21-05-2006, 20:15
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Devlete Hitabe
atatürk'ün yaptıgı devrimlerden sadece birini bile yapamadı türkiyede yaşayan hiç bir siyaset adamı ki' yıllar geçmiş olmasına rağmen 1989 almanyada berlin duvarı yıkıldı ve rejim tamamen degişti şu an geldikleri durum türkiyede yaşayan insanlardan çok daha refah bir seviyede yaşıyorlar olmaları bizim yaşadıgımız cumhuriyet 1923 kuruldu buna rağmen bulunduğumuz duruma bakıyorum ve tek kelime söyleyesim geliyor hiçte fazla uzatmadan lanet olsun sizlerede yapacagınız siyasetede!
|

21-05-2006, 20:31
|
|
|
Atatürk'ün milliyetçiliği, milliyetçilik - vatanseverlik konularında kafası karışık arkadaşlara yemeklerden önce 20 sayfa, yemeklerden sonra 40 sayfa NİHAT GENÇ yazdım. Beyine giden kan ve oksijen miktarını arttırır, islamcılara yan etkisi yoktur çünki eski islamcıdır ve hala izleri görülmektedir. Kuru ve aydınlık yerde muhafaza ediniz.
|

22-05-2006, 00:36
|
|
|
(Hiramusta)
Arkadaşlar hiçbir siyasi görüşe yakın değilim.Zaten şahsımın düşünce ve inançları siyaset üstüdür.Hiçbir siyasi düşünce Onu kirletemez...
......Bence Türkiye düne göre daha bağımsız ve daha gelişmiştir.Ve Tayyip Erdoğan da Nejdet Sezer,Bülent Ecevit ve Deniz Baykala göre daha Atatürkçüdür.Anlayana...
Hiramusta,
Şimdi sana sormazlar mı bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Bir yerde de
siyasete girdiğini de itiraf ediyorsun.Takiyyecilikte üstünüze yoktur.
Attığın her adım zaten siyaset.Yutturduğunu da zan etme.Kalktın Tayyip'i
de Atatürkçü yaptın.Sahi sen de mi Atatürkçüsün.Ben her zaman söylerim
sizler çok tehlikelisiniz.Her renk ve kılığa girmekte üstünüze yoktur.
Sahi seni yine yanlış mı anladım hiramusta kardeşim.Ben seni anlıyorum da
ah bir de sen beni anlayabilsen?
|

22-05-2006, 09:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Evet Ezkamo kardeşim hiçbir siyasi görüşe yakın değilim.Tamamen tarafsız olarak şablona baktığım zaman,bugün Akpartiyi daha Atatürkçü,daha liberal,daha çağdaş,daha demokrat,daha özgürlükçü ve dünyanın gerçeklerine daha farkında görüyorum.Sloganlarla siyeset dönemi kapanmıştır.Deniz Baykal ısrarla bunu sürdürmeye çalışıyor.Baykalın söylemleri bir avuç azınlık dışında halka yabancıdır.Baykal her konuşmasında Akpartiye oy kazandırmaktadır.Önümüzdeki seçimde Akpartinin seçimi kazanması için Deniz Baykal'ın adı bile yetecektir.Benden bir kardeş tavsiyesi tanıdığın üstdüzey Chp liler varsa Baykal'ı indirip yerine Sarıgül'ü getirsinler.Hiç olmazsa Y.N. Öztürk'ten azalan %5 oyu geri kazanırlar.
Esen kal değerli Ezkamo
|

