Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-09-2006, 01:03
Yaşam_Ve_Ölüm Yaşam_Ve_Ölüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bu Dünyada Niye Yaşıyoruz ? Neden Geldik Dünyaya ?

Sevgili arkadaşlar Her insanın her daim aklına takılan bir soru. Hatta çözemediği takdirde psikologların kapısını aşındırdığı bir soru.

1. *Bu dünyada neden yaşıyoruz ?

2. *Bu dünyaya bizi kim , neden , ne amaçla gönderdi ?

3. *Ayna'ya bak ve sor , BEN KİMİM ?

4. Neden sadece Dünya'da hayat var da diğer gezegenlerde hayat yok.

5. Bir İnsan ile bir hayvan arasında ne fark var ?

6. Bütün insanların çoğu *niye ALLAH var diyor. Amaçları Allah var diyerek para kazanmak mı ? Allah'a inananlar bu işten ekonomik kazançmı sağlıyorlar ? Alah var diyenlerin mallarımı çoğalıyor ? Ekonomik sıkıntılarımı gidiyor. Hiç biri ise niye bunca insanlar Yüce bir yaratıcıya inanıyorlar ??

Evet bu soruların cevabını verecek arkadaşların her soruya tek tek ve seviyeli ve güzel açıklamalarını bekliyorum.
Alt 20-09-2006, 01:56
Üye Değil

Standart Re: BU DÜNYADA NİYE YAŞIYORUZ ? NEDEN GELDİK DÜNYAYA ?

1. Bu dünyada neden yaşıyoruz ?

Bu dünyayı anlamlaştıran biz insanlar olduğumuzu düşünerek insancıklara insan olduğunu anımsatmak için yaşıyorum. Kendime inandığım ve güvendiğim için yaşıyorum. Bu gücümü harekete geçirip *insanlığın mutluluğuna kendi mutluluğumu tabi kılmak için yaşıyorum.

2. Bu dünyaya bizi kim , neden , ne amaçla gönderdi ?

Bu dünyaya bana danışılmadan annem ve babam tarafından gönderildim. Onların amaçları da soylarının devam etmesiydi. Ama ben ise onlar gibi düşünmüyorum. Soyumu devam ettirmek için oğlumu dünyaya getirmedim. İnsana olan sevgimden dolayı oğlumu dünyaya getirdim.

3. Ayna'ya bak ve sor , BEN KİMİM ?

Sadece ve sadece bir insanım. Kimseye de kulluk yapmadığım için kendimle gurur duyuyorum.

4. Neden sadece Dünya'da hayat var da diğer gezegenlerde hayat yok.

Diğer gezegenlerde hayat olmadığını nerden biliyorsunuz. Yoksa gidip gördünüz mü?

5. Bir İnsan ile bir hayvan arasında ne fark var ?

İnsan düşünen ve üreten sosyal bir varlıktır. Bu özellik de bizi hayvanlardan üstün kılmaktadır. Düşünen insan okuyan,araştıran,eleştiren ve bunun sonucunda yargılayan insandır. Aklını ve mantığını kullanan insandır. Bir şeye körü körüne itaat etmeyen insandır.

6. Bütün insanların çoğu niye ALLAH var diyor. Amaçları Allah var diyerek para kazanmak mı ?
Allah'a inananlar bu işten ekonomik kazançmı sağlıyorlar ? Alah var diyenlerin mallarımı çoğalıyor ? Ekonomik sıkıntılarımı gidiyor. Hiç biri ise niye bunca insanlar Yüce bir yaratıcıya inanıyorlar ?

Siz sabah akşam allahla yatıp allahla kalkan bir aile ve çevrede yetişirseniz elbette bu doğal sonuç olacaktır. Bunların çoğunluğu oluşturması bunların doğru düşündüğü anlamına gelmez. Eğer bu gün siz burada yazıyorsanız bu allahın size bir nimeti değil tam tersine kendi gücüne inanan insanların nimetidir. Yani bilimin nimetidir. Bilimde bildiğiniz gibi maddeyi temel alır.
Şöyle geçmişten günümüze bu dinleri araştırırsanız hepsinin temelinde sömürü olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Fazla uzağa gitmenize de gerek yok. Şu anda ülkeyi yönetenleri göz önüne almanız yeterli. Biraz uzak istiyorsanız Arap kralını düşününüz.
Sizede ufak bir tavsiyem var. Sadece allaha şükretmeyiniz. Biraz da insaflı olup aklını kullanan insanlara da şükrediniz. Sevgiyle kalın...
Alt 20-09-2006, 02:48
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Buyur bakalım...

