Muhammed Başarılı Oldu mu?
Allah tarih boyunca peygamberler göndermiş durmuş.Bunu daha küçük yaşlarda düşününce acaba Allah neden bu kadar peygamber göndermiş diye kendime sorardım.Örneğin İsa'dan sonra Muhammedi gönderdiğine göre İsa başarısız olmuş o yüzden göndermiş herhalde derdim.
Ama biraz düşününce bunun da saçma olduğunu düşünürdüm.Yani tanrı İsanın başarısız olacağını bilmiyor muydu?Bunu bile bile neden yapsın?Sonuçta anladığımız kadarıyla Allah insanlara kendini inandırmak ve bazı kurallarının insanlara uygulatmak istiyor.
O halde baktığımız zaman bunu en iyi hangi peygamber başarmış gözüküyor şu an?Bence İsa daha başarılı olmuş.
Buna rağmen ondan sonra Muhammedi göndermiş.Peki muhammed başarılı mı?Hayır çünkü bugün 1400 yıl geçmesine rağmen hala dünyanın büyük çoğunluğu ona inanmıyor.Peki muhammed onun sevgili kulu değil mi?Bu evreni onun yüzü suyu hürmetine yaratmadı mı?Niye 5 milyardan fazla insan onun yalancı olduğunu düşünüyor.Allah neden böyle birşeye göz yumuyor.Biraz daha yardım etseydi de bütün dünya müslüman olsaydı.
Bu durumda bakarsak ortada bir başarısızlık var ve Allah'ın yeni peygamber göndermesi gerekmez mi?
Belki de gönderdi.Ama onlar öncekiler gibi şanslı değil belki de.Çünkü artık dünyada ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri var.Allah'tan vahiy geldiğini söyleyen adama pek inanılmıyor artık.
|