Bacon´isimli üyeden Alıntı
İletişemeyeceğimiz açık..
|
Bir twit buldum. Bununla ve altında süren yorumlarla da harmanlayarak yorumları ayrı alıntı tutarak kendimi anlatmayı deneyeceğim
Aşıya tamamen inanıyorsunuz ve kendiniz aşılanıyorsunuz. Vaxxed olmadıklarını ve olma planları olmadığını söyleyen bir arkadaşınızla tabana temas ediyorsunuz. Bu kişiyi tüm kalbinle seviyorsun ama şimdi dünyayı ne kadar farklı gördüğünün de farkındasın. Akıllı ve eğitimlidirler. Ne yaparsın?
https://twitter.com/kimvinnell/statu...84606940815367
|
Aşıya tamamen inanmıyorsun ve kendin aşılanmıyorsun. Vaxxed olduğunu ya da olmayı planladığını söyleyen bir arkadaşınla temas ediyorsun. bu kişiyi tüm kalbinle seviyorsun ama şimdi dünyayı ne kadar farklı algıladığının farkındasın. Aslında akıllı ve eğitimli görünümdeler. Ne yaparsın?
Yani bunu anlamıyorlar mı?
Yanıtın bu olacağını...
Bu kişi ne yapmaya çalışıyor? Sorun ne? Başkaları adına onların (ya da herkesin) aşı alması gerektiğine karar vermiş (onların sağlığını mı düşünüyor sadece otoritenin buyruğuna mı uyuyor) ama asıl çatışma o değil ikisinden biri uyanık ya da yanlış yolu (mu?) seçiyor. Şöyle bir söz vardır. Bir milyon kişiye karşı bir kişi bile tersini söylese o diğerlerinin inancını töhmet altında bırakır, şüpheye sokar vb diye.
Sorun bu.mu? (diğeri mi?)
Neden aynı yolda değiliz? Neden aynı gemi de değiliz?
Neden sormadı? Neden aşı almıyorsun diye? Neden konuşmadı ve tartışmadı? Madem arkadaş?
YANITLAR - Yaklaşık sırayla ya da seçilerek
|
Tinkerbell.
Vaka rakamlarını artırmak için hileli bir test kullandıklarını ve pozitif testin 28 günü (yukarıya bakın) içindeki tüm ölümlerin ölüm rakamlarını artırmak için covid ölümleri olduğunu iddia ettiklerini bilerek seçimimden pişman olurdum. Eğer bana sahip olsaydı, özür dilerim ve arkadaşımı açık kollarla karşılardım.
|
|
TJ Keşiş
Hiçbir şey değişmez, onların seçimi. Vaxxedim ama yanımdaki kişinin olup olmaması umrumda değil. Eski arkadaşlarımı terk etmeyeceğim ya da aşılar konusundaki görüşlerine dayanarak yenilerini yapmayacağım.
|
Buna kimsenin itirazı yok. İşte sıfır sorun. işte istenen bu! İşte toplum bunu yapmıyor. Dayatıyor? Neden?
Seçiminden emin değil vs.
Alternatif psikiyatri gruplarındayım ve artık en çok tartışılan kavramlardan biri de şu. Psikiyatri ilaçlarının bilgilendirilmiş onay ve rızaya dayalı kullanımı yani riskler hakkında tam açık şeffaf ön bilgilendirme yapılması. Akatazi riskinin PSSD riskinin ve diğer risklerin sayılması. Kişi sonra bunu yaşamış ve ağlıyor sistemle savaşıyor, çaresiz ve kurban durumuna düşürülmüş. Bana bilgi verilseydi diyor ben ilaç karşıtı değildim.
Kişi önemli değil milyonda bir bile olsa miyokardit riskini seçiyor mu? Bunu anlıyor mu? İkincisi bu risk şeffaf ve objektif ölçüldü mü?
Bir kamyoncu gördüm Avustralya da, diyor ki; aşıdan hastalıktan çok korkuyorum. Neden bu düşünceye saldırılıyor?!
|
sağlıkilk500
Ayrıca bu mantıkla nerede duracağınızı sorabilir miyim? Aşısız olmanın halk için bir tehlike olduğunu ve arkadaşlığı geri çekeceğini ve belki de onları toplumdan ayıran vax pasaportlarına katılacağınızı düşünüyorsanız. Onlar için başka ne iyi? Hapishane? Konsantrasyon arttırma kampları? Ölüm? Hattın nerede?
|
Doğru? Neden topluma bunu soruyor, doğrulama yanlışlama arıyor ya da fikir istiyor? Neden?
Gönderiye bakarsak arkadaşının fikrini değiştirmesi için bir şey yapmalı demeli hissediyor vs ya da bu bir ayrım diyor. Neden? Covid aşısı alma konusunda farklı olunca dünyayı farklı algılıyorsun? Neden?
|
Mandy
Başka insanların tıbbi tercihlerinin bizim işimiz/sorunumuz haline geldiği bir dünyaya nasıl geldiğimizi merak ediyorum. Başkalarının vax statüsüyle özel meselelerinden daha fazla ilgilenmiyorum. Tıbbi bilgiler eskiden gizliydi.
|
İkinci kez aranan bu. İşte bu sıfır sorun. İki tarafta seçiminden memnun kendi yaptı felan vs
|
@needfreespeech
Madem ki akıllı ve eğitimliler. Eksikliklerinizi ve ötesini göreceklerini ummalısınız.
|
|
@Jo_Bond
Arkadaşlarımdan biri aşılı olsun ya da olmasın yol vermem/ ayrım yapmam
|
Yine işte insan. Jo Bond. Onunla aynı dünyada yaşanır.