Neden yaşıyorum? Nedir yani "abi neden burda duruyoruz?. Hayır geçerli bi gerekçemiz yoksa ben gidecem de, işim var" gibi mi soruyosun bu soruyu?

Hocam biz öylesine yaşıyoruz, daha iyi bi alternatif bulamadık ama senin başka planın varsa tutmayalım, sen takıl kafana göre...

Bu dünyada neden yaşıyosun? (kimse üstüne alınmasın bu "sen" öznesine ben de dahilim)

Sen, çok önemli bir varlık olduğun için muhakkak bu dünyada oluşunun da çok ulvi bir amacı, bir sebebi var dimi? Muhakkak öyle olmalı, koskoca sen bu dünyaya öylesine gelip öylesine gidecek değilsin ya.

Yetmezse aynaya da bak. Aynada daha iyi görürsün ne kadar kocaman olduğunu. Belki öyle anlarsın senin bu dünyada bulunmanın dünya için ne büyük bir lutuf olduğunu. Biraz yakından bak..

Muhakkak büyük bir lutuf ama sadece ne şekilde bir lutuf olduğunu çözemiyoruz dimi? Çok eminiz, şahane bir amaçla teşrif ettik bu dünyaya ama amacın ne olduğunu çözemedik daha..

Bu ne kibirdir arkadaşım?

Sanki senden önce tıpkı senin gibi iki gözü, iki eli olan, rakamlarla ifade edemeyeceğimiz sayıda insan göçüp gitmemiş gibi soruyorsun hep "benim bu dünyadaki amacım ne?" diye. Sanki sen de er ya da geç "sanki hiç yaşamamış gibi" ölüp gitmeyeceksin, tıpkı senden önceki sayısız insan gibi...

Nerden geldik nereye gidiyoruz? Haydan heldik, huya gidiyoruz.

Neden yaşıyorum? Daha iyi bi alternatif yok.

Ben kimim? Sıradan biriyim.

Neden sadece dünyada hayat var? Şartlar elverişlidir belki.

İnsanla hayvan arasında ne fark var? Köpekle kertenkele arasında ne fark varsa o kadar bi fark var işte.

Bütün insanların çoğu niye allah var diyor? "Bütün insanların çoğu" nasıl bir tamlamadır yahu? Bazı insanların tamamı allah yok diyor. Buna ne diyeceksin?

m.kara
Alt 20-09-2006, 02:50
cccp13 cccp13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cccp13 - MSN üzeri Mesaj gönder

sevgili arkadaşım düşündüğün gibi bu sorular bizi tanrıya götürmüyor. eğer illaki var diyorsan ben de senden şu soruların cevaplarını beklerim. eğer bunlara cevap verebilirsen ben de senin sorularını cevaplarım.

1) (varsa )tanrı insanı niye yarattı? amacı neydi

2) diyelim ki tanrı var. bana bir tane olduğunu nasıl kanıtlayabilirsin ?

3) herşeye gücü yeten üstün varlık olan tanrı neden (kendi yarattığı) aciz insanların kendisine kulluk yapmasını istiyor.insanları kendine köle olsunlar diye mi yaratmış ?

4)tanrı mı insanı yarattı yoksa insan mı tanrıyı yarattı ? cevabın belli tabi ama söylemek istediğim insanoğlu olmasaydı tanrının ne anlamı kalırdı?

