09-12-2004, 17:03
|
|
Üye
|
|
|
|
-quixsoul der ki:
Buraya kadar herşey normalken burdan sonra insanların çoğalması çok ilginç.Kurandaki Allah insanların kendi akraba ve eşlerle evlenmesini ve cinsel ilişkiye girmesini yasaklıyor ise (ki buda mantıklı) adem ve havva nın oğulları kimle evlendi ve nasıl ürediler.Kardeş kardeş olma ihtimali aklımızın ucundan bile geçmiyor, çünkü bu Yaratıcının hayvan ve insanların içgüdülerinde yerleşmiş bir şey.Böyle şeyleri düşünmek bile çirkinken soru işaretlerine karşılık bulamıyorum..
arkadaşım kesinlikle düşünmek bile istemiyorum dememelisin..aynen endişe ettiğin gibi iki kardeş birbiriyle cinsel ilişkiye girmiş..hatta bu tevratta bile var..yanılmıyorsam ibrahim karısıyla gittigi bir yabancı diyarda çok güzel olan karısının o bölgede hüküm süren kişilerce elinden alınabilecegi ve eger kadının kocası olması sebebiyle öldürüle bilecegi endişesiyle karısına kendisini kocası olarak degilde kardeşi olarak söylemesini ister.ibrahim karısına gerçektende sen benim kardeşimdir demeyle yalan söylememişsindir demiştir..
şimdi insanın aklına şu soru ister istemez geliyor..bir ol demesiyle herşeyi yaratan bu allah neden bazı hayvanların bile kardeşine cinsel olarak yaklaşmama güdüsünü vermişte biz insanların atasına bunu cevaz görmüş ve günahların enbüyügünü işletmiştir..bu günahı neden reva görmüştür..niye çamurdan yarattığı adem yerine bir kaç düzine hatun yaratmamış..ve onlara can verip nesillerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için ademin evlatlarına sunmamış..hem bahse konu edilen allah bu işlere pekte yabancı olmasa gerek..kendisi için cihat eden müminlere kıyak geçen onlara cennette huriler veren biri olarak pek zorlanmasa gerek...
bir kardeşin diger kardeşi katletmesinin altında yatan yegane sebepte kız kardeşleri paylaşamama idi..
aksini söyleyen buyursun..bu form herkese açık..
sagılar..
|

09-12-2004, 17:04
|
|
Üye
|
|
|
|
-quixsoul der ki:
Buraya kadar herşey normalken burdan sonra insanların çoğalması çok ilginç.Kurandaki Allah insanların kendi akraba ve eşlerle evlenmesini ve cinsel ilişkiye girmesini yasaklıyor ise (ki buda mantıklı) adem ve havva nın oğulları kimle evlendi ve nasıl ürediler.Kardeş kardeş olma ihtimali aklımızın ucundan bile geçmiyor, çünkü bu Yaratıcının hayvan ve insanların içgüdülerinde yerleşmiş bir şey.Böyle şeyleri düşünmek bile çirkinken soru işaretlerine karşılık bulamıyorum..
arkadaşım kesinlikle düşünmek bile istemiyorum dememelisin..aynen endişe ettiğin gibi iki kardeş birbiriyle cinsel ilişkiye girmiş..hatta bu tevratta bile var..yanılmıyorsam ibrahim karısıyla gittigi bir yabancı diyarda çok güzel olan karısının o bölgede hüküm süren kişilerce elinden alınabilecegi ve eger kadının kocası olması sebebiyle öldürüle bilecegi endişesiyle karısına kendisini kocası olarak degilde kardeşi olarak söylemesini ister.ibrahim karısına gerçektende sen benim kardeşimdir demeyle yalan söylememişsindir demiştir..
şimdi insanın aklına şu soru ister istemez geliyor..bir ol demesiyle herşeyi yaratan bu allah neden bazı hayvanların bile kardeşine cinsel olarak yaklaşmama güdüsünü vermişte biz insanların atasına bunu cevaz görmüş ve günahların enbüyügünü işletmiştir..bu günahı neden reva görmüştür..niye çamurdan yarattığı adem gibi bir kaç düzine hatun yaratmamış..ve onlara can verip nesillerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için ademin evlatlarına sunmamış..hem bahse konu edilen allah bu işlere pekte yabancı olmasa gerek..kendisi için cihat eden müminlere kıyak geçen onlara cennette huriler veren biri olarak pek zorlanmasa gerek...
bir kardeşin diger kardeşi katletmesinin altında yatan yegane sebepte kız kardeşleri paylaşamama idi..
aksini söyleyen buyursun..bu form herkese açık..
sagılar..
|

