Nedenler, Olasılıklar ve Olanlar
Günümüz ateist-materyalist-pozitivist bakış açısının en büyük sorunsalı “en basit ifadesiyle” bir mucize beklemeleridir. İtiraf etmek gerekirse, bu dil cambazlarından düşünsel anlamda daha fazlasını beklerdim. Dünyayı görünen-algılanan-deneylenebilen- bir fotoğraflar bütünü olarak görmek isteyen ve bütün yorumlarını da bu çerçevede yapan bu arkadaşlar dünyada sadece görülebilenin olduğunu maddenin ötesinde herhangi bir sırrın falan olmadığını iddia ederler. Zor tabi… Madde ötesini kim görmüş ki ben buradan ispatına kalkışayım? Haddime mi düşmüş? Oysa altta da yazacağım gibi "salt dünyaya alışmışlıktan dolayı" herşeyi olağan gören bu arakadaşlar, güneşin nasıl oluyor da milyarlarca yıldır yakıtını kaybetmeden, ek bir yakıt desteği almadan yanabildiğini (bilimce reaksiyon gösterdiğini) açıklayamazlar. Onun yerine mezosfer derler, lezosfer derler, bizde sanırız ki, "Haaaa, demek öyleymiş, vay be ben de bi bo. var zannederdim"
Tanrı bir gizemdir ve gizemli yollardan çalışır. Ne bekliyordunuz? Kendini göstermesini mi? Tanrı kendini gösterse siz ateist olarak kalır mıydınız sanıyorsunuz? İşte Allah (ya da Tanrı) kendini göstermeden bilinmek istiyor. Ama göstermeden görebilmek İmkânsız mı? Hayır elbette değil. Allah görünmez ama ona giden ipuçları görünebilir. Zaten ona inanılmasını sağlayan şey de ipuçlarının varlığıdır. Sizle bizim farkımız; siz ipuçlarına bilim diyorsunuz ben Allah’ın varlığı diyorum. İşte tam bu noktada anlaşamıyoruz. Gelin önyargılarınızı, bilimsel saplantılarınızı, Aişe’nin yaşını, Hasan’ın üzümcüğünü, Zeyd’in evlatlığını bir tarafa bırakıp, (ama sinirlenmeden) sadece sorulara odaklanıp, şu bilim dediğiniz mucizenin nelere kadir olup olmadığını beraber inceleyelim
1-Kainatta sayısız galaksi, gezegen, yıldız, kısaca gök unsuru var. Bütün bunlar nasıl oluyor da hassas dengeler korunarak ve bu milyarlarca gök unsuru hareketli oldukları halde biribirine çarpmadan (mesela dünya güneşe yaklaşıp kendini yakmadan, ya da uzaklaşıp kendini dondurmadan) durabilmektedir? Bu hassas dengenin nasıl korunduğunu bilimsel “klostrpopospus” lara girmeden sadece anlayacağımız basitlikte açıklar mısınız?
2-Suların yeryüzündeki kara parçalarına oranı dikkat çekicidir. Eğer karalar denizlerden daha çok yer kaplasaydı, gece ile gündüz arası sıcaklık farkları artacaktı ve yeryüzündeki yaşam alanlarının önemli bir bölümü çöle dönüşecekti. Yeryüzünün %70'inden fazlasının sulardan oluşması da bilinçli bir düzenlemenin ürünüdür. Evren'de var olan her şey yaşamı mümkün kılacak şekilde tıkır tıkır işlese, sadece suyun gerilimi gibi evren'sel planda çok sıradan gözüken bir nokta göz ardı edilse yaşamımız imkansızlaşır. *Şimdi tekrardan ne olduğunu uyduranın dahi bilmediği neidüğübilimezosus’lara girmeden, bu dizaynın nasıl yürürlüğe konduğunu açıklar mısınız?
