milliyetçiliğin tanımı: fransada geliştirilmiş bu kelime asıl olarak kendi ulusal pazarını ve çıkarlarını koruma anlamında kullanılmıştır.
ama bunu kendi milletini başka milletlerden üstün görme anlamında değerlendiren arkadaşlara ancak faşist veya ırkçı denir.
ata'nın içi boş sözler söylediğine inanmıyorum sadece iktidarların oy uğruna güney doğudaki feodal sistemi aşiretleri dağıtmamasının tek sebebi olarak görüyorum halk aydınlanırsa bir türkiyeli üst kimliği oluşursa hiç kimsenin işine hiç ama hiç gelmez hatta bu sitede kürt milliyetçiliği yapan arkadaşların bile aslında çok sevdikleri hatta tarikatlarının yönetildiği amerikaya baksala amerikan vatandaşlarının italyan asıllı amerikanım yada fransız asıllı amerikanım dediğini göreceklerdir!
ama ben hala bir kürt vatandaşımızın kürt asıllı türküm onuda geç kürt asıllı türk vatandaşıyım dediğini bile duymadım hatırda kalan hep aynı söz biji kurdistan biji apo!(ne acı)
ama bunu söyletenler bu insanların bu bilince ulaşmasını engelleyenler için bişeyler yapmak gerekmiyormu onuda sizin takdirinize bırakıyorum...
|