Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-05-2009, 00:08
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

sonra onun 155 tane ek klasörünü okuyacam, sonra 1900 sayfalik ikinci iddianameyi okuyacam, sonra onun 248 tane ek klasörünü okuyacam. Git kardesim, isin mi yok ya.
.............

Bunlar hariç

Ama ikinci iddianameyi ilk beleş basacağım yerden okuyacağım.
Alt 02-05-2009, 00:33
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ergenekon MİT'in içindedir. Adını da onlar koymuşlardır, talimata uyarak.
Geçmişin bütün pisliklerini MİT ve CİA işbirliğinde aramak gerekir. Başka adrese gerek yok. Mehmet eymür'e açıklatsınlar. Çok şey bilir o.
Alt 08-05-2009, 12:20
OQONUC OQONUC isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2009/05/08
Alt 11-05-2009, 00:54
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yav ne gerek var o kadar iddianame hazırlamaya.Bissürü zaman kaybı,işgücü kaybı,mali kayıp...En iyisi İstiklal mahkemelerinde yapıldığı gibi "sanıkların önce idamına bilahere yargılanmasına" şeklinde toplu karar çıkartıp bu iş kökünden halledilebilir.Haksız yere okkanın altına giren olursa da "demokrasi şehidi" deyip birer anıtlarını dikeriz. Şaka bir yana,geçmişte İtalya'da yapılan operasyonlar kadar geniş kapsamlı olmasa da,Türkiye'deki ergenekon soruşturması gayet iyi gidiyor.Daha tutuklanacak ve yargılanacak yüzlerce insan var.Bu soruşturma ülkemizin yakın karanlık geçmişinin aydınlatılması ve geleceğimizi karartmaya yönelik kirli adımların önlenmesi ve bu adımları atan mihrakların önünün kesilmesi açısından son derece önemlidir.İnşallah bunun önü kesilmez ve sonunan kadar gidilir.
Alt 11-05-2009, 01:52
cigi cigi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

hiramusta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türkiye'deki ergenekon soruşturması gayet iyi gidiyor.Daha tutuklanacak ve yargılanacak yüzlerce insan var.Bu soruşturma ülkemizin yakın karanlık geçmişinin aydınlatılması ve geleceğimizi karartmaya yönelik kirli adımların önlenmesi ve bu adımları atan mihrakların önünün kesilmesi açısından son derece önemlidir.İnşallah bunun önü kesilmez ve sonunan kadar gidilir.
Bu bir sorusturma sekli degildir olamaz. Bu tip bir sorusturma sekli ve yöntemi ilkel ve yobaz kafalarin yönettikleri ülkelerde olur
Hukuk ile hic bir alakasi yoktur. Hukuk ve insan haklari ayaklar altindadir.

Hukuk bagimsiz olacak, dokunulmazliklar kalkacak, secim ve parti yasalari degisecek, sokaktaki esitlik saglanacak, din siyasetten ayrilacak, tam laik bir ülke olunacak;

Ondan sonra gelecegimiz gercekten aydinlanmaya baslar. Bir pencereyi acarken, diger pencereleri kapatmanin adina, ülkemizin gelecegi aydinlaniyor denmez.
Alt 21-05-2009, 13:30
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart kutluyorum

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ergenekon Kürt-islam faşizminin Kemalist Türklerden intikamıdır.

Sayın Akhenaton;

