İnsanla/insanlıkla (ya da onun önemli bir bölümüyle ki özellikle seçkincileri) topluluk olmanın bir sözleşmesi varsa ve bunu feshetmenin bir yolu varsa (ve olsaydı) onu şu an kullanmak isteyecektim.
Oyunda bile "kazan çömlek patlaması" adında bir yıkım/bozum olur. Bu şeyin nesi/neden sürüyor onu anlamıyorum.
Burada bir düzen yok, hiç olmadı ve olmayacak gibi algılıyorum..
Bütün bir ikiyüzlülük ve daha fazlası... Umarım çıplak gözlerimle (kendim dahil) insanlığın bir tür felaketine ve yıkımına tanıklık ederim..
Gerçekten (gelinen) geldiğim ya da getirildiğim nokta burasıdır.
İletişim adına artık sadece "i" kadar bir şey aranıyor.
Biz başarısız olduk. (Ben dahil, kendimi ayırmıyorum)
Bu bir tür bağlantı değil, bu bir topluluk değil, burada orada ya da şurada hiç bir yerde yeterince ilişki ve iletişim yok. Her yeri otorite kuşatmıştır.
Bizler kaybolmuş durumdayız ve (herhangi çağdan az ya da çok değil) gerçekleri söyleyenler taşlanacaktı.
"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı
Kendine; uygar, modern, kentli, eğitimli, tekno, ileri vb uzayan adı takan insanla tanıştıktan sonra kesin olarak onlara karşı ortalama doğa/orman insanını seçeceğimi ya da Huxley'in "Cesur Yeni Dünya"sındaki tasvirle "Vahşi Bölge" yi dünya devletine seçeceğimi biliyorum.
Keşke bu şimdi (şu an) en hızlı biçimde mümkün olsaydı
İnsan, evcilleşmiş ve bu yolla tamamen kaybolmuş/yitmiş bir hayvana benziyor ve çoğu için neredeyse umut yok
|