Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-10-2021, 15:24
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biliyorsun ki hepsi senin iyiliğin ve sağlığın için yani asla aşı almadığın ve emirlere itaat etmediğin için totaliter bir rejim tarafından cezalandırılmıyorsun

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 04-10-2021, 15:39
Pasteur Pasteur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Anladığım kadarı ile aşılanmıyorsun. Aşı hakkını bana devredermisin? Senin yerine olayım ben aşını istersen!
Alt 04-10-2021, 16:05
Üye

Bacon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Anladığım kadarı ile aşılanmıyorsun. Aşı hakkını bana devredermisin? Senin yerine olayım ben aşını istersen!
PCR haklarımı da devredebiliyor muyum? (misin? ayrı yazılır bu arada)
Aşı hakkı devri diye bir şey mi var? var mı?

Yukarıda PCR ile ilgili bir şey yazmışsın. PCR sadece kontrol içindir. Kişiyi izolasyona alma, yalıtma, tecrit etme vb baskı kurma için, taciz için meşruiyet sağlar. PCR ın başka gerçerliliği ya da işlevi yok, amacı da o. Devletin ödemesinden ziyade yeni küresel sistem denen gerekliliği.
PCR la döngü sayısını değiştirip esnetip aşılıları negatif aşısızları pozitif çıkarabilirsin. Burna felan çubuk sokma gibi uygulamalarla böylece bezdirir baskı kurarsın resmiyeti artırırsın.
Hatırlarsan salgın başında Avrupadaki babanneler annaneler bu aşının torunlarımı görmeme izin vereceğini/sağlayacağını umuyorum o yüzden oluyorum diyordu.
Yani aşı genel olarak özgürlükler üzerindeki baskıyı-ipoteği kaldırmak için olunuyor. Hayırdır özgürlüklerin mi kısıtlandı?

Alt 04-10-2021, 16:29
Üye

Aşıyı özgürlüklerimi kısıtlayana kadar almayacağım. Bir noktadan sonra modern toplumda yaşayan insanların almamasının neredeyse imkansız olduğu bir noktaya gelineceğine inanıyorum. Yani şu an ben işimle tehdit edilmedim, üniversiteye kayıt yaptıramazsın gibi bir müdahale ve baskı unsuruyla henüz çatışmadım ve karşılaşmadım. Tam böyle bir aşamada alırsam alacağım. Bunun dışında şu aşamada aşı almamı gerektirecek açık bir özgürlük baskısıyla karşı karşıya değilim yani benim için erken gibi.. Yoksa tabi ki ben de uğur Şahin 1 trilyon doz aşı üreteceği için ve 100 doz kadar da benim payıma düştüğünü ve bunu almazsam modern toplumun parçası olamayacağımı ve bu nedenle almak zorunda olduğumu biliyorum ve bunun farkındayım. Sadece şu an erken..

Alt 05-10-2021, 03:42
Üyeliğini Sonlandırmış

Aşı hakkı devri diye bir şey mi var? var mı?

Yukarıda PCR ile ilgili bir şey yazmışsın. PCR sadece kontrol içindir.

-Yok maalesef. Ama senin yerine olurum. Öyle bir imkan olsa.

-Pcr ile ilgili bir şey yazmadım??

Haftada 2 PCR zorunluluğu getirilmeli ve ücreti kişiler ödemeli bence. Dediğin gibi kişiler biraz rahatsız edilmeli. Diğerleri fazlası ile kısıtlandı, olmayanların yetersiz oranı yüzünden. Üzerine alınma toplum içinde yaşayan, büyük şehirlerde halka kalabalığa günlük karışan bireyleri kast ediyorum. Yoksa adam kasabada, kırsalda, doğa da yaşıyorsa. En doğal hakkı aşı olmamak!.
Alt 05-10-2021, 22:02
Üye

İletişemeyeceğimiz açık..
Bir twit buldum. Bununla ve altında süren yorumlarla da harmanlayarak yorumları ayrı alıntı tutarak kendimi anlatmayı deneyeceğim