5) eğer evrende süregelen herşeyi tanrı belirliyorsa, bu durumda yapılan tüm kötülüklerden de o sorumlu olmuyor mu? ( irade kılıfı uydurmayın lütfen sonuçta o iradeyi de insana veren tanrı. yani benim iradem zayıfsa bu tanrıdan gelen birşey. bu durumda ben bir kuklayım ve tanrı ne isterse onu yapıyorum)

6) tanrı nasıl bir varlık ki kendi yarattığı, akıl irade verdiği insanı kendisine itaat etmedi diye cehennemde sonsuz işkence ve acılara maruz bırakacak?

tabi bu sorular uzayabilir. ama şimdilik bu kadar yeterli sanırım. eğer sen bu sorulara cevap verebilirsen emin ol ki senin sorduğun sorulara en iyi yanıtlar verilecektir :wink:
Alt 20-09-2006, 04:01
humayun humayun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

CCP13 ün cevapları

1-ZARİYAT SURESİ : *56 Ben, cinleri ve insanları bana ibadet etmeleri/benim için iş yapıp değer üretmeleri dışında bir şey için yaratmadım.

2-Sen bana tek tane olmadığını ispat edebilirmisin?

3-Çünki özgür iradesi ile hür bıraktığı insanların hangilerinin daha iyi iş yapacağını görmek için sınava tabi tuttu.Yani sen kölesi değilsin hürsün istediğini yap *ve merak etme ben kölesiyim.

4-Niye merak ediyorsun ki bu gibi konuları.İnanmıyorsan inanmıyorum de .İnançsızlıkta bir inançtır.Ve bu da insanı sorumlu kılar.Zaten korkma Allah yoksa senden hesap soracakta yoktur.

5-İslam da ve Kuran da sizin dediğiniz gibi böyle bir anlayış yoktur.Adam akıllı eserleri okuyunuz.Cami avlusunda satılanları değil!!!

6-Çünki onu daha önce uyardı.Uyarı dan maruz kalanlar ise zaten ona göre yargılanacak.Sana demedi mi sen de duydun ama dedin ki bunlar uydurmadır diye.O zaman sonun senin yaptığın şekilde olacak.

Artık arkadaşın sorularını rahatlıkla cevaplayabilirsin dimi *8O

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 20-09-2006, 04:34
Üye

madem ki maddelerle başladık öyle devam edelim

1- burada yazdığını ben 3. maddede size sormuştum zaten. anlaşılmamış galiba bi daha sorayım. hatta kopyala yapıştır yapıyorum " insanları kendine köle olsunlar diye mi yaratmış ? "

2-ben agnostik görüşlüyüm . yani tanrının varlığı bilinemez görüşündeyim. ben çok olduğunu kanıtlayamıyorum sen de tek olduğunu. bu da benim görüşümü haklı çıkarıyor.

3-herşeyi bilen tanrı kendi yarattığı insanların hangisinin daha iyi iş yapacağını bilmiyormuydu da sınav ihtiyacı duydu. ( ben zaten hürüm sen köleliğe devam et)

4-allahın soracağı hesaptan korkuyor olsam bunları yazamazdım di mi ? *( ayrıca olayı çarpıtıp cevaptan kaçtığını da belitmek isterim )

5- bu yazdığımı reddettiğinize göre evrendeki herşeyi tanrı belirlemiyor. demekki bu konuda hemfikirmişiz. demek ki ben kuranın korsanını okumuşum

6-diğer sorularım gibi bunu da kavrayamamışsın ya da anlamak istediğin gibi anlıyorsun. ben insanları neden cezalandırıyor demiyorum. cehennemdeki sonsuz acılardan bahsediyorum. bu tanrıya ne gibi bi zevk verecek. çok bağışlayıcı olan tanrınız neden doğrudan yoketmek yerine böyle bir yola başvuruyor

eğer bu yazdıklarıma da cevap verecek olursanız (ki öncekine yazdıklarınız çoğunlukla cevap değildi) lütfen "ister inan ister inanma" tarzında değil de mantıklı, soruyu karşılayacak şekilde cevaplar verin. şimdiden teşekkür ederim
Alt 20-09-2006, 06:06
Üye

Bir önceki cevaplarımın biraz acelecilik ile yazdığımı itiraf ederim.