sizi tanıyabildiğim kadarıyla pek çok konuda derin görüş ayrılıklarımız var.
Ancak tespitiniz benim aylardır kavrayıp ta tam ifade edemediğim bir gerçeğin muhteşem bir zeka ürünü olarak tespiti ve ifadesidir.
Çok güzel özetlemişsin.
Canı gönülden kutluyorum.
Varsayıyorum ki, faşizmi bile yaratacak birikimden yoksun bu ittifakı yaratan ve yönetenin kim olduğunu da gözardı etmiyorsundur.
Saygılar.
Alt 26-05-2009, 05:45
AzinliginFeryadi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AzinliginFeryadi AzinliginFeryadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sözde Ergenekon Terör Örgütü Davası (Kısa adı ETÖ imiş miş miş, ETA'ya benzetmeye çalışmışlar. Vay be! Ne zeka ama! Akıyor, akıyor, kova getirin boşa gitmesin.) bölücü kürtçü faşistlerin işbirlikçi-islamcı yobazlar ile el ele verip arkalarına emperyalizmin tam desteğini alarak Kemalist Aydınlık Türkiye'ye karşı açmış olduğu bir yargısız infaz davasıdır. ''Hem dava hem de yargısız infaz nasıl oluyor?'' diye sorarsanız eğer aynen şöyle oluyor derim:
Yıllar oldu, evet yıllar. İçeride iddianameyi bekledi insanlar. Ne ile suçlandıklarını bilmeden. Suçları vatanlarını sevmek, halkını sevmek, haine ve düşmana boyun eğmemekti. Ezilenin yanında olmak, zalime eyvallah etmemekti en büyük suçları. Atalarının açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürümeye çalışıyorlardı.
Bu son dalga, başka yok diye diye sayısını artık takip edemez olduk içeri alınan insanların. Ülkemin namusu hapse tıkılıyordu. 3-5 Susurluk artığı ve 1-2 kabadayı ile aynı iddianamede bulamaç oluyorlardı sonunda. Bekleye bekleye karşılarına bu binlece sayfalık arapsaçı çıkmıştı. Delil sıfır. Kanıtsız binlerce sayfa. Mışmışlarla dolu, özel telefon görüşmeleriyle dolu bir iddianame. Hukuk sıfırdı ve teslim olmuştu. İddianameyi hazırlayanlar tedirgindi. Çünkü bu insanların suçsuz olduğunu onlar da biliyordu. Çoğunun bir hatalı park cezası bile yoktu. Kalemleri silahlarıydı. Bir çoğunun bir sapanı bile yoktu. Ama her ne hikmetse bunlar darbe yapacaklardı. Herhalde ormandan kızılcık sopası toplayacaklardı. Öyle ya kızılcık sopası vurduğun zaman çok can yakar. Neden darbe yapılamasın? Ellerinde koca koca kol ordular olan paşalar barsaklarını üşüttükleri için darbe yapamadılar görevdeyken. Ama emekli olunca kızılcık sopası kullanma hürriyetleri var. Neden olmasın yani? Çok mu zor kızılcık sopasıyla bir hükümeti devirmek?
Bir şeyler bulunmalıydı. Ve sonunda zeka küpleri çözümü geliştirdi. Çözümün adı gizli tanık. Gizli! Ne demekse!? Biri benim hakkımda saydıracak, saydıracak, onun dedikleri baz alınarak hakkımda hükümler verilecek ve ben o kişinin görüntüsünü görmeyi bırakın sesini bile duyamayacağım. Bu ne saçmalıktır? Nerede var bu uygulama? Ve sonradan öğrenilir ki gizli sanık dedikleri pkk itirafçıları ve müebbet hapisliklerden oluşuyor. Bu mahkumlara sıradan bir Türk vatandaşının hayal bile edemeyeceği imkanlar sunuluyor ve ''gelin size ezberleteceğimiz yalanları mahkemede anlatın, inanın kılınıza dokunulmayacak'' deniliyor. İşte oluyor sana mahkeme. Uydur babam uydur. Roma'yı Perinçek yaktı, Saddam'ı Selçuk astı, Düzce Depremi'ni Balbay yaptı. Salla babam salla. Bu medya bendeyken nineme sakal takar dedem diye yuttururum ''çok ta umurumdaydı''cı millete.
Hoş, son günlerde bende bir kanaat oluştu; hani derler ya bu millet saftır falan filan. Bence işine geldiği gibi hareket eden bir millet oldu milletimiz. Bu kadar zırvalığı hala yutuyor numarası yapıyorsa, bunda bir samimiyetsizlik vardır kanımca. Hani yine bu milletin içinden çıkmış ''salağa yatmak'' gibi çok veciz bir deyim vardır ya, o hesap işte.

Birileri de İstiklal Mahkemeleri'ne gönderme yapmış aklınca, komik olduğunu sanarak.İstiklal Mahkemeleri ne kadar vicdanlı mahkemelermiş ki senin gibilerinin nesilleri hala tam gaz ve rahat rahat düşmana, ülkesinin karanlığa gömülmesi için atılan hain adımlara pervasızca destek verebiliyor.