|
Laura
Onlarla konuşun ve gerçek olarak kabul ettikleri yanlış bilgilere karşı koymak için nazikçe doğru bilgiler verin. Seçme haklarına ve kaygının doğal olmasına saygılı olun… ama sonra onlara hastalığın gerçek risklerini vax'ın algılanan risklerine kıyasla anlatın.
|
Bunu yapsın ve karşı tarafı da eşit dinlesin.. işte bu.. oley. Buna saygı duyarız ve bu hem nazik hem uygun...hem eşit.
|
zarellia @Nidaba07
Bu kulağa çok tepeden bakan, sanki tüm cevapları tek başınıza almışsınız gibi geliyor. Belki diğer kişi tüm bunları çoktan düşünmüştür ve değerlendirmiştir.
|
İşte akıl hastalığı böyle doğdu. Ben yaptım/seçtim doğru. onlar bunu seçmiyor, yanlış. o halde onlar yanlış. onlar adına karar verilmeli düşünülmeli. o halde onların seçimleri muhakeme yetenekleri kusurlu, aklı başında değil ve uygun değil. Ben onlardan zekiyim uygun kararlar veririm o halde onlar adına da düşünmeliyim. O halde onları yönetmeliyim buna hakkım var. onlar adına seçim yapmalıyım . Kişiye vesayete kadar gider. İşte denetim toplumu ama çatışmalı bir iletişimde eğitimli arkadaşına şizofren demeye kadar giderdi çünkü vereceği hiç bir eleştiriyi kaldıramaz çünkü duymak istemiyor.
Şimdi arkadaşı ona yeterince araştırdın mı yoksa bu iş otoritenin peşine takılıp gitmek mi? dese?; Başka şeyler dese?
Aşı karşıtı diyerek bu işi kolayca çözüyorlar.. Düşününce çünkü zorluyor.
|
Zemin @chellew_grant
Hâlâ birinin bana Pfizer (aşısı) ile dalga geçmenin Kovid'in yayılmasıyla ne ilgisi olduğunu ya da yayılmayı nasıl etkilediğini/durdurduğunu açıklamasını bekliyorum.
|
|
Mike @Roke_MikeNZ
·
Kendileriyle ilgili olmadığını görmelerini sağlamaya çalışın. Herkes için ve özellikle savunmasız insanlar için aşı alıyorlar.
|
Şimdi bunu diyene diyorsun ki; aşının bulaşıcılıkla (diğerlerini korumakla) ilgisi ne;? ve lütfen yanıt ver ve ama kaytarma lütfen
Tek yapacağı otoriteyi arkasına alan kaytarmalar
Buradayım veren varsa buradayım aşı savunmasızları nasıl koruyormuş? Aşıyla ilgili tek iddia;
"onu alan hafif atlatır" bitti nokta.
%85 mi sizi koruyacak?!
O halde ya % 85 in seçim yapmasını bekleyin ya da (zorlayın) haklara saygı gösterin toplumu Huxley distopyası gibi bölün ona da razıyız saldırmayın/yargılamayın ve dürüst kaçamaksız tartışın
Zorla alırsam onu kendi irademle seçmiş oluyor muyum;? ve Ben mi istedim.
İstediğin bu mu?
İstemediğim aşıyı zorla olmamı istiyor musun?
Bunları benle insan evladı tartışmadı:
Laf atıp laf yapıştırıp kaçan ....lara benziyorsunuz
Tartışma görüşme soru cevap tabanında görüşme iletişim sürdürmüyorsunuz. Buradayız. Ordayız: Yok:
|
Fynn-derella @ Fynnderella1
Kendi işine bak, yapman gereken bu.
|
|
Andy Sands @TheSunshine
Hayatlarını, aşılamadan sonra bir "atılım" vakasının önlenmesi etrafında yapılandırmak, üst orta sınıf nevrotikler için niş bir kültürel hobidir.
|
google öyle çevirdi yaklaşık anlaşılıyor
|
@ Claires07101519
Kendinize neden deli ve ayrımcılığa maruz kalmaya istekli olduklarını soruyorsunuz. Kanıtlarını soruyorsun ve gözden geçiriyorsun. Onların biliminin de uzmanlardan geldiğinin farkındasınız. Covid öncesi her şeyi yeniden düşünür ve covid pasaportları hakkında çok düşünürsünüz.
|
|
Kate Kiraz çiçeği
Zaten cevap verdin. Zeki ve eğitimliler ve daha da önemlisi onları sevdiğinizi söylüyorsunuz. Eğer gerçekten bir arkadaşsan, onların eğitimli kararlarını kabul edersin ve onlar da seninkini kabul eder. Bu ilacın güvenli ve etkili olup olmadığını sadece zaman gösterecek. Beklemek çok doğru bir seçim.
|
Türkiye de hiç bir forumda hiçbir sosyal medya grubunda bu eşdeğerde insani bir görüşme sürdüremezsin. Bu yorumları sağlayamazsın ... Çünkü bilim guruldayan/gürleyen herkese kafa tutan kabadayı bir abidir! Yetiştirdiği ergende ona benzer.
Bana batı kültürü, modernite bilim teknik savunanlar , sözde uygar devletlerin demokratik vatandaşları benimle bu kültür ve görüşme tabanında hiçbir şeyi görüşmedi ve tartışmadı daha tanık olmadım: Burdayım. Yazdıklarınıza bakın kişiliğinize ve kendinize bakın
Otoriteye sırt yaslayan görüşme kaçış ve alaylar.. Temel tartışma tavrınız bu. Size bu hakkı veren şeye (abinize; sizi kollayana bilim) ve bunun adına da iletişimsizlik dediniz.
Ben "içtenlik" buradayım ve yazdıklarımı silmeyin ve tarih bizi yüzleştirsin....