1-İnsanları niye yarttığını belirttiği ayeti size gösterdim.Sadece kulluk etmeleri için.Burda bir yanlışlık yok sanırım.

2-Sen olmadığını söylüyorsun ben olduğunu bu nasıl seni haklı çıkarıyor.

3-Heralde devam edecem onun yolunun kölesiyim ben.(İltifatın için sağol bu arada)Anlamıyormusun niye tutup da böyle bir oyun yapsın kendine.Sanada mantıklı gelmiyormu kim ne yaptıysa onu ona izletecek ve sorun kalmayacak.
4-Korkmadığını çok iyi görüyorum canım.Allah insanı yarattı.O yaratanların en hayırlısıdır.Hadi o zaman bilim insan dirilttsin yaratmayı boşver de o zaman göreyim.Ben sebebsiz hiç bir şeye inanmam.Yaratıcısız bir dünyadan zevk almam imkansız.Zaten çok kısa sürecek 1 gün kaldık diyeceğiz şaşacağız.Ben idda ediyorum bunu ama zamanı gelecek.Önceden biliyorsun dünya da düzdü bilime göre ama bir gün geldi yuvarlak olduğunu gördüler.Tıpkı bunun gibi görecekler akıl ile görülemeyen Allah varmı yok mu.
5-Allah kuralları *koyar insansa oynar bu kadar basit.Aynı fikirde değiliz yanni.
6-Zaten en büyük cezayı ona ortak koşanlar alacak merak etme.Allah neden zevk alsın ki.Bir hakim suçluyu cezalandırdığında zevk mi alıyor yaptığından.Onu yasalara göre cezalandırıyor

''Milletimiz din gibi kuvvetli bir fazilete sahiptir. Bu fazileti hiçbir kuvvet, milletimizin kalp ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz''Atatürk SD; II, s. 66-67
Alt 20-09-2006, 06:59
Üye

sevgili arkadaşım anladığım kadarıyla yazdıklarımı tam okumuyorsun ya da sadece bazı kısımları baz alarak cevaplar yazıyorsun. ben agnostikim. bu inanca göre tanrının varlığı yokluğu birliği çokluğu bilinemez kanıtlanamaz. nasıl ki ben olmadığını kanıtlayamıyorsam sen de olduğunu kanıtlayamıyorsun. bu da ortaya agnostisizmi çıkarıyor

söylediğine göre tanrı tüm insanları kendine köle olsun diye yaratmış.
sen köleliği bir iltifat olarak görüyorsan bu konuda tartışmamıza gerek kalmaz zaten. bilim insanı diriltsin de görelim diyorsun. unutma geçmişte imkansız denen birçok şey bugün yaşamımızda bizim için sıradan şeyler. o yüzden insanın bilimsel gelişimini gözden geçirmeni öneririm.bilim gerçekliktir. evet değişebilmektedir.işte bu yüzden inanıyorum bilime. fakat din gelişime ve yeniliğe kapalıdır. ortaya çıktığı dönemi yansıtır. hiçbir ilerleme gösteremez. bu yüzden gelecek kuşaklara yol gösterici olması da imkansızdır. tanrı kuralları koyar ve biz bunu oynarız . bi bakıma biz onun oyuncaklarıyız.ya da birer ego tatmin araçlarıyız. son olarak , suçluyu hakim yaratmıyor ama insanı tanrı yaratıyor ( size göre tabi) işte aradki fark bu. şöyle bir şey düşünelim. bir robot yapıyorsun. ona zeka, his, irade v.b. kavramları yüklüyorsun. ve diyorsun ki ben senin efendinim bana itaat et. eğer robot sana itaat etmezse bunun sorumlusu kim oluyor? unutma herşeyiyle onu yaratan sensin ( özgür iradesi de buna dahil ). bu arada sadece 1. ve 3. soruma cevap verdiniz ki zaten o soruların cevapları da benim ima etmek istediğim cevaplar. yani insanın yaratılıştaki amacı tanrıya hizmet ve kölelik etmek
Alt 20-09-2006, 16:24
Üye