27-05-2006, 03:52
|
|
|
Sevgili Hiramusta,
Ben de tarafsız bir gözle baktığımda bağımsızlığım her şeyden önemlidir.
Bak Baykalcı da değilim.Baykal Amerikadan icazet almadığı için bu gün iktidarda değildir.Duruşunu beğeniyorum.Bunlardan önce ülkenin borcu ne
kadardı.Bunlar geldikten sonra ne kadar oldu.Onu niye söylemiyorsun.O
dolar borsa değerlerin artık geçerliliğini koruyor mu.Bu ülkede üretim
adına istihdam adına ne yapıldı.İşizlik mi önlendi,insanların refah
düzeyleri mi arttı.Üstüne üstlük T.Erdoğanı bir de Atatürkçü yaptın.
Yapma hiramusta kardeşim.Ülke elden gidiyor.Ekonomik bağımlılık beraberinde
siyasi bağımlılığı getirir.Türkiye bu sureci yaşıyor.Bu surecin baş aktörü
T.Erdoğandır.Demokratmış...Liberalmış...Cağdaşmış. .mış...mış...Geç bunları
hiramusta.Bu ülke özellikle belirtiyorum.Atatürk Türkiyesi.Onun maskesi
er geç düşecektir.Bu ülkenin insanları o kadar kör değildir.Ben değiştim
diyerek o kadar oyu aldı.O oyları bir daha rüyasında bile göremez.Daha bu
gün bile bir büyükelçiye yaptıklarını izlemedin mi.Devlet adamlığı bu mudur.
Bak oğluna da Amerikada ev aldı.Yarın öbür gün F.Gülen gibi hazırlık yapıyor.
Olan yine sana bana olacak.Biraz gözünüzü açın.Geleceğimiz adım adım emper-
yalizme peşkeş çekiliyor.Bu olup bitenlere lütfen seyirci kalmayalım.Gelecek
nesiller için ülkenin geleceği için bunlara dur deme zamanı gelip geçmedi mi
Hiramusta.
|

27-05-2006, 06:30
|
|
Üye
|
|
|
|
sabah gazetesinden alintig yaptigim bu haber yilmaz ozdil imzali..ezkamo'yu dogrular nitelikte...bizlerin bildigi ve gordugu bu gercekleri bazilari gormemekte israrli..
AKP ve RTE' na hayranlik duymanizi saygi ile karsilariz..sizin tercihiniz..fakat rakamlar ortada..siz ne dersiniz hiramusta?
İstanbul'da şık bir alışveriş merkezi...
Mart'ta 375 bin kişi girmiş içeri.
Nisan'da 246 bin.
Bu ay 200 binin altında...
Çanta satan bir mağaza...
Mart cirosu 15 milyar lira.
Nisan 11.
Mayıs bu gidişle, 8...
Elektronik eşya satan bir mağaza...
18 taksit yapıyorlar.
Bu ay sadece bir adet televizyon satabilmişler.
Hani alışverişten yorulduğunuzda oturup bir kahve içtiğiniz mekânlar var ya... Onlardan biri...
Adisyonlarını gösteriyor bana... Bu ay, geçen aya göre, bin müşteri azalmış.
Bir ayakkabıcı...
Mart'ta günde ortalama 25 ayakkabı satıyormuş. Bu ay düşmüşler, günde 5 ayakkabıya.
Sık sık reklamını gördüğümüz çok ünlü bir marka... Çarşaf, perde falan...
Bu Çarşamba siftahı yok... Perşembe günü bir adet yastık kılıfı satmışlar, o kadar... Mağaza 240 metrekare. 8 kişi çalışıyor. Kira 8 milyar, toplam aylık gider 20 milyar lira.
Bir kuyumcu...
Vade farksız, 12 taksit yapıyor... Ama Pazartesi, Salı, Çarşamba satışı, sıfır... Hesapta, düğün sünnet mevsimi.
Yine reklamlardan tanıdığımız ünlü bir giyim markası...
Mart cirosu 75 milyar. Bu ay cirosu, 25... Mağazanın aylık masrafı zaten, 22 milyar lira.
Bir başka giyim markası...
Mart ayında günde ortalama 45 parça satıyorlarmış... Bu ay günde 12...
Yiyecek içecek bölümüne yanaşıyorum...
"Hiç bana bakma" diyor sorduğum arkadaş, "Masalara bak..." Bakıyorum. Her şeyi anlatıyor. Boş.
5 sene önce, 1 milyon 409 bin işsiz varmış bu ülkede... Şimdi 2 milyon 796 bin işsiz var.
İkiye katlanmış.
Devletin 101 milyar dolar borcu varmış 5 sene önce... Bugün 248 milyar dolar borcu var.
2.5 katı.
Adam başı 1.497 dolar borcumuz varmış 5 sene önce... Bugün adam başı 3.451 dolar borcumuz var.
2.5 katı.
Cari açık 9.8 milyar dolarmış 5 sene önce... 35 milyar doları bulacak bu sene...
3 katını devirmiş.
Çiftçiye 11 milyar dolar destek veriyormuşuz 5 sene önce... Bugün 3 milyar dolar destek veriyoruz.
3.5 katı azalmış.
İşçinin maaşı?
Yüzde 17 erimiş.
Peki memurun maaşı?
Yüzde 23 erimiş.
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

