Kardeşlerime özel fıkra...
Temel bir gün amerikada çok zengin ama nasıl yani Bill Gates halt etmiş.Temel dünyanın en lüks lokantalarında yemek yiyor,en lüks uçaklarını alıyor, en yüksek plazaları dikiyor.
Bir gün yine bir magazin programına çıkmışken; mesayi yapmakta olan bir vergi memuru temeli görüyor tv de."Bu adam bu kadar parayı ne iş yapıpta kazanmış diye merak ederekten başlıyor temelin vergi dosyasını aramaya...
Neyseki dosyayı buluyo ve içini açıp bakıyor ki "ONE!!" Temelin vergi dosyası bomboş. "Ulan TEMEL şimdi sıçtım azına" diyerekten yola koyulur içindeki az maaş aldığı ezikliğiyle. (AMERİKADA VERGİ ÖDEMEMEK ÇOK BÜYÜK SUÇTUR)
Dedektif Temeli dünyanın en lüks lokantasında 3 arkadaşıyla yemek yerken bulur, ve yanına yaklaşarak "merhaba Temel bey ben vergi müfettişi Jack biraz konuşabilirmiyiz" der.
Temel: "Tabiki buyrun siz yan masaya geçin oturun ben geliyorum"
Dedektif:"Hay hay"
Temel arkadaşlarıyla gürültülü bir kahkaha kopardıktan sonra dedektifin yanına gelir ve oturur.
Dedektif:"Yakaladım sizi Temel bey.Vergi dosyanızı inceledim ve bom boş.Umarım bu ülkede vergi ödememenin cezasını biliyorsunuzdur"
Müfettiş tam kelepçeleri çıkarırken.
Temel:"Bir dakika müfettiş bey.Siz arkadaş araarında girilen iddalardan ve LASVEGAS dan kazanılan kumar paralarından vergi alıyormusunuz?"
Müfettiş:"Hayır!Ama bu kadar paranın iddalardan ve kumardan kazanılması imkansız!"
Temel:"Hadi gel senle bir iddaya girelim ha?"
Müfettiş hafif şaşkınlık içinde "Ne iddası?" der.
Temel:"Çıkar elli dolar"
Müfettiş çıkarır. "Ama Ne üzerine girceğimize bilmek isterim girmeden önce der"
Temel:"Sağ gözümü ısırcam"
Müfettiş kahkağalar atarak önündeki 50$'ı masanın ortasına sürer.
Temelin sağ gözü protezdir çıkarır ısırır koyar.
Müfettiş Şok olmuş vaziyette giden parasına içten içten üzülür.
Temel:"Varmısın bir iddaya daha?"
Müfettiş:"Bu sefer ne yapcan?"
Temel:"Sol gözümü ısırcam"
Müfettiş içinden:"ulan bu adam kör değil" diye geçirir ve "TAMAM" der.
Temelin dişler takmadır ve çıkarıp sol gözünü ısırıp takar.
Müfettişin bir elli doları daha gitmiştir ve geri almak için bir iddaya daha hazırdır.
Temel:"Bunları boşwer senle 500 dolarına bir iddaya girelimmi?" der
Müfettiş:"Bu sefer?"
Temel:Benim taşşaklar dört köşe.
Müfettiş:İMKANSIZ!
Temel:Vallada öyle billada öyle.
Müfettiş:E nasıl anlıycaz?
Temel:Ellede gör.
Müfettiş eller ve "E bunlar yuvarlakkk!!" der.
Temel:Al sen şu bin doları.Ben şu masadaki arkadaşlarla -BEN BU ADAMA BENİMKİNİ ELLETİRİM DİYE KİŞİ BAŞI 10 BİNER DOLARDAN İDDAYA GİRMİŞTİM!!
EY AYDIN CEMAT UNUTTURMAYALIM TURAN ABIYI!
|