3- 21. yüzyılın başlarında olduğumuz şu dönemde, evrenin bir başlangıcı olduğu, yok iken bir anda büyük bir patlamayla var olduğu modern fizik tarafından pek çok deney, gözlem ve hesapla ispatlanmış durumdadır. Ayrıca, evrenin, materyalistlerin iddia ettikleri gibi sabit ve durağan olmadığı, tam tersine sürekli bir hareket ve değişim içinde olduğu, genişlediği de saptanmıştır. Bugün bu gerçekler bütün bilim dünyası tarafından kabul edilmektedir.
Kuran-ı Kerim'de evrenin ortaya çıkışı şöyle açıklanır:
O gökleri ve yeri yoktan var edendir... (Enam Suresi, 101)
Kuran'da verilen bu bilgi, çağdaş bilimin bulgularıyla tam bir uyum içindedir. Başta da belirttiğimiz gibi astrofiziğin ulaştığı kesin sonuç, tüm evrenin madde ve zaman boyutlarıyla birlikte, bir sıfır anında, büyük bir patlamayla var olduğudur. "Büyük Patlama", orijinal adıyla "Big Bang" teorisi, tüm evrenin yaklaşık 15 milyar yıl önce tek bir noktanın patlamasıyla yokluktan meydana geldiğini kanıtlamıştır.
Madem iddia ettiğiniz gibi Kur’an Muhammed’in sözü olsaydı ve yine iddia ettiğiniz gibi Muhammed cahil biri olsaydı bu bilgiyi nereden bilsindi?
Lütfen direkt olarak cevap alabilir miyiz?
4- Big Bang'den önce madde diye bir şey yoktur. Maddenin, enerjinin, hatta zamanın dahi bulunmadığı, tamamen metafizik olarak tanımlanabilecek bir yokluk ortamında, madde, enerji ve zaman bir anda yaratılmıştır. Modern fiziğin ortaya koyduğu bu büyük gerçek, Kuran'da bize 1400 yıl önceden haber verilmektedir.
Astronomi biliminin henüz gelişmemiş olduğu bir dönemde, 14 asır önce indirilen Kuran-ı Kerim'de evrenin genişlediğinden şöyle bahsedilir:
Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)
Şimdi sorum şu: benanlamamoişlerdenosus’lara girmeden Muhammed’in nasıl olupta modern bilimin bile çok sonraları bilebildiği böyle bir şeyi 1400 yıl öncesinden bilebildiğini açıklar mısınız?
5- Nasıl oluyor da bebeğin dünyaya gelmesiyle, anne sütü de belirli bir süre uzmanların diğer tüm gıdaları yasaklayacağı bir surette meydana geliyor? İnsan fizyolojisi bunu nereden biliyor?
6- Nasıl oluyor da insanların parmak izlerinin, gelmiş ve gelecek hiç kimsenin hiç kimseye benzemediğini ve bu sayede polislerin parmak izini kullanarak suçluyu yakalayabildiklerini nealakasıvarosus’lara girmeden açıklar mısınız?
7-Arıların nasıl olupta daha doğumlarının ilk gününde bile arı yapmak için gerekli malzemeyi çiçeklerden alabildiğini, bu arıların nasıl olupta matematikçileri bile şaşırtan düzgünlükte altıgenler yapabildiklerini nerdençıktışimdibuarılarosus’lara girmeden açıklar mısınız?
8- Görme eylemi insanın beyninin küçük ve karanlık bir bölümünde meydana gelir. Nasıl oluyorda parlak cisimler beynin karanlık bir bölgesinde aydınlandığını, insan burnunun nasıl oluyorda yüzlerce değişik kokuyu birbirinden ayırt edebildiğini, neden herkesin sesinin farklı olduğunu, kaşın uzamayıp, saçın neden ayda bir kesecek kadar uzadığını bırakallahınıseversenosus’lara girmeden açıklar mısınız?
Daha yazacak çok şey var şimdilik yoruldum. Bütün bunlara isim vermek dışında bilim ne tür bir açıklama getirmiştir, lütfen bekliyorum
Selamlar
|