28-05-2006, 04:04
|
|
Üye
|
|
|
|
Ataturk'e kimler sahip cikmadi ki?Ama kimler onu anlayabildi derseniz iste orada su anki bizleri yoneten cikarci zihniyeti ve turevleri ile benzerlerini meclisimizde gorebiliyoruz.Bizler Ataturk'u dunku,bugunku siyasilere bakarak degil tarihimize bakarak anlamaya gayret etmeliyiz.Cunku tarihimizde o kadar buyuk bir devrimle ve inancla (dolayisiyla basariyla)bu yurda imzasini atmis ki,bugun onune gelen ona sariliyor.Ben Ataturk'un milliyetcilik ilkesinin cok sunduruldugu ve kullanildigini goruyorum ve bir aciklama yapma geregi duyuyorum;
Milliyetçilik ilkesi özet olarak: "Türk ulusunun yüksek karakterini, yorulmaz çalışkanlığını, doğuştan gelen zekasını, bilime bağlılığını, güzel sanatlara sevgisini, ulusal birlik duygusunu aralıksız olarak ve her türlü araç ve önlemlerle besleyerek geliştirmek"tir. Milliyetçilik ilkesi, Türk ulusunun "bütün bireylerini, kaderde, kıvançta ve tasada ortak bir bütün halinde ulusal bilinç ve ülküler çevresinde toplamak" inancıdır.
Bu ilke tarihimizde Fransız Devrimi'nden sonra dünyaya yayılan özgürlük düşüncesinin tarihsel gelişimi içinde her ulusun kendi geleceğini kurma inancının doğal bir sonucu olmuştur. Carpitildigi gibi irki Turk olan vatandaslarimizi degil,kurtulus savasinda kendini bu ulke icin feda
etmekten cekinmeyen her etnik kimlikteki insanimizi ayni cati altinda ayni esitlik boyutunda kucaklama ve toplama gayretidir.Tarihini bilmeyen bir millete bunu carpitarak ve saptirarak yutturmaya calisan siyasi gorusleri ve bunlarin pesinden bilincsizce giden bu milleti anlamamak da degil onlara bunu anlatmayanlarda da sorun aramaliyiz bence
Bazilari icin akil aksesuardir
|

29-05-2006, 02:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Algılayamadığınız konularda, bilginiz olmayan konularda fikir yürüymeye kalktığınızda böyle yanlışa düşersiniz.
"Atatürk'e sahip çıkanlar onu anlayamadılar" değil olay.
Gerçekten sahiplenenler gayet iyi anlıyorlar. Sahiplenmiş gözükenler ise, bir taraftan "Atatürkçüyüz" deyip, diğer taraftan potansiyellerine göre siyaset yapıyor, nabza göre şerbet veriyorlar.
Yani çıkarları için Atatürkçü gibi gözüküp oy almaya ve menfaatleri doğrultusunda siyaset ve icraat yapmaya kalkışıyorlar.
Milliyetçilik konusunun saptırılmasının sebebi de budur. Atatürk milliyetçiliğini iyi anlayabilmek için okul kitaplarından alıntı yapma. Okumadığın belli oluyor. İnternette nutuk var. Faydalanabilirsin. Nutuk'u okumadan Atatürk'ü anlayamazsın..
|