madem ki maddelerle başladık öyle devam edelim
1- burada yazdığını ben 3. maddede size sormuştum zaten. anlaşılmamış galiba bi daha sorayım. hatta kopyala yapıştır yapıyorum

" insanları kendine köle olsunlar diye mi yaratmış ? "
2-ben agnostik görüşlüyüm . yani tanrının varlığı bilinemez görüşündeyim. ben çok olduğunu kanıtlayamıyorum sen de tek olduğunu. bu da benim görüşümü haklı çıkarıyor.
3-herşeyi bilen tanrı kendi yarattığı insanların hangisinin daha iyi iş yapacağını bilmiyormuydu da sınav ihtiyacı duydu. ( ben zaten hürüm sen köleliğe devam et)
4-allahın soracağı hesaptan korkuyor olsam bunları yazamazdım di mi ? *( ayrıca olayı çarpıtıp cevaptan kaçtığını da belitmek isterim )
5- bu yazdığımı reddettiğinize göre evrendeki herşeyi tanrı belirlemiyor. demekki bu konuda hemfikirmişiz. demek ki ben kuranın korsanını okumuşum
6-diğer sorularım gibi bunu da kavrayamamışsın ya da anlamak istediğin gibi anlıyorsun. ben insanları neden cezalandırıyor demiyorum. cehennemdeki sonsuz acılardan bahsediyorum. bu tanrıya ne gibi bi zevk verecek. çok bağışlayıcı olan tanrınız neden doğrudan yoketmek yerine böyle bir yola başvuruyor
eğer bu yazdıklarıma da cevap verecek olursanız (ki öncekine yazdıklarınız çoğunlukla cevap değildi) lütfen "ister inan ister inanma" tarzında değil de mantıklı, soruyu karşılayacak şekilde cevaplar verin. şimdiden teşekkür ederim