Aşıya tamamen inanıyorsunuz ve kendiniz aşılanıyorsunuz. Vaxxed olmadıklarını ve olma planları olmadığını söyleyen bir arkadaşınızla tabana temas ediyorsunuz. Bu kişiyi tüm kalbinle seviyorsun ama şimdi dünyayı ne kadar farklı gördüğünün de farkındasın. Akıllı ve eğitimlidirler. Ne yaparsın?

https://twitter.com/kimvinnell/statu...84606940815367
Aşıya tamamen inanmıyorsun ve kendin aşılanmıyorsun. Vaxxed olduğunu ya da olmayı planladığını söyleyen bir arkadaşınla temas ediyorsun. bu kişiyi tüm kalbinle seviyorsun ama şimdi dünyayı ne kadar farklı algıladığının farkındasın. Aslında akıllı ve eğitimli görünümdeler. Ne yaparsın?

Yani bunu anlamıyorlar mı?

Yanıtın bu olacağını...

Bu kişi ne yapmaya çalışıyor? Sorun ne? Başkaları adına onların (ya da herkesin) aşı alması gerektiğine karar vermiş (onların sağlığını mı düşünüyor sadece otoritenin buyruğuna mı uyuyor) ama asıl çatışma o değil ikisinden biri uyanık ya da yanlış yolu (mu?) seçiyor. Şöyle bir söz vardır. Bir milyon kişiye karşı bir kişi bile tersini söylese o diğerlerinin inancını töhmet altında bırakır, şüpheye sokar vb diye.
Sorun bu.mu? (diğeri mi?)
Neden aynı yolda değiliz? Neden aynı gemi de değiliz?

Neden sormadı? Neden aşı almıyorsun diye? Neden konuşmadı ve tartışmadı? Madem arkadaş?

YANITLAR - Yaklaşık sırayla ya da seçilerek

Tinkerbell.

Vaka rakamlarını artırmak için hileli bir test kullandıklarını ve pozitif testin 28 günü (yukarıya bakın) içindeki tüm ölümlerin ölüm rakamlarını artırmak için covid ölümleri olduğunu iddia ettiklerini bilerek seçimimden pişman olurdum. Eğer bana sahip olsaydı, özür dilerim ve arkadaşımı açık kollarla karşılardım.

TJ Keşiş

Hiçbir şey değişmez, onların seçimi. Vaxxedim ama yanımdaki kişinin olup olmaması umrumda değil. Eski arkadaşlarımı terk etmeyeceğim ya da aşılar konusundaki görüşlerine dayanarak yenilerini yapmayacağım.
Buna kimsenin itirazı yok. İşte sıfır sorun. işte istenen bu! İşte toplum bunu yapmıyor. Dayatıyor? Neden?
Seçiminden emin değil vs.
Alternatif psikiyatri gruplarındayım ve artık en çok tartışılan kavramlardan biri de şu. Psikiyatri ilaçlarının bilgilendirilmiş onay ve rızaya dayalı kullanımı yani riskler hakkında tam açık şeffaf ön bilgilendirme yapılması. Akatazi riskinin PSSD riskinin ve diğer risklerin sayılması. Kişi sonra bunu yaşamış ve ağlıyor sistemle savaşıyor, çaresiz ve kurban durumuna düşürülmüş. Bana bilgi verilseydi diyor ben ilaç karşıtı değildim.
Kişi önemli değil milyonda bir bile olsa miyokardit riskini seçiyor mu? Bunu anlıyor mu? İkincisi bu risk şeffaf ve objektif ölçüldü mü?
Bir kamyoncu gördüm Avustralya da, diyor ki; aşıdan hastalıktan çok korkuyorum. Neden bu düşünceye saldırılıyor?!

sağlıkilk500

Ayrıca bu mantıkla nerede duracağınızı sorabilir miyim? Aşısız olmanın halk için bir tehlike olduğunu ve arkadaşlığı geri çekeceğini ve belki de onları toplumdan ayıran vax pasaportlarına katılacağınızı düşünüyorsanız. Onlar için başka ne iyi? Hapishane? Konsantrasyon arttırma kampları? Ölüm? Hattın nerede?
Doğru? Neden topluma bunu soruyor, doğrulama yanlışlama arıyor ya da fikir istiyor? Neden?
Gönderiye bakarsak arkadaşının fikrini değiştirmesi için bir şey yapmalı demeli hissediyor vs ya da bu bir ayrım diyor. Neden? Covid aşısı alma konusunda farklı olunca dünyayı farklı algılıyorsun? Neden?