10-12-2004, 01:32
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
AKLIMA MÜTHİŞ BİR SORU GELDİ.
SORU ŞU:EĞER HAVVA ADEMİN KABURGA KEMİĞİNDEN YARATILDIYSA ADEM HAVVANIN BABASI SAYILMAZ MI?
RUSSEL
Kuran'ı okuyup anlayana gayrimüslim, anlamayana müslüman denir.
|

10-12-2004, 14:23
|
|
Üye
|
|
|
|
Merhaba,
Bu sorulara ben de cevap vereyim.
1)Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar?(en önemli soru da bu.)
Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular?
İlk yaratılışla İlgili bir tarih Kuran’da verilmemiştir. Bu konu insanların araştırmasına kalmıştır. Yeryüzünde insanlar ne zaman ilk görülmeye başlandıysa Adem ile Havva’nın yeryüzüne geliş tarihi budur.
Kuran bir hidayet kitabıdır. Ne bir tarih kitabı ne de bir bilim kitabıdır. Bu yönüyle bakılması bence çok önemlidir.
2) Önce Adem mi yaratıldı, Havva mı? Aralarında ne kadar yaş farkı vardı?
Adem ve Havva bir özden yaratılmıştır. Ayette şöyle geçer:
39/6- Sizi tek bir nefisten yarattı, sonra ondan kendi eşini var etti
İkisi de aynı nefisten yaratılmışlardır. Kaburga kemiğinde yaratılma konusu Kuran’da geçmez. Bu sonradan İslam dinine sokulmaya çalışılan bir inanıştır.
3) Doğmadıklarına göre Havva ve Adem''in göbekleri varmıydı? (Hani, çamurdan mı, yoksa pıhtıdan mı yaratıldığı tartışma konusu olan ilk insan..)
4) Ya da hayali cennetten kovulmadan önce, cinsel organlari varmiydi?
6) Ya da Havva''nin göğüsleri varmıydı? (Çocuk emzirmeyecegine göre)? Yoksa bunlar cennetten kovulur kovulmaz mi olustular?
7)Ya da Adem ve Havva''nin hormonlari önceden var mıydı? Vardıysa, (testesteron, östrojen, prolaktin, oksitosin vs.) ne amaçla vardı?
8)Havva, adet görüyor muydu?
Adem ile Havva’nın fiziksel özellikleriyle ilgili bir detay Kuran’da yok, fakat insanların atası olduklarına göre benim düşüncem genetik olarak tüm özellikleri tıpkı düğer insanlar gibi olduğunu düşünüyorum. Yaratılışın saflahalraıyla ilgili bir yazı hazırlıyorum. Çamur, kan pıhtısı, damla su gibi konular herhalde o yazıda açıklığa kavuşur. Buraya asarım.
5) Vardı ise ne için vardı? (madem ki cinsellik yasaktı?..)
Cinselliğin yasak olduğuyla ilgili bir bilgi Kuran’da yoktur.
9) Adem ile Havva''nın kıyafetleri nasıldı? Havva, başörtülü müydü, çarşaflı mı? Yoksa ...?
Cennette iken kıyafetleri yoktu.
10)Eğer bunlar yok idiyse, nasıl oldu da birbirlerine cinsel arzu duydular?.. Var idiyse, bu arzudan dolayı neden cezalandırıldılar?
Yani hem insanin beynine, ve bedenine cinsellikle ilgili her türlü mekanizmayi ve kimyasallığı koy, hem de cinselligi yasadiklarinda cezalandir. Adalet bu mudur?
Birbirlerinin cinsel olarak arzuladıkları ve bundan dolayı cennetten kovuldukları hikayesi Kuran’da yoktur. Bu sonradan uydurulmuş bir hikayedir. Bu tarz anlatımlar nedense konuyu yeteri kadar araştırmayan insanlar tarafında Kuran’da böyle anlatılıyormuş gibi zannediliyor.
10)Cennette yasak olduğu söylenen meyvenin adı neydi? Bu yasak meyve bugün dünyada yasak mı değil mi? Niye?
Kuran’da bir ağaca yaklaşmamalarından söz edilir. Bir şeyi yasak olması yada olmaması Allah’ın haram kılmasıyla ilgilidir. Eğer orada haramsa burada da haramdır diye bir mantık yoktur. Allah orada haram kıldıysa burada helal kılabilir.
11)Ensest ilişki, günah mıdır, değil midir? (Adem ve Havva''nın çocukları ensest ilişki ile çoğalmış olmalı.. Yoksa, dünya belli bir nüfusa ulaşıncaya kadar ana ve babalar Allah''ın verdiği bir özel formülle seks yapmadan çocuklarını çamurdan mı yapmaya devam ettiler?
Ensest ilişki Kuran’a göre haramdır. Bunu Allah ayetle haram kılmıştır. Adem ve Havva’nın çocukları için ise böyle bir şey haram kılınmamıştır. Bu konuyu daha öncede tartışmıştık. Evlilik kurumu ve evliliğin sınırları din tarafından ortaya konulmuştur. Daha sonra bu örf olarak toplum tarafından kabul edilmiştir. Eğer materyalist açıdan düşünülürse, ne evlilik ne de cinsel yasak için maddi hiçbir engel yoktur. Bunu kötü karşılayanlar da dinin onlara öğrettiği örften dolayı böyle karşılarlar. Kendileri inkarcıyken, bu konuda dine göre düşünürler. Bunun tam aksini söyleyen ve evliliği ve cinsel ilişki sınırlarını reddeden ve buna da gerekçe olarak materyalist düşünceyi gösteren bir çok materyalist inançlı bilim adamı ve düşünür vardır. Bu iddialarına gerekçe olarak da materyalist değerler gösterilir. Hayvanlar da ensest hiç yoktur iddiası da tamamen uydurmadır. Çiftlik hayvalarında ya da ev hayvalarında bu çokça gözlemlenir. Bırakın hiç olmamasını, bir köstebek türü sadece aile içi üremeyle kolonilerini sürdürürler ve dışarıdan başka bir bireyi koloniye dahil etmezler.
Burada yapılan hata dinin değerleriyle hareket edip yine dinin hükümlerinin tartışılmasıdır. Allah hüküm koyucu olduğu için bir çok dinde yasakladığı bu tarz evliliği Adem ve Havva’nın çocuklarında helal kılmıştır. Olay budur.
12)Adem ile Havva ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler?
Bu konuda bir bilgi Kuran’da yoktur. Adem’in 900 yıl yaşadığı Tevrat’ta vardır. Ben de geçmişteki insanların daha uzun yaşadığını düşünüyorum. Yaşlanmayı meydana getiren genetik bir programdır. Bazı genler bir yaşa gelindiğinde harekete geçer ve yaşlılık süreci başlar. Bunları bir mutasyon sonucu oluştuğu düşünülmektedir.
İlk insan ise genetik olarak kusursuz olduğu ve bu tarz zararlı mutasyonları genlerinde bulundurmadığı düşünülürse uzun yaşaması mümkün olduğu görülecektir.
Eski yunanda insanları ortalama ömrü 35 yıl olduğu bilinmektedir. Bu gün insanlar hastalıkların tedavisi sayesinde ortalama bunun iki katında yaşamaktadır. Yakın bir gelecekte 120 li yaşlara bu değer çıkacağı söyleniyor.
Özellikle gen terapisinin gelişmesi ve genetik hastalıkların tedavi edilmesiyle insanları 1000 li yıllara kadar yaşayacağını bilim adamları söylüyorlar. Bazı canlılar üzerinde yapılan genetik deneyler de ortalama yaşamlarının 5 katından fazla yaşamaları sağlanmaktadır. Bu konuda bir çok haber gazetelerde yer almıştır. Eğer insanların genlerindeki zararlı mutasyon etkileri giderilir ve ilk insan gibi kusursuz bir genetik yapıya ulaşılabilirse, insanların günümüzdeki ömürlerinden çok daha fazla yaşama imkanına sahip olacakları bilimsel bir gerçektir.
|