Benim söylediklerimde İslamiyet i gösterir.Ben Allah a ve Kuran a niye inanırım biliyormusun.Annem babam müslüman olduğu için değil.O hem ilime teşvik eder hemde insanın derinliklerine nüfuz eder.Eğer bana daha bilim gelişmemişken Kuran gün gelecek şeytan insanın yaradılışını değiştirecek diyorsa (kopyalama)ve bunuda mucizevi şekilde açıklıyorsa (hani Muhammed uydurdu diyorsunuz ya iyi tutturmuş o zaman),İki denizin birleşmediğini bana söylüyorsa,göğe çıktıkça insanın göğsünün daraldığında bahsediyorsa(basınç ve irtifadan bahsediyor yani.ee muhammed nerden bilecek onada bişey bulursunuz),güneşin ve ayın herbiri bir yörünge üzerinde kendi öz hareketiyle yer değiştirdiğini(bilimle alakası yok ya ne işi var sa kuranda)evrenin yayılmasını genişlediğini söylüyorsa(bu da ne ola?hani bilim daha yeni buldu ya o işte)uzayın fethinden haber veriyorsa,aşılayıcı rüzgarlardan bahsediyorsa,dağların depremler için bir denge oluşturduğunu ve birer kazık görevi gördüğünü,havanın elektiriklenmesini açıklıyorsa,canlıların yaşam kaynağının su olduğunu(bugün bilimde uzayda su izi arıyorlarya bu da muhammedin uydurduklarından...),hayvanlarında cemiyet olduklarından(bugün discovery ve national geography gibi kanallarda saatlaerce süren çekim ve takipler sonucu onların yaşamlarını araştırıyorlar ya hani),hayvanların sütünü oluşturan maddelerin doğuş yerini,bügün ultrasonlar gözlemlediğimiz bir insanın döllenmeden *doğuma kadar merhalelerini bildiriyorsa ben bu kitaba nasıl aklımla bilgimle iman etmem.Hani bunun bilimden uzaklığı yaw.Neresinde ilkellik.1400 küsür sene önce Hz Muhammed bunu bir mağarada nasıl uydurdu.Bana bunları açıklayın.Kuran bunları söyleyip daha yeni yeni bunları keşfediyorsak işte bu Allah ın isbatıdır.Hadi sen şimdi hala inatla direnenlerden olmaya devam et.

Bilimin dönemlerini bir araştır istersen.Matematiğin ve tıbbın gelişme dönemlerini iyi öğren.Ondan sonra ağzını aç.Hadi kanıtlarını getir.Neden işinize gelenleri ortaya atıyorsunuzda gelmeyenler den hiç bahsetmiyorsunuz.İbni Sina ,farabi,11.12 yy.Bunları araştır.Bilimin doğum noktası ne yazıkki doğu olmuştur.Bugün bilimde ileri olan batı veya diğerleri nerelerden kotarmışlar bu bilimi.Kendileri orta çağda nasıl yobazlıklar yapmışlar.Bir zamanlar Fransada tuvalet kültürü olmayanlar lazımlıklarını camlardan sokaklara döküyorlardı.Bunuda parfüm ile gideriyorlardı.Ama şimdi aaa onlar batı medeni insanlar.Müslümanlar ise barbarlar.Uzaya koloniler kurmaya kalkan amerika acaba hangi bilim adamları ile bunu başarıyor onlarıda bir araştır.Zaten ilk almanya yerle bir olduğunda çalıyorlar projeleri.Yüzbinlerce kızılderilileri katleden amerikamı bilimci mi oluyor şimdi.Avrupa madem bilim bilim diye ötüyor aha daha ermeni meselesini bile çözemiyorlar onca kaynak ve yaşamış tanıklara rağmen.İşine gelende bilimsellik işine gelmeyende laf!!
Heyhat zavallılar.İslam dünyasınıda hep iftira ile hep b.k atma ile saldırmışlar.Bugün bile aynısını yapmaktan hiç çekinmiyorlar.Bize Atatürk gibi bir adam lazım.Batıyı dize getiren dinimizin bilim ile çatışmadığını bizlere gösteren bir adam.Adam gibi adam yani.Laf üreten değil icraat gösteren.Site forumlarında Allah ı inkar kolaydır.Bırakın din ile uğraşmayı siz.Onu da din bilimcilerine bırakın.Çok merak ediyorum sizleri acaba canlı bir yayına çıkıp mesela yaşar nuri öztürk le bu gibi saçma bilgilerinizle tartışabilecekmisiniz.Halinizi şimdiden kestirebiliyorum.Valla sizi bildiğinizi zannettiğiniz şeylerle yerin dibine sokardı da bir daha çıkıp orda burda laf ebeliği yapamazdınız.Bence yapmanız gereken şudur bu ülkenin ve bilimin gerçekten gelişmesini isteyen ateistler olarak siz dini sermaye yapanlardan daha zararsızsınız benim kanımca .Gidin de Atatürk ün açtığı uçak fabrikalarının neden kapandığının hesabını sorun.Gidin kapatılan köy enstitülerini tekrar topluma kazandırmaya çalışarak köylere kadar bilim götürün.Zengin bor kaynağı olan ülkemizde bor ile çalışan elektrik santralleri için , arabaları için projeler üretin.Amreka bize ermeni soykırımını dayattığı gibi sizde kampanya başlatın kızılderilileri nasıl yok ettiniz diye formlar açın kampanyalar oluşturun,araştırın.Türk müziğini öğrenip dünyaya Türk müziğinin tarkandan ibaret olmadığını anlatın.Taksimde hünerlerini sergileyen para ihtiyacı olan sprey boya ilke resim çizen biri var.Onun elinden tutun.Onu televizyon ile tüm dünyaya tanıtın.Tıp okuyun . Paralarınızı biriktirin araştırma labaratuarları açın.Hastalıkların kökenlerini araştırın.Geriye vakit kalırsa beni arayın beraber çamlıcada güneş doğarken bir demli çay içelim.