Mandy

Başka insanların tıbbi tercihlerinin bizim işimiz/sorunumuz haline geldiği bir dünyaya nasıl geldiğimizi merak ediyorum. Başkalarının vax statüsüyle özel meselelerinden daha fazla ilgilenmiyorum. Tıbbi bilgiler eskiden gizliydi.
İkinci kez aranan bu. İşte bu sıfır sorun. İki tarafta seçiminden memnun kendi yaptı felan vs

@needfreespeech

Madem ki akıllı ve eğitimliler. Eksikliklerinizi ve ötesini göreceklerini ummalısınız.
@Jo_Bond

Arkadaşlarımdan biri aşılı olsun ya da olmasın yol vermem/ ayrım yapmam
Yine işte insan. Jo Bond. Onunla aynı dünyada yaşanır.

Laura

Onlarla konuşun ve gerçek olarak kabul ettikleri yanlış bilgilere karşı koymak için nazikçe doğru bilgiler verin. Seçme haklarına ve kaygının doğal olmasına saygılı olun… ama sonra onlara hastalığın gerçek risklerini vax'ın algılanan risklerine kıyasla anlatın.
Bunu yapsın ve karşı tarafı da eşit dinlesin.. işte bu.. oley. Buna saygı duyarız ve bu hem nazik hem uygun...hem eşit.

zarellia @Nidaba07

Bu kulağa çok tepeden bakan, sanki tüm cevapları tek başınıza almışsınız gibi geliyor. Belki diğer kişi tüm bunları çoktan düşünmüştür ve değerlendirmiştir.
İşte akıl hastalığı böyle doğdu. Ben yaptım/seçtim doğru. onlar bunu seçmiyor, yanlış. o halde onlar yanlış. onlar adına karar verilmeli düşünülmeli. o halde onların seçimleri muhakeme yetenekleri kusurlu, aklı başında değil ve uygun değil. Ben onlardan zekiyim uygun kararlar veririm o halde onlar adına da düşünmeliyim. O halde onları yönetmeliyim buna hakkım var. onlar adına seçim yapmalıyım . Kişiye vesayete kadar gider. İşte denetim toplumu ama çatışmalı bir iletişimde eğitimli arkadaşına şizofren demeye kadar giderdi çünkü vereceği hiç bir eleştiriyi kaldıramaz çünkü duymak istemiyor.

Şimdi arkadaşı ona yeterince araştırdın mı yoksa bu iş otoritenin peşine takılıp gitmek mi? dese?; Başka şeyler dese?

Aşı karşıtı diyerek bu işi kolayca çözüyorlar.. Düşününce çünkü zorluyor.

Zemin @chellew_grant

Hâlâ birinin bana Pfizer (aşısı) ile dalga geçmenin Kovid'in yayılmasıyla ne ilgisi olduğunu ya da yayılmayı nasıl etkilediğini/durdurduğunu açıklamasını bekliyorum.
Mike @Roke_MikeNZ
·
Kendileriyle ilgili olmadığını görmelerini sağlamaya çalışın. Herkes için ve özellikle savunmasız insanlar için aşı alıyorlar.
Şimdi bunu diyene diyorsun ki; aşının bulaşıcılıkla (diğerlerini korumakla) ilgisi ne;? ve lütfen yanıt ver ve ama kaytarma lütfen
Tek yapacağı otoriteyi arkasına alan kaytarmalar

Buradayım veren varsa buradayım aşı savunmasızları nasıl koruyormuş? Aşıyla ilgili tek iddia; "onu alan hafif atlatır" bitti nokta.

%85 mi sizi koruyacak?!
O halde ya % 85 in seçim yapmasını bekleyin ya da (zorlayın) haklara saygı gösterin toplumu Huxley distopyası gibi bölün ona da razıyız saldırmayın/yargılamayın ve dürüst kaçamaksız tartışın

Zorla alırsam onu kendi irademle seçmiş oluyor muyum;? ve Ben mi istedim.
İstediğin bu mu?
İstemediğim aşıyı zorla olmamı istiyor musun?

