Hükümet Çözülme, Allah Bizimle
Bu slogan ilgimi çekti bugün. Anayasa Mahkemesi önünde turban degişikliginin iptali üzerine atılan bir slogan. Hükümete destegi ifade ediyor ve Allah'ın kanıunlarının egemen olması gerektiginin altını çiziyor.
Daha sonra bir başka yazı okudum. Emekçi çocuklarının turban ile üniversite kapısından çevrilmesini işlemeye çalışmış ve tabii demagoji yapmış.
Acaba ben mi ayrı dünyada yaşıyorum diye düşündüm, ben mi duyarsızım, insanlar mı, anlamakta zorluk çektim.
Ekmek 50 krş dan 75 krş çıktı. Yani en temel besin maddemiz % 50 pahalılaştı. Bundan daha büyük bir olay var mı acaba diye düşündüm. Ve bu Allah'ın bizimle oldugu iddia edilen bir iktidarın döneminde oldu. Bir tarım ülkesi olan Türkiye bugdayı dışarıdan alır hale geldi. İnsanların ekmegi tekellerin ve spekülatörlerin elinde oyuncak oldu.
Mısır da bu yüzden yer yerinden oynadı, bizde ise ekmek zammının yapıldıgı gün, bu zammı yapan , zammın sorumlusu olan iktidarlehine sloganlar atılıyor. Üzülme Allah bizimle diye. O halde sizin Allah'ınızın tercihi , sizle beraber olan hükümetin tercihi ekmegi % 50 zamlı yemeniz.
Afiyet olsun, üzülmeyin Allah nasılsa sizinle.
Ama turbanı ileride nasıl yiyeceksiniz ekmek niyetine ona hayret ediyorum.
Neyse üzülmeyin Allah sizinledir.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|