Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 16-10-2008, 12:06
kandahar
Üye Değil

Bu isim olayı da ayrı bir komedi. Sedat'a Xedat, Velat'a Welat diyorlar. Sonra da "ühühühüh bakın Kürtler'e baskı yapılıyor X ve W harfleri bile yok ki" deniyor. Bunu da zaten sonradan sonraya çıkardılar. İlla bir şey bulunacak ya, yakında "Şırnak'ta neden deniz yok biz insan değil miyiz?" de der bunlar, "ya kardeşim ne saçmalıyorsun" desek bu sefer "ühühühü bakın faşiste Kürtler denize giremez mi nerde demokrasi?" diyecekleri kesin. Bu isim meselesinde çok basit bir sorum var; Welat'ı Velat şeklinde yazınca telaffuzunda değişim mi oluyor? İlla ki bu isim konulacaksa Velat şeklinde yazıldığında değişen ne? İkincisi "Kürtçe isim" yasağı diye bir şey yok yalanını bırakın, çünkü Rojhat da gördüm, Berivan da, alfabede olmayan harfleri kullanmayınca isimler Kürtçe olmuyor mu? Mesela Abdullah ismi de Arap harfleriyle yazılmadı diye Türkçe isim mi oluyor ya da yarın öbür gün birisi çıkıp ben oğlumun adını "Tarıq Bin Ziyad koyacağım neden Türkiye'de "Kâf" harfine özgürlük yok bıdı bıdı" derse buna ne diyeceğiz, kaldı ki Kürtler'in kendilerine ait bir alfabesi var mı ki X, W gibi harfler olmalıdır diyorsun. Baban da mı Romalı'ydı Kürt kardeş?

Ben de Latin alfabesi kaldırılsın Göktürk alfabesi kullanılsın diyorum, ne yapacağız şimdi benim gibi düşünen Türkler'in hakkı ne olacak?

Önerilen Siteler