10-12-2004, 17:03
|
|
Üye
|
|
|
|
Classic eklemeler yine gündemde.Artık onlardan bahsede bahsede çok kafa ağrıttık.Ama atlamakda istemem:
1-Adem ve Havva’nın çocukları için ise böyle bir şey haram kılınmamıştır.
Bu ifade kuranda geçmiyor.Geçmeyen ifade için Allah bunu demek istemiştir demek yanlıştır.
2-Evlilik kurumu ve evliliğin sınırları din tarafından ortaya konulmuştur.
Olabilir.Ancak insanın kendi öz kardeşine yan gözle bakamaması onun yaratılış içgüdüsüne bağlıdır.Bu içgüdü ancak mağara döneminde yaşayan gelişmemiş insanda görülebilir.Modern dünyada böyle birşey olması sıradan insanda imkansızdır.
Allahın adem ve havvanın çocuklarına böyle bir şeyi helal kıldığı nı varsayarsak (ki hiç bir kanıtı olmayan bir iddia) çok çirkin bir davranıştır.Allah bu çirkinliğe müsade ediyorsa oda onun çözümlerdekiş başarısızlığını gözler önüne sürer.Bu da yaratıcının yine çözümlerde elinin kolunun bağlı olduğunu gösterir.
Her ne şekilde olursa olsun ben yinede adem ve havvanın çocuklarının üremelerine farklı yorumlar getirmenizi dilerdim.Yazık ahlakınıza, sırf inançlarınız uğruna ahlaklı olurken yine aynı inançlı olmanızla insanın düşünemiyecek kadar çirkin bir şeyden bahsetdiniz.Birde aynı yüzsüzlükle bunu yaratıcıyla bağdaştırdınız.
Dininiz peygambeleri böyle çirkinliklere doğru görüyorsa artık hiç bir şey söyleyemiyeceğim.Sırf islamın yanlışlarını ört past etmek için kendi ahlakınızdan bile ödün veriyorsunuz..
Mantığın en büyük düşmanı anlam veremediklerimizin tanrısıdır.
|