Rahat olun Mustafa Kemal'in meşalesini söndürmemek için hayatlarını hiçe sayan yiğitler. Bizler belki sayıca azız ama yüreğimiz ve beynimiz sağlıklı. Hala dimdik ayaktayız. Boşuna bedel ödemiyorsunuz. Sizler geceyi karanlığa kavuşturan Güneş ışığısınız. Faşistlerin boynumuza taktığı zincir bizim için onur madalyasıdır. Bu madalyaya taşımak ta her yiğidin harcı değildir. Yüreklerinizden öpüyorum.

1)A, A'dır. 2)A, B değildir. 3)A, aynı zamanda hem A, hem de B olamaz.
Alt 30-06-2009, 14:10
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ergenekona epey ara verdik, bu arada bazi ufak tefek gelismeler de oldu. Biraz önce farkina vardigim bir yazi dizisi ise bu gelismelerden cok daha önemli birseyin altini ciziyor. Ergenekon davasi onemi ile, eksigi-gedigi ile hatasi ile sürüyor. Taraf gazetesinde yayinlanan "Güneydogunun Ergenekon'u" yazi dizisi Güneydogu insaninin bu sürecten nasil etkilendiginin altini ciziyor. Bence okuyun, anlatilanlar birer birer insanlarin öyküleri ve hepsi de inanilamayacak kadar aci. Insan okurken bunlari yasatanlara lanetler okuyor. Inci Hekimoglu'nun Taraf'daki yazi dizisi:

İnsan olmaktan utandım

Şunu eklemeliyim ki; bize öğretilen en önemli mesleki ilkelerden olan 'gazetecinin özne olmaması'na sonuna kadar katılsam da bu kez bu kuralı çiğneyeceğim. Dinlediğim her bir öykü travma etkisi yarattı. Yalnız o acıyı hissetmedim, insan olmaktan utandım, suçluluk duydum. Günlerce uyuyamadım. Anlatılanlar gözümün önünde canlandı. Bazen bu duygular ikiye katlandı. Zaman zaman inanmakta zorluk çekip, şüpheye düştüm. Ama her biri diğerini doğruluyordu. Kullandıkları kavramları bile yerine oturtmak zamanımı aldı. Örneğin söze çocuğunun, babasının ya da kardeşinin kayıp olduğunu söyleyerek başladı çoğu. Ama öyküleri ilerledikçe kayıp olmadıklarını fark ettim. Onlar "kayıp"ı, yitirdikleri canlar için kullanıyordu. Kayıp kavramını, bizdekinin tersine 'belirsizliği' dışlayarak kullanıyorlardı. Faili meçhulleri de öyle. Çünkü nereye gittikleri de belliydi, kimin aldığı da, öldüren de. Kayıp dedikleri, alamadıkları cenazelerdi, bir mezarı bile olmayanlar.

Bu tanıklıkları yorumsuz size aktarırken umudumuz bunların bir daha yaşanmayacağı bir ülkenin yaratılmasına katkıda bulunmak.

http://www.taraf.com.tr/haber/27492.htm

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 30-06-2009, 16:41
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

Ergenekon ile ilgili tüm idaalarin %10 dahi gercek olsa bile, cezalandirmak icin yeterlidir.
Ülkemiz insanlarinin hayatlarini zehir eden bir yapilanmaya halen hukuk cercevesinde savunmaya kalkisanlarin unu kuru tuzu kuru, yeterki onlarin beton tabulalarina dokunulmamasin....
Benim bu sorusturmaya karsi cikanlarda asil anlamadigim su ki, karsi cikanlar "ergenekon tamamen uydurma" mi demekteler...yoksa bu dava cercevesinde sorgulananlarin bir cogu "ergenekon" ile alakasi yoktur mu demek istemekteler ?
TSK itham altindaki bazi mensuplarini "savunabilirken", veli kücügü ve onun etrafindaki "ulusalci yurtseverleri" neden sahip cikabilme ihtiyaci duymamaktadir ?

ülkemizin gecmis yirmi küsür yilini analiz edebilme kabilyeti olanlar, tüm bu bir birinden bagimsiz gözüken ama baglantili olup ve bir ortak merkezden organize edilmis ama ismi o günlerde henüz konulmamis yapilanmaya zaten görmekte idiler...

Önerilen Siteler