Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-04-2007, 10:06
mep
Üye Değil

Standart Re: Türban hakkında ne düşünüyorsunuz?

senin bize türkce aciklamasini yapmak istedigin ayet de arapcasinda "cilab" olan kelime türkce basörtüsü diye tercüme edilmis...kimler tarafindan senin gibi yobazca bir fikri savunanlardan...
* * *
* * * * * * * * * Aşağıda yobazların bir kısmını teşhir ediyom.

Ali Bulaç Meali
Mü'min kadınlara söyle: 'Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar.

Diyanet İşleri Meali
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar

Diyanet Vakfı Meali
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler

Elmalılı Hamdi Yazır
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler

Ömer Nasuhi Bilmen
Ve mü'min kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar ve avret mahallerini muhafaza etsinler ve ziynetlerini açmasınlar, onlardan her zahir olanı müstesna ve başörtülerini yakalarının üzerine sarkıtsınlar ve ziynetlerini açıvermesinler

Muhammed Esed
İnanan kadınlara söyle, onlar da gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler; iffetlerini korusunlar; [örfen] görünmesinde sakınca olmayan yerleri 37 dışında, cazibe ve güzelliklerini açığa vurmasınlar; ve bunun için, başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar

Suat Yıldırım
31 – Mümin kadınlara da bakışlarını kısmalarını ve edep yerlerini açmaktan ve günahtan korumalarını söyle.Yine söyle ki mecburen görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler.Başörtülerini yakalarının üzerini kapatacak şekilde örtsünler.

Süleyman Ateş Meali
İnanan kadınlara da söyle: "Bazı bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Süslerini göstermesinler. Ancak kendiliğinden görünenler hariç. Baş örtülerini (göğüs) yırtmaçlarının üstüne koysunlar.

Şaban Piriş Meali
Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını sakınsınlar ve mahrem yerlerini korusunlar. Açıkta olan kısmı hariç zinetlerini göstermesinler. Başörtüleri ile yakalarının üzerini de kapatsınlar.

Yaşar Nuri Öztürk
31 Mümin kadınlara da söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Süslerini/zînetlerini, görünen kısımlar müstesna, açmasınlar. Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar.

DERS 1.
KONU.MEAL'LER
Abim sen zartı,zurtu bırak,alın elinize Kuranı kendi mealinizide yapın istediğiniz
gibi çevirir yazar inanırsınız.Bütün İslam alemi aptal,Hıdır abimle sen akıllı
olursunuz.herkes böyle çevirmiş böyle yorumlamış,sende al ''bandana diyo''
diye yorumla,ne fark ederki,sonuçta isteyenin istediği gibi yorumlayabileceği
bi rehber var elinizde.

Ders Konusu : mep bilgilendirmek *(mep dikkat ufkun genisler hazir misin

Senin ufkunun genleşmesine bakınca,hakkatten doğru yani adamın ufkunu
genişletir yani,bak senin ufkun ne kadar genişlemiş,bi sen Müslüman olmuşsun
diğer milyarlarca cahil,cühele,yobazsa kendini müslüman sanıyo.
Sakın sen beklenen Mehdi olmayasın abim,ne güzel yorumluyosun dini öyle.

amaaa yooook bir kac yobaz ile bir kac kendine aydin böyle demiyor diye.....Müslümanlar Allahin ayetini inkar mi edecek

bi kaç yobaz *baş örtüsü diyomuş.tersi olmasın abim.İşletiyo olmasınlar seni.
milyarlar başörtüsü olduğuna inanıyo,sen onları bi kaç mı sanıyosun
siz kaç kişisiniz hıdır abimle ikinizmi?sizmi vakıf olduğunuz gerçeğe Aferin.
İslam ,yozluğun,yobazlığın,geriliğin ta kendisidir.
orasını burasını değiştirerek bu gerçeği değiştiremessin,boş işlerle uğraşma.
senin söylediklerini ben kabul etsem bile,islam kabul etmez,ayrı tellerden çalıyosunuz.
gel sen şuna ''ben yeni bi peygamberim,size gerçeği getirdim''de olsun bitsin,yama
yapmakla eskiyi düzeltemessin.
Alt 02-04-2007, 17:15
Üye Değil