İnsanın *yaratılma amacı Allah a hizmettir.Allah a hizmet ise yaratılmış tüm varlıklara saygı ve hürmet demektir.Allah a hizmet sakal bırakmak,sarık takmak,tesbih çekmek,zikir çekmek değildir.Ona hizmet tüm insanlığa hizmettir.

Alt 20-09-2006, 16:29
Üye Değil

(Humayun)
Tüm Ateistlere soruyorum ''Madem yoktan geliyoruz yok'a gidiyoruz iki yokluk arasında bu varlık niye''

Sevgili Humayun,
İşte sorun burada. Bunu anlayamadığınız için bu soruyu soruyorsunuz. Gel sen bu varlığın değerini bil. Her ne sebepten olursa olsun şimdi sen var mısın? İşte bu önemli. Bunun değerini bil. Sen bir insansın. İnsan olmanın gereği nedir? Bunu anla ve gereğini yap. Düşün insan olarak biz olmasaydık tanrı olur muydu? Dünyayı anlamlaştıran biz insanlar değil miyiz? O zaman insanı temel alacaksın. İnsanın gücüne inanacaksın. Sevgi, saygı, barış, kardeşlik, huzur, mutluluk amacımız olmalıdır. Bir de islama bak bakalım. Bunlar var mı? Kan ve gözyaşından başka...

Dikkat et. Doğaya uyum sağlamayan tek canlı insandır. Var olduğundan beri sürekli doğayla mücadele ediyor. İşte bu insanın kendi gücüne inanmasıdır. Eğer bu güç olmasaydı bu günlere gelemezdik. Doğa şimdiye bizi yok etmişti. Ama biz ne yaptık aklımızı ve mantığımızı kullanarak doğanın bizi yok etmesine fırsat vermedik. Şimdi hastalıklara ve ömrümüzü uzatmaya karşı yoğun bir çabamız var. Bunu da başaracağız. Bundan kuşkun olmasın. Ama ölüm olayı farklı. Ama öleceğiz diye de kaygılara girmeye gerek yok. Doğadan geldik doğaya gideceğiz. Bunu kabullenmekten başka çaremiz yok. İşte sizler de bunun sıkıntısı var. Kabullenmesen de ne değişir ki...Sevgiyle kalın...

Önerilen Siteler