Bunları benle insan evladı tartışmadı:

Laf atıp laf yapıştırıp kaçan ....lara benziyorsunuz

Tartışma görüşme soru cevap tabanında görüşme iletişim sürdürmüyorsunuz. Buradayız. Ordayız: Yok:

Fynn-derella @ Fynnderella1

Kendi işine bak, yapman gereken bu.
Andy Sands @TheSunshine

Hayatlarını, aşılamadan sonra bir "atılım" vakasının önlenmesi etrafında yapılandırmak, üst orta sınıf nevrotikler için niş bir kültürel hobidir.

google öyle çevirdi yaklaşık anlaşılıyor

@ Claires07101519

Kendinize neden deli ve ayrımcılığa maruz kalmaya istekli olduklarını soruyorsunuz. Kanıtlarını soruyorsun ve gözden geçiriyorsun. Onların biliminin de uzmanlardan geldiğinin farkındasınız. Covid öncesi her şeyi yeniden düşünür ve covid pasaportları hakkında çok düşünürsünüz.

Kate Kiraz çiçeği

Zaten cevap verdin. Zeki ve eğitimliler ve daha da önemlisi onları sevdiğinizi söylüyorsunuz. Eğer gerçekten bir arkadaşsan, onların eğitimli kararlarını kabul edersin ve onlar da seninkini kabul eder. Bu ilacın güvenli ve etkili olup olmadığını sadece zaman gösterecek. Beklemek çok doğru bir seçim.
Türkiye de hiç bir forumda hiçbir sosyal medya grubunda bu eşdeğerde insani bir görüşme sürdüremezsin. Bu yorumları sağlayamazsın ... Çünkü bilim guruldayan/gürleyen herkese kafa tutan kabadayı bir abidir! Yetiştirdiği ergende ona benzer.

Bana batı kültürü, modernite bilim teknik savunanlar , sözde uygar devletlerin demokratik vatandaşları benimle bu kültür ve görüşme tabanında hiçbir şeyi görüşmedi ve tartışmadı daha tanık olmadım: Burdayım. Yazdıklarınıza bakın kişiliğinize ve kendinize bakın

Otoriteye sırt yaslayan görüşme kaçış ve alaylar.. Temel tartışma tavrınız bu. Size bu hakkı veren şeye (abinize; sizi kollayana bilim) ve bunun adına da iletişimsizlik dediniz.

Ben "içtenlik" buradayım ve yazdıklarımı silmeyin ve tarih bizi yüzleştirsin....

Konu "ictenlik" tarafından (05-10-2021 Saat 23:16 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2021, 02:32
Üye

Yoksa adam kasabada, kırsalda, doğa da yaşıyorsa. En doğal hakkı aşı olmamak!.
İddia ya da iktidarın/otoritenin iddiası neyse getirin koyun
Bilimin ölçütü neyse getirin koyun

Diyelim

Örnek iddia

%80 aşılı popülasyon da biter
%100 aşılı popülasyonda biter

%80 aşılı popülasyon %0 aşılı popülasyon göre daha az Covid üretir
%80 ya da %100 aşılı popülasyon da Covid hafif atlatılır

Ölçün

Gözlemleyin

Sınayın

Gruplar oluşturun

Milyar tane aşılı var

Milyar tane de aşısız var

Al % 100 aşılıları bi kente ve al %100 aşısızları bi kente.

Bilimin yapacak mı?

Çocuk aşılamaya çalışacak

Bütün dünya da hayat durdu. Ülkeleri kentlere bile bölebilirlerdi.

Çocuk aşılamaya çalışacaklar: Hepsi bu:: Amaç bu:..