InVitatio";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ya arkadaslar ne yazik niye yazik ?
yani birileri hür iradeleir ile kapandiklari icin suclu mu oldular ?yani suc mu islediler. ?
aslinda bakarsaniz bir kadinin neden kapandigi bile konu ila muatap olmayani ilgilendirmez suc islemedikce....
eger kapanan bir kadinlarin sikayeti varsa giderler devletin savcisina bildirirler beni kapanmaya zorluyorlar diye...avrupa birlgi devleti üniversitelerinde türban la egitim alma serbest, adamlar müslüman mi oldu ? adamlarin devleti yikildi mi ? adamlarin sanayisi mi cöktü ?

birakin ardaslar bu ici bos türban kavgasini....yok baski varmis...yok erkeklerin egemenligimis .....yok tarikatcilik mis yok siyasi mis....
eger baski varsa kadinlar üzerinde devletin savcisi var, eger devlet bu kadinlarin hakkini koruyamiyorsa o zaman devletin adalet anlayisini sorgulamaniz gerek , kadinin tercih hakkini degil, eger tarikat varsa bu islerin arkasinda o da devletin bu insanlari daha iyi egitemedigini , bir egitim boslugu oldugu anlamina gelir...devletin icinde diyanet kurmu sorumludur eger müslümanlar tarikatcilik ile kafalarni bozuyorlarsa.....
eger bu bir siyasi simge ise....hic bir mahsuru yok olabilir...fiil teskil etmedikce...yani simgeyi tasimak su sayilmamali eger bu bir devletin varligi ile ilgili bir aksiyona dönüsmüs ise , simge degil , yapilan aksiyon yargilanmali......

gecin bu körü körüne kapanmayi veya karsi olmayi....

InVitatio
Devlete kimi şikayet edecek? Kapanmazsam beni yakmakla tehtit ediyor diye Allah'ı mı?
Alt 03-04-2007, 12:50
InVitatio
Üye Değil

Gozde Allah'in kapanmadin seni yakacam diye bir tehtidi yok !
var olsaydi kesin bir dil'de kurani kerim'de bir ayet araciligi ile aciklamasi lazim di..

evet mep bak o saydigin kisiler arasinda ali bulac da var...ali bulac ki fetullah inc. bir no'lu aydini...evet simdi sen bir yanda tut....Allah'in kesin olan emirlerini al bir yandan'da tut amerikan emperializmin kucagina oturmus bir adami al....sonra bana Ali Bulac icin Islamin Kaynagi diye yutturmaya kalk...

ve digerleri icinde söylenmesi gereken tonlarca laf var....hele hele senin gibi bir sözüm ona aydin insanin bana köhnemis bir kurum olan Diyanet'in Meallerini sunmasi cidden manidar....
Ben Diyanet Kurumunun varlik sebeblerini sorgularken sen ise onlarin Yorumunu tartisilmaz kabul edenlerdensin...iste farkimiz bu....

evet arkadaslar, ben insanlarin giyim kusamina karismiyorum ama insanlarin da kendi hür iradeleri ile verdikleri karari yok saymiyorum....lütfen siz'de farkli insanlari farkli deger yargilari ile saygi gösterip kabul etmeyi alisin !

ben simdiye kadar karsiniza cikip "OOO siz inanmayanlar nasil inanmazsiniz...Allah sizi söyle böyle yapacak" diyerek sizin hür iradeleriniz ile verdigi karara saygisizlik ettim mi ?! hayir sanmiyorum!"
benim elesitirim sadece...sizler tuturmusunuz bir atom / monekül sirvalamasi kaptirmisiniz kendinizi ona ama bu atomlarin monekülerin nasil nerde hareket edecegini kim "programladi" ? sorusunda sus pus oluyorsunuz...yani kendi dger yargilarinizi sizlerin kafasindaki tüm soru lari cözmeye yetmiyor....
sizler tüm hayatin bir tesadüf eseri var olduguna inanabilirsiniz....bana ne

Peygamber hakkindaki düsündükleriniz beni zerre kadar ilgilendirmiyor Peygamber iyi veya kötü olsun bu Allahin yoklulugunu ispatlamaz.....eger benim hayatimda bir Allah varsa, benim iman ettigim Allah kim ne hak etti ise onu ona verecek gerek bu dünyada gerekse ahiret'de...

