Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-03-2010, 05:31
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Degerli dostum UlulElbeb, cingibi olan cin kardesimizin de belirttigi gibi, dinin alet edilmesi ve dini yolladigi soylenen, yaraticinin da bunlara goz yummasi, hatta melekleriyle savasa destek vermesine ne diyecegiz? Hele ki eski ahitte her isini kendi halleden, insanlari tas kestiren, maymuna ceviren, coluk cocuk, yasli genc demeden tumunu tufan masalinda kendi elleriyle yok eden, merhametli bir tanrinin, son zamanlarda, insan ordusundan intihar askerlerine isleri guveniyor olmasinin mantigi nerededir?
Insanlarimizin tanri korkusuyla haysiyetli davrandigini, o olmasa sapitacaklarina ben inanmiyorum; Hatta belki bu hayata bir defa gelecegiz diyem hem kendi, hem de digerlerinin hayatina da deger verebilirler umudundayim.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 10-03-2010, 02:24
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Degerli dostum UlulElbeb, cingibi olan cin kardesimizin de belirttigi gibi, dinin alet edilmesi ve dini yolladigi soylenen, yaraticinin da bunlara goz yummasi, hatta melekleriyle savasa destek vermesine ne diyecegiz? Hele ki eski ahitte her isini kendi halleden, insanlari tas kestiren, maymuna ceviren, coluk cocuk, yasli genc demeden tumunu tufan masalinda kendi elleriyle yok eden, merhametli bir tanrinin, son zamanlarda, insan ordusundan intihar askerlerine isleri guveniyor olmasinin mantigi nerededir?
Insanlarimizin tanri korkusuyla haysiyetli davrandigini, o olmasa sapitacaklarina ben inanmiyorum; Hatta belki bu hayata bir defa gelecegiz diyem hem kendi, hem de digerlerinin hayatina da deger verebilirler umudundayim.
Saygıdeğer vartor,

Mesajınızı geç gördüm özürdilerim.
Açık konuşmak gerekirse "Din!ler" dönemi sona ermek üzere...Bunu kabul etmek gerekir.Ancak erken sevinmenizi tavsiye etmem...
Benim bir "mehdi" beklentim yok.Karanlık bir tablo da çizmek istemiyorum.
Ama Gerçekci olmak zorundayız.
Beğensenizde beğenmesenizde din!lerin bir fonksiyonu vardı.
İnsanların karanlık yönleri vardır..Çünkü BENcildirler...Egoisttirler..
misal;bir "özürdilerim" sözcüğünü bile söylemekte/yazmakta zorlanırlar
hep bana-rabbena derler...
Değerli vartor,
Kıyasıya eleştirdiğiniz "Sahte inanırlar"...amacım kimseye karalamak değil.
neden sahte müslüman-sahte hristiyan v.s. diyorum?
Çünkü Aklı devre dışı bırakmışlardır...
Şimdi bana Akıldışı binlerce örnek vereceksiniz..Kurandan..İncilden ve özellikle
Hadis külliyatından...
Ama bunlar zaten Aklı teslim alan pagan inanışlar...
Akıl biryerde teslim olamk üzere programlanmıştır sayın vartor...ama nerede?
Spermleri misal olarak veriyorum;Kimi rahim ağzında..kim döl yatağında
milyarlarcası Fal-lop borularında TESLİM olur...
Yumurtaya ulaşan orada Teslim olur.veya teslim alır
Her doğum aslında bir ölümdür..Her ölüm de yeni bir doğumdur.
İnsan her gece bir kez ölüyor...Her sabah uyandığında yeni bir şansı oluyor...
Düşünürsek bu böyledir...Kabuslar gören Cehennemi yaşıyor...

"Hayata birkez geliyoruz kimseyi kırmayalım" düşüncesi Sizin ulaştığınız olgunluk seviyesinin ürünüdür.
Keşke böyle düşünebilse insanlar...ama Gerçek çok acı
İnsanların durumu vahim...Dine ihtiyaç hala var.
Ama gerçek Dine...Paganizmden arınmış halis-muhlis olana.
Sevgi ile...
Alt 10-03-2010, 12:21
cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cin cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saygıdeğer üstatlarım,

2 - 2 = 0

Rahman x rahim = Tanrı

2 farklı denklem ve 2 farklı sonuç,

iki'nin de değerini insanoğlu belirledi,

Rahman ve Rahim'in değerinide insan belirledi,

ilk denklemde sonucun "Yok" çıkması değildir şaşırtıcı olan,

iki ye verilen değerdir denklemi bu hale getiren,

Tanrı ile matematiği bir birine karıştırdık,

Tanrıyı çözmek için sıfatlar verdik ve her sıfata değerler yükledik,

Sonra değerleri çarptık,topladık,böldük olmadı kare kökünü aldık sonuç = 0

Değerini ve oranını İnsanın belirlediği bir denklem'de çıkan sonuca şaşırdık,

Cevabı Bilinmeyen olanı, Daha ne kadar Toplayıp/Çıkaracağız.