Bebekler felan olay

Alt 06-10-2021, 16:55
Üyeliğini Sonlandırmış

Norveç kısıtlamaları kaldırdı diyoruz ya. Bunlar aşı sayesinde. Bu virüs ebola mebola gibi ilk çıktığı yerde kalsaydı, pandemi olmasaydı da keşke bizde aşı lazım demeseydik. İlk anda çin bunu saklamasaydı şu an bu baş edilemez durumla muhatap olmasaydık. Evet şu an bu virüs hayatın bir paraçası olacak, ortadan kalkmayacak, ama etkilerini girp düzeyine çekmek için aşılanmak şart diyoruz. Bunda anlamayacak ne var? Benim de norveç li kadar normal hayata dönme hakkım yok mu? Sen aşı karşıtısın diye diyoruz? Bugün aşı karşıtlarına miting izni veren aynı otorite valilik, kutsal hekimlerimizin dertlerini miting meydanına taşımasına karşı çıkmış. İzin vermemiş mesela. Bu durumda negatif ayrımcılığı aşılılar görmüş oluyor.

https://milatgazetesi.com/haber/norv...ldirildi-5916/
Alt 06-10-2021, 17:03
Üyeliğini Sonlandırmış

Sonuç

Son olarak, eldeki verilerden söylenebilecek tek şey, koronavirüs aşılarının delta varyantına karşı bir miktar daha az etkisi olduğudur - ki bu, bilinen bir gerçektir; ancak bu düşüklük seviyesi, aşıları işlevsiz kılacak düzeyde değildir, veriler net olarak bunu göstermektedir.[2] Zaten bu nedenle muhtemelen 3. doz aşılar olunması gerekecektir. Eğer aşılama yeterince hızlı yapılamazsa ve yeni varyantlar evrimleşirse, o zaman delta varyantına karşı edinilecek aşı da başta sanılandan daha az koruyucu olacaktır. Bunlar, şaşırtıcı sonuçlar değildir; temel immünoloji, evrimsel biyoloji ve matematik gerçekleridir.
Ek olarak, dikkat edecek olursanız, eğer aşılar %100 koruyabilseydi, o zaman aşılanan grupta hiçbir vaka ve ölüm görmezdik ve aşı karşıtlarının bu tür bir istatistiki yalan söylemesi mümkün olmazdı. Ancak aşılar kusursuza yakın olsa bile %100 koruma sağlayamadıkları için, aşılanan grupta da bir miktar hastalanma ve ölüm olabilmektedir. Aşılanan grubun genel popülasyon içindeki oranı arttıkça, o grubun ufacık bir yüzdesi bile hastalansa, aşılanmayan azınlığın büyük bir yüzdesinin hastanelik olmasına nazaran sayısal olarak daha fazla kişinin hastalandığı görülecektir. Bu, orantısız dağılan gruplarda beklendik bir durumdur.

COVID-19 aşıları, üretildikleri varyantlara karşı, kendilerinden beklendiği şekilde, muhteşem bir başarıyla çalışmaktadır. Bir ülkede ne kadar çok kişi aşılanırsa, o ülkede yeni salgınların patlak verme ihtimali o kadar azalmaktadır. Bir kişi bireysel olarak aşı olmayı seçerse, aşı olmamayı seçen birine göre hastanelik olma ve ölme riski tartışmaya yer bırakmayacak büyüklükte azalmaktadır. Bu nedenle tıbbi bir gerekçesi olanlar haricinde, aşılanma grubunda olan herkesin aşılanması önerilmektedir. Bu, bir pandemi sırasında alabileceğiniz en doğru, rasyonel ve bilimsel kanıtlarla desteklenen karar olacaktır
https://evrimagaci.org/temel-oran-ya...ormaldir-10752
Detaylı bilgilenmek istiyorsan linke tıklayabilirsin.
Alt 06-10-2021, 17:37
Üye

Norveç kısıtlamaları kaldırdı
Ülkenizde kalkmayacak çünkü daha önce çocukların -sırası gelince- bebeklerin aşı olacağına olması gerektiğine ikna olmalısınız (biat etmelisiniz). Buna biat ettiğinizde biraz daha özgürlük, tasma ipinin az daha uzaması gibi , hepsi o:

Detaylı bilgilenmek istiyorsan linke tıklayabilirsin.
Evrim ağacı teyit.org'un kardeşi ve işleri güçleri bilimi çarpıtmak (dezenformasyon propaganda) para ve konfor karşılığında tutulmuş ucuz otorite/iktidar piyonları ..

Orta sınıf elitçilik (yükselmecilik) oynayan para konfor bağımlılarıdır. Başka şeyden anlamazlar.

Önerilen Siteler