10-12-2004, 17:39
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili ella
yazdığın yazıya göre adem ile havva hakkında kuranda hiçbir açıklayıcı unsur yok. kaldı ki bunu bende biliyorum. peki ne olduğu nasıl olduğu kim olduğu hiçbir şekilde açıklanmamış olan bu insanları nasıl olurda atamız kabul ederiz. haklarında hiç mi şüphemiz olamaz. ???
allah nasıl dünyaya geldiğimizi öğrenmemizi mi istememiştir acaba. bunu merak etme hakkımızda mı alınmıştır elimizden.
kuranda olmayan şey yoktur mu diyorsunuz bana.kuranda bahsedilen şeylerin dışındakiler yalanmıdır yani. ben size kuranda olmayan ama aslında günümüzde olan bir sürü varlık ve bir sürü olay gösterebilirim. bunu sizde düşünürseniz bulursunuz zaten. ne yani şimdi bunların hepsi yalan mı. mesela bilgisayar kullanmak ve bilgisayar kuranda geçmez şimdi günah mı işliyoruz hep beraber ya da aslında bunlar yok mu???
Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
|

15-12-2004, 14:40
|
|
|
ADEM (AS) ve HAVVA(AS)''ya mektub
Pek kıymetli babam ve annem,
Evvela ALLAH(cc)''a hamddeder,ellerinizden öperim.
Hayırlı bir oğul olarak beni diğer çocuklarınızdan daha çok sevdiğinizi biliyorum.Ve o çocuklarınızın yapmış oldukları kötü işlerden, terbiyesizliklerten ne kadar üzüntü duyduğunuzun da farkındayım.Öyle çocuklarınız var ki annesinin en mahrem yerlerine benzeterek çizdikleri resimleri teşhir etmekten utanmıyorlar...Ve anneciğim sen günahsızsın.Sana yapılan saygısızlıklardan çok rahatsız oluyorum.ama dinlemiyorlar beni.Bizler senin mü''min evladın olarak sizi, namusumuzu inancımızı savunmaya çalışıyoruz.ALLAH(cc)''tan hepimizin ıslahı için duada bulunmanızı arzu ederiz.Evladından Muhammed Mustafa(sav) annenin yaptığı duanın kabul olacağını bildirmişti.Lütfen bunu bizden esirgeme.Kıyamet günü bizlere şefaat et ve hakkını helal et.Bir kez daha anlıyorum ki kişi annesini razı etmeden cennete gidemez.Bizden razı ol anneciğim.Muhterem babama da bildir selamımı ...O da razı olsun bizden...Tekrar tekrar ellerinizden öperim...Elhamdülillah...
|

16-12-2004, 05:45
|
|
Üye
|
|
|
|
amin...
|

16-12-2004, 16:39
|
|
Üye
|
|
|
|
komik misiniz siz yaa.
yanlış yerde dua ediyorsunuz bir. ikincisi sizden de bir muhammed olur yani he. siz bu edebiyatla bir kuran daha yazarsınız. gün görmemiş laflarda vardır şimid sizde
Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır.Ama sahip olduğumuz en değerli şey de odur.
ALBERT EINSTEIN
|

16-12-2004, 17:45
|
|
Üye
|
|
|
|
zümer 6 da allhın önce ademi yarattıgı ondanda havvayı yarattıgı yazar ardından 8 çift hayvan yaratır allah''''
bilimle uzlasması mümkün olmayan bu yazıyı ella arkadas nasılda çikolata kaplı pakette sunmuş katılımcılara!!!
ateizm;öze dönü?tür.
|