Düşünemiyormusunuz ki Cevap hep BİLİNMEYEN Çıkacak,

Bildiğimizi Sandıklarımız Hep İHTİMALLERİMİZ Olacak,

Saygı ve SevgiLerimle,

Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
Alt 14-03-2010, 09:36
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Len Terani...

Boşuna tartışmalara girme bence.

Senin tartışma anlayışınla varabileceğimiz sonuç ancak '' Benim peygamberim seninkini döver.'' noktasına ulaşabilir. Bu nedenle beyninin bir köşesinde çok az da olsa nasıl oldu ise kalmış bulunan bilgi kırıntıları ile sen git şeriatçı forumlarda takıl ve oralardaki kardeşlerinle bize cihad açıp güzel güzel oynayın. Senin ne işin var aklın, bilimin, özgürlüğün, insanoğlunun aydınlık geleceğinin tartışıldığı bu sitede. Madem anlamıyorsun git seni anlayabilecek olanlarla yeşil bayrak açıp memlekete şeriatı nasıl getirebileceğinizi tartışın. Bu sitede gerçekten saygıdeğer birçok inançlı forum üyesi mevcut. Eğer burda takılmak istiyorsan Turan Dursun a laf atmayı bırakta o üyelerden hiç olmazsa biraz tartışma adabını öğren. Sana tekrar söylüyorum. Burası turandursun.com. Hacı fışfışın tekkesi değil.

Bir sözümde site yöneticilerine. Uzun süredir siteyi takip edemedim. Kişisel birtakım sorunlarım buna engel oldu. Ama üzülerek görüyorumki bazı şeriatçılar sitede at koşturmaya başlamışlar. Geçmiş konuları okudukça görüyorumki genelde bazı arkadaşlar bilimsel düşünceyi kovalamak yerine bu şeriatçılar ile yarışa girmişler. Bunların amacı siteyi provoke etmektir. Yoksa bizimle oturupta çağdaş bir biçimde tartışmak değildir amaçları. Bu kişilere verilecek en güzel yanıt bence onları hiç yanıtlamamaktır. Adam kafasında zaten şekillendirmiş herşeyi. Hayatında bir kere bile Turan Dursun'un herhangi bir yazısını okumamış birine Turan Dursun'u anlatamazsınız. Ama gerçekten birşeyleri sorgulamak isteyen arkadaşlar olduğu takdirde doğal olarak her türlü paylaşıma açık olmamız gerek diye düşünüyorum. Ben kafamda oluşturduğum yaşam biçimine ait yargılarımla nasıl ki şeriatçıların forumlarında gidip provokasyon yapmıyor isem, onların da bunu bizim sitemizde yapmalarına izin vermemeliyiz bana göre.

Herkese sevgilerimle.......

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....
Alt 24-06-2015, 23:36
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şuanda  online konumundadır
Üye

13.7 milyar yıllık evren süreci ve 4 milyar yıllık evrim sürecinin amacı bizleri imanla test etmek miydi yani?

Kendini yokmuş gibi gösteren bir tanrı, ona iman etmemizi emredip bir de iman etmeyenleri işkenceyle tehdit edecek öyle mi?

Buradaki mantıksızlığı göremeyenler komik değil mi yahu
Alt 25-06-2015, 00:16
Lep Lep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şu sıralar Gerard Messadıe'nin şeytanın tarihi kitabını okuyorum. Belki adını daha önce hiç duymadıgınız Avusturalya yerli halklarından Pasifik okyanusuna adalar da yasayan kabilelerin mesela iyi bir insan olarak ölürse beyaz bir adaya gidecegini sanan ırala ada sakinlerinin şu ortadogu masallarından bi haber yaşamlarını sürdürüyor olmalarına seviniyorum. Hiçbir zaman ölünce hurilerle saray da oturacagını sanan Müslümanın kafasını yasayamayacak ))
Alt 25-06-2015, 13:49
Boolean Boolean isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Allah varlığını kesin olarak bildirseydi imtihanın anlamı kalmazdı" cümlesi mantıksız bir cümle.

Örnek;

İki elimi yumruk yapıp uzattım. Bir tanesinin içinde bozuk para var.

"İçide para olan elimi seçersen parayı sana veririm, diğerini seçersen tokat atarım" diye bir ödül ve bir ceza koydum.

Parayı saklamadan ellerimi uzatsam, parayı göreceğinden, boşuna zaman ve enerji israfı. İlla parayı saklamam lazım ki; anlamı olsun.

Bu mantıklı oldu. Çünkü ben bir insanım.

Fakat ben Allah olursam iş değişiyor.

Ben onun hangi elimi seçeceğini zaten biliyorum. Ne parayı saklamamın gereği var, ne de göstermemin gereği var. Saklasam da, göstersem de anlamı kalmıyor.

Bu imtihanı öne süren kişi; tokatçı olduğu için. Amacı karşıdakini tokatlamak olduğu için... Parayı cebe atıp, içinde para olmayan ellerini uzatmış. İmtihanı kabul edersen, her halukarda tokatı yiyeceksin, sonuç değişmeyecek.
Alt 11-09-2015, 15:19
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şuanda  online konumundadır
Üye

ellah bizim imtihanımızdan geçebildi mi peki? hayır. O halde allahı cehenneme atıyoruz

Önerilen Siteler