eger dünyadaki Imanlilar sizler kadar bu Hadis zirvalamalarina önem verseydi....daha cok Allah'i inkar edenler olurdu....

saygilarim ile

InVitatio
Alt 03-04-2007, 12:58
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peygamber hakkindaki düsündükleriniz beni zerre kadar ilgilendirmiyor Peygamber iyi veya kötü olsun bu Allahin yoklulugunu ispatlamaz.....eger benim hayatimda bir Allah varsa, benim iman ettigim Allah kim ne hak etti ise onu ona verecek gerek bu dünyada gerekse ahiret'de...

Allah'ın yokluğunu ispatlamak mı? O da neyin nesi? Yokluğun ispatı olur mu? İspat varlık ile ilgilidir. Kaldı ki, ben ispatlamaycağım Allah'ın varlığını tam aksi o ispatlayacak kendisini bana. Şimdi iste o iman ettiğin Allah'tan: "İspatla bana kendini" de. En doğal hakkın bu, dimi ama?
Alt 03-04-2007, 13:01
Üye Değil

Invıtatio,

Kuran suç, ceza ve ödül üzerine kurulmuştur. Allahın emirlerini yerine getirirseniz ödül cennet, getirmezseniz ceza cehennemdir. Örtünmek siz her ne kadar kabul etmesenizde emredilmiştir. Emirlere uymamanın cezası cehenemlik olmaktır. Sizin okuduğunuz kuranla bizim okuduğumuz kuran arasında bence fark var.
Alt 03-04-2007, 13:20
InVitatio
Üye Değil

Gozde kurani kerim'de örtünmek ayri, kadinlarin basini / saclarini kapatmasi gerekir emir ayri birseylerdir...Kurani Kerimdeki örtünmek, kadinlarin var olan giyisilerini "omuzlarindan asaga" kapatmalari'dir buradaki omuzlardan asaga olan bölüm ise "dekolte" bölgesidir....
Kurani Kerim'in sac bas ile ilgisi olmadigi gibi...kadinlarin dekoltelerinin kapanmasi istemesi onlarin "cekiciligi" acisindan bir emir olarak örtünmesi önerisi yapilimis olabilir....

evet Gözde ben senin Kurani okudugnu sanmyiorum bir yigin diger Müslümanlar gibi...bizler ne yazik ki bir kac tarikatci bir kac populist siyasetci ve bir kac meshepci nin Kurani Kerim meallerini okuyoruz...

sizlerin ve yobazlarin Islam Dini tanimlamaniz ayni olgulara dayaniyor....

@sodomo
evet sevgili sodomo,
Allah kendisini aslinda sana da ispatliyor ama sen bunlari bir doganin harikasi olarak degerlendiriyorsun, kendiliginden olusan güzellikler diye yorumluyorsun, sen Müslümanlarin kader ve kismet dediklerine "sans" diyorsun....
haa ben biliyorum sen ve sizler Allah birgün gelsin bir gece bana kuluagima fisildasin kendisinin var oldugunu bende tövbe edip iman ederim diyorsun degilmi
ama bu inanmakla alakasi yok inanmak gönülden olur...hic bir karsilik beklemeden sevmek ile......simdi Allah sizi niye körü körüne o zaman Ahirete cezalandirmasini isteyecek ? yani eger o herseyi var etmisse ki Müslümanlar icin öyle, siz Ateistleri de o var etti...Allah kulunu tercih hakkini kullanmasi icin ortam hazirlamistir....gönüllü iman edenler buyruklarina uyanlar......inkarcilar veya iman etmeyenler , o ki sizi oldugunuz gibi kabul edecek....ve varsa bir hesabiniz o gün görülecek...

yani siz ateistleri zorla kendisine asik yapacak degil....siz imansiz olmaya devam edin....Allah size bu özgürlügü vermistir....

InVitatio
Alt 03-04-2007, 14:01
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

InVitatio, sanki Allah'ın yanından gelmişsin gibi anlatıyorsun. Ne o, tavla mı oynadın onunla yoksa

InVitatio, aramızdaki fark; benim bilmediğimi biliyor olmam, seninse biliyormuş gibi yapıyor olman.

