunu demek istiyorum;
Tanrı diyince akla herkesin kendi kafasında oluşturduğu ve tamamen kendisinin bir uzantısı olan tanrı geliyor, çünkü tanrı kendi kişisel özelliklerinden oluşmuştur. İşte bu nedenledir ki, dünyadaki insan sayısı kadar tanrı vardır. Çünkü tanrının nesnel bir tarifi ya da açıklaması yoktur.
Saygılarımla;
|

30-12-2007, 20:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Adam ormanda dolaşırken ayı üstüne çullanmış, yıkmış yere, tam yiyecek
adam ellerini göğe kaldırarak "Allahım hiç mi bu mahlukata din, iman vermedin" der.
Ayı ellerini kaldırmış "Allahım verdiğin nimetlere şükürler olsun" demiş.
Din, iman, tanrı kavramlarının, hiç bir şekilde nesnel temelleri olmadığından her isteyen istediği gibi anlar, taliban bir türlü anlar, Yaşar Nuri Öztürk öbür türlü, Harun Yahya *binbir türlü. Kendilerinin dahi ortak bir argümanı yoktur, güya Kuran tek ve apaçık anlatmış.
Eeee ayı da böyle anlıyor.
Saygılarımla;
|

25-06-2008, 15:46
|
|
Üye
|
|
|
|
Anlatımımda iddialı değilim, sağolsun cevaplarda geldi. Ama uzun yazım bir başlık altında öldü gitti. Daha kayda değecek ve akılcı eleştirilerinize daima açığım. Hep beraber hakikat neyse ona ulaşalım. Saygılar
|

28-06-2008, 16:36
|
|
|
yaşar nuri öztürk harun yahya öbürü vs..
hepsi kuranı kerimi kabul eder tek bir yaratıcıdan söz eder farklı birşey söyleyen mi var ?
ama ayının imanı varmı yok mu onu sen belirle ..
|

28-06-2008, 19:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
"Ne zaman bir salakla tartışsam, kaybediyorum." Sokrates.
Yoksa aptalmıydı. En doğrusunu bilen, bilir.
Selamlar.
|

28-06-2008, 22:03
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kuran'daki çelişkilerin nedeni Kuran yazıldıgı zaman üç dört kişi Kuran'ı Muhamed'in kafası estimi ne derse yazıyordu.
|