Kimin eli kimin cebinde belli değilki baksanıza eğer ergenekon iddanamesindekiler doğruysa bizi yönetenler pkk ya yardım etmiş abd etse ne olur etmese ne olur ortadoğu hakları amerika yüznden birbirine girdi hiç kimsede kalkıp amerikaya bişey demiyor varsa yoksa bir birimizi öldürüyoruz onlarada kendi çeplerini dolduruyorlar
Osiris,
Seni kutluyorum. Evet gerçek de bu zaten, yok için bu ülkenin gençleri ölüyor ve düşmanlık tohumları körükleniyor. Bu savaşın hiç bir biçimde bir anlamı yok. Oldugunu iddia eden kişi bu gün için Kürt meselesi konusunda ideolojik anlamda Tsk ile Pkk söylemlerinde ne fark var onu araştırmak zorunda.
Savaşı gerektirecek bir söylem var mı. O halde bu ölümler neden.
Son günlerde bir bomba furyasından geçilmiyor. Ona da anlam veremiyorum. 23 senedir savaşan bir örgüt, mayınları patlatan ve o kadar mayın taramaya ragmen askerleri öldürebilen bir örgüt bu derece mi bu işin acemisi olabilir.
Kürt meselesi olmasaydı, bu savaş olmasaydı bu insanların tepkileri nereye yönelebilirdi onı bir düşünün. Bunca yoksulluk ve azgın sömürüye karşı tepkiler ne ile ve ne bahane edilerek engelleniyor. Buna dikkat edin.
Bu işin diger bir ucu da laik/ anti laik çatışmasıdır. Bu ülke insanlarının da din diye bir derdi yok. Ama bölünmeleri düzen için faydalı.
70 li yıllarda oturdugum semtte, ki bogazdaydı, caminin yanında akşamları balık ile rakı muhabbeti yapardık, bazan imam ya da müezzin de aramıza gelirdi. İçmese bile normal karşılanırdı. Ama ne rakının camidekilere zararı vardı, ne de camide olanların rakı meclisine. Ama hepimiz de düzenden ve yoksulluktan, sömürüden biçar idik. Ana konu buydu ve herkes de bunda hemfikirdi, kaldı ki o yıllarda bu kadar azgın bir sömürü, bu kadar açık sınıf farkı da yoktu.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|