İtiraf et kendine InVitatio, sen de ateistlerden daha fazla bir şey bilmiyorsun.
Alt 03-04-2007, 14:17
InVitatio
Üye Değil

selam sodomo,
felsefe ögretmenin söyle derdi " Bir insan bir digerinden fazla bilgiye sahip degildir, bilgi ölcülmez, ya ayni konu üzerinde farkli bilgilere sahip'dir veya genel manada farkli fikirleri vardir"

birden onu hatirladim....

evet ben senin kadar bilmiyorum ben farkli seyler biliyorum...ve benim bildigim su ki...insanlar hangi nedenle baslarini kapamis olurlarsa olsunlar, bir demokratik devlet icin insanlarin neden bas örtüsü takindigini ilgilendirmemeli, ve insanlarin siyasi simge olsa dair, bu tür giyim tarzi suc sayilmamali...cünkü ortada bir devlete karsi islenmis aktif olunmus bir suc yok...eger bir insan bas örtüsü ile bir digerin malini caliyor canina kiyiyorsa, fiil yargilanmali, giyim kusam degil....

haa insanlarin ciplak olma özgürlügüne ne diyecegiz o zaman diye garipce bir soru sorabilirsin...
evet toplumun genel ahlaki buna el veriyorsa suc sayilmamali.....burda önemli olan toplum genel ahlak ve vicdani diye kabul edilen kanunlar ve yasalardir....

saygilarim ile

InVitatio

**ben tavla tas elli bir oynamasini bilmeyen bir türküm , evet böyle birileri de var ister inan ister inanma :-)**
Alt 03-04-2007, 14:28
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bak bakalım mep,nur 31 de "cilbab" diye bir kelime geçiyor mu?
Ve kul lil mü'minati yağdudne min ebsarihinne ve yahfazne fürucehünne ve la yübdıne zınetehünne illa ma zahera minha vle yadr**** bi humurihinne ala cüyubihinne ve la yübdıne zınetehünne illa li büuletihinne ....Nur 31
Alt 03-04-2007, 14:31
mep
Üye Değil

evet mep bak o saydigin kisiler arasinda ali bulac da var...ali bulac ki fetullah inc. bir no'lu aydini...evet simdi sen bir yanda tut....Allah'in kesin olan emirlerini al bir yandan'da tut amerikan emperializmin kucagina oturmus bir adami al....sonra bana Ali Bulac icin Islamin Kaynagi diye yutturmaya kalk...

ve digerleri icinde söylenmesi gereken tonlarca laf var....hele hele senin gibi bir sözüm ona aydin insanin bana köhnemis bir kurum olan Diyanet'in Meallerini sunmasi cidden manidar....
Ben Diyanet Kurumunun varlik sebeblerini sorgularken sen ise onlarin Yorumunu tartisilmaz kabul edenlerdensin...iste farkimiz bu....

*Ya! İnvatiato abim,anlaşamıyoz seninle!
Sen arapça bilmessin! Kuranı kimin mealinden okudun da
bu denli Kuran'a vakıf oldun anlıyamadım,80 tane mealci koydum
önüne hiç birini beğenmedin,sen nerden okudun bu Kuran'ın
doğrusunu söyle bizde okuyalım abim.

hele hele senin gibi bir sözüm ona aydin insanin bana köhnemis
bir kurum olan Diyanet'in Meallerini sunmasi cidden manidar....

*Yav bu nasıl bi şey ! duyanda Diyanet Mealini benim yazdığımı
sanacak.Abim sen nerde yaşıyorsun? Bu ülkenin müslüman insanları
bu mealleri okuyor,ona göre hareket ediyor,kalkıpta ben aydınım diye
''bu mealler yanlış tercüme,bunları okumayın,Hıdır abi'yi okuyun'' mu
demeliyim,ben mealin doğrusunu,yanlışını bilmem,ben sadece Kuran'ın
kendisinin bir yalan ve yanlışlıklar kitabı olduğunu söylerim,Bir ahzap 50
yi kim çevirirse çevirsin.içeriği değişmeyecektir,yok değişir diyosan
otur bana ahzap 50 yi bi meal et bende okuyup anlıyayım. Kuranı kendine
uydurmaya çalışma,Başaramassın,bende denedim çünkü *olmuyor!

Önerilen Siteler