Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-09-2008, 11:40
Black_TIGER Black_TIGER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hayran kalinacak bir mantigin var unbeliver

Evet araplari asaglayici bir tavirla herseyi yok saymissin.peygamber turklerden cikmis olsaydi bu sefer turkleride asaglardin herhalde .yok asaglamazdim diyosan gora filminde bir sahne vardi o aklima geldi ya nerden estiyse simdi ne diyodum o zaman araplarla senin sorunun vardir BİRDE ARAPLARİ ASGALİK GORUYORSAN SENİDE MUTLAKA ASAGLIK GOREN BIRILERİ VARDIR
Alt 14-09-2008, 11:57
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

berae´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bi zahmet kendi okuduğun meallerden yola çıkmayıp birazda tefsir okusaydın. o zaman boş boş konuşmazdın. yorumların son derece gülünç. hakkında binlerce cilt tefsir yazılıp araştırma yapılan bir kitap hakkında bu kadar cahilane söylemlerin beni o kadar üzdü ki bilemezsin. kuranı anlayabilmek için sadece onun zahiri manalarına değil hangi olay üzerine niçin indiğinden tut da o zamanki yaşamış insanların örf ve adetlerini de dikkate alman lazım. yoksa sadece meal okuyarak kuran anlaşılmaz. meal okuduğunda akıl ile çelişik bir çok şey varmış gibi gelir insana. bizde senin geçtiğin bu yollardan geçtik.adost tavsiyesi gıpta damarını tahrip etmek için yazmadım.
Sayın berae,
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ben 30 yaşındayım.Bu yollardan geçtiğinizi söylemişsiniz doğrudur.Ünlü bir söz vardır bakmakla görmek farklı şeylerdir.Bence artık bakmayın görmeye çalışın.Bunu yapmak zordur, sebebi de kuranın açık tehditleridir. Hayatım bu islami kesim içerisinde geçmedi.Yani beynim tefsirdi, şuydu, buydu bombardımanına tutulmadı.Ben kuranı okuduğum zaman şurada şunu demek istemiştir, burada mecaz yapmıştır demem, zaten herşey açık.

Kardeşim bu kuran kime indi?Buna bir cevap ver.Yani kuranı ben yıllarca inceledim ve bir sürü çelişkili şeyler gördüm.Yani bu kuranı ilk defa eline alan biri bunu anlayamayacaksa, içinde yazan bu güneşin suya batması gibi ayetleri okuduğunda aklına gelen "bu ne kadar saçma" sözü onu cehenneme mi götürecek?

Tabi ki hayır.Kuranda 7. yüzyılda arabistan çöllerinde yaşayan bir insanın düşünceleri vardır.Bu kesin.O dönemde orada yaşamış bir insanın bilemeyeceği ve sizin mucize diye baktığınız tek bir söz yoktur.Kuran açık bir şekilde Muhammed adındaki şahsın kendi sözleridir.Zaten bir kaç yerde yaptığı hata da vardır.Bu sitenin ana sayfasında var bu ayetler.

Sonuç olarak kuran'daki allah yoktur.Ama bir yaratıcı tabiki olabilir de olmayabilir de.Ama bu yaratıcı varsa, İsa, ya da Muhammed gibi elçiler göndermedi, çünkü onun kendisini inandırmak gibi, melekler gibi, elçiler evliyalar gibi saçmalıklara ihtiyacı yoktur.Adem ve ailesini ensest ilişkilere mecbur etmesi de düşünülemez.
Alt 14-09-2008, 12:24
Üye

Standart buda emil iye cevap

KEHF SURESI
86−Günesin battıgı yere vardıgında onu, balçıklı bir kaynakta batıyor buldu. Ayrıca onun yanında bir kavim
gördü. Dedik ki: "Ey Zulkarneyn, ya onları cezalandırırsın veya haklarında bir güzel muamelede bulunursun."
90−Nihayet günesin dogdugu yere vardıgında, günesin kendilerini ondan koruyacak bir siper yapmadıgımız
bir kavim üzerine dogmakta oldugunu gördü.

Evet burada da yüce Allah güneşin doğduğu ve battığı yeri tarif ediyor.Ben buna ancak gülerim.
............

emil senin senin ya gozlerinden yada beyninde bir sorunun var .ii bak bakim zulkarneyn in gittigi yonlerimi soyluyor gunes dogudan doguyor batidan batiyormu diyor .geri kalan ayetlere gerek yok bunu anlayaman diğerlerini hic anlayamaz

bu kadar basit bir yaziyi bile anlayamadigina gore senin gozun apacik donmus bu belli peki neden bu hirs?
Alt 14-09-2008, 12:34
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Black_TIGER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
KEHF SURESI
86−Günesin battıgı yere vardıgında onu, balçıklı bir kaynakta batıyor buldu. Ayrıca onun yanında bir kavim
gördü. Dedik ki: "Ey Zulkarneyn, ya onları cezalandırırsın veya haklarında bir güzel muamelede bulunursun."
90−Nihayet günesin dogdugu yere vardıgında, günesin kendilerini ondan koruyacak bir siper yapmadıgımız
bir kavim üzerine dogmakta oldugunu gördü.

Evet burada da yüce Allah güneşin doğduğu ve battığı yeri tarif ediyor.Ben buna ancak gülerim.
............

emil senin senin ya gozlerinden yada beyninde bir sorunun var .ii bak bakim zulkarneyn in gittigi yonlerimi soyluyor gunes dogudan doguyor batidan batiyormu diyor .geri kalan ayetlere gerek yok bunu anlayaman diğerlerini hic anlayamaz

bu kadar basit bir yaziyi bile anlayamadigina gore senin gozun apacik donmus bu belli peki neden bu hirs?
Gözümüzle gördüğümüz şeyi saptırmayın bari! Kuran, dünyanın düz olduğu tasavvurundan hareket eder; buna göre, güneş ve ay da Yer'in üzerinde yarım daire şeklinde bir yol izleyerek batarlar. Güneş batınca gözden kaybolur. kuran'a göre, gözden kaybolmaz, balçıklı bir kaynakta onu saklar. Ay'ı da bir konağın içinde saklar... Ayetler söylüyor bunu... Zaten güneşin doğudan doğup batıdan bakması da 6. yüzyıl insanının söyleyebileceği birşeydir; dünyanın güneş etrafında hareket etmesinden oluşur gündüz ve gece, yani böylece güneş dünya üzerinde/etrafında değil, dünya güneş üzerinde/etrafınfa pozisyon almış, yer almış olur.
Alt 14-09-2008, 12:39
emil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emil emil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tamam kardeşim güneşin battığı yere bi gidiver neresiymiş orası?Bize mektup yolla oradan biz de öğrenelim.Belki o kavim hala o balçıklı suyun yanındadır.Akşamları güneş te o suyun içindedir büyük ihtimal.Sonra da güneşin doğduğu yere gidersin.Belki de tekrar inanırım kurana, sen de sevaba girersin.
Alt 14-09-2008, 12:42
umutbitmez umutbitmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet araplari asaglayici bir tavirla herseyi yok saymissin.peygamber turklerden cikmis olsaydi bu sefer turkleride asaglardin herhalde .yok asaglamazdim diyosan gora filminde bir sahne vardi o aklima geldi ya nerden estiyse simdi ne diyodum o zaman araplarla senin sorunun vardir BİRDE ARAPLARİ ASGALİK GORUYORSAN SENİDE MUTLAKA ASAGLIK GOREN BIRILERİ VARDIR
DİNCİLİKTEN ÇIKIP BİRDE IRKÇILIĞA BAŞLAMAYALIM,
İnandığını söyleyenler için dinler, zaten kendini kaybetmiş, "yol"dan çıkmış, sefil toplumalara gönderilmemiş midir?
Alt 14-09-2008, 12:42
Üye

Standart şimdi aklimda lut gölu var

emil´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamam kardeşim güneşin battığı yere bi gidiver neresiymiş orası?Bize mektup yolla oradan biz de öğrenelim.Belki o kavim hala o balçıklı suyun yanındadır.Akşamları güneş te o suyun içindedir büyük ihtimal.Sonra da güneşin doğduğu yere gidersin.Belki de tekrar inanırım kurana, sen de sevaba girersin.
istersen oraya git heeeee bilimede uygun bir yer birde sen olc inanmiyorsan
Alt 14-09-2008, 12:49
Üye

Standart bak emil sana bir soru daha sorim

şimdi dunyayi kim donduruyor dunya hepte ayni sekilde donuyor keza ay da oyle oyle ?astronomk bilgin cok senin ya ondan sana sordum emili
Alt 14-09-2008, 12:50
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

istersen oraya git heeeee bilimede uygun bir yer birde sen olc inanmiyorsan
Güneşin balçığın içinde durduğu yer neresiymiş, bize söyle de gidelim.
Alt 14-09-2008, 12:53
Üye

Standart emil birde gunes var

ya bu gunesin atesi neden sonmuyor ya ben kislari sobaa yakmaktan usandim o yanmaktan bikmadi kac asir veya milyon veya milyar senedir bu gunes ne zaman sonucek dersin